Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczkooooooooo20

WSTYDLIWY PROBLEM.. KOBIETKI POMÓŻCIE..

Polecane posty

Gość do lekarza a nie na kafe!!
Poza tym 20 lat to juz najwyzszy czas na wizyte u ginekologa! Dziewczyno (jesli to nie prowokacja), wez sie wreszcie za siebie, bo zachowujesz sie bardzo glupio. I nie czekaj! Igrasz z wlasnym zdrowiem! Mozesz sie nabawic jakichs problemow z ktorymi potem bedziesz walczyc latami! PS Bezplodnosc moze byc wynikiem nieleczonych infekcji.

Gość miarose
kup clotrimazol i za tydzien bedzie po problemie

Clotrimazol w aptece bez recepty - ale tylko maść. Posmaruje się na zewnątrz i objawów nie będzie, ale zdrowa nie będzie. Jak ma wydzielinę serowatą, to dopochwowo coś albo doustnie musi dostać. Z resztą - gin powie co i jak. Dziewczyno - zdrówka. I pamiętaj - gin Ci pomoże, a skrępowanie tylko Ci zaszkodzi. Jak Ci głupio iść, to pomyśl o laskach, które lądują na ostrym dyżurze ze szklankami w pochwie albo żarówkami w odbycie - takie rzeczy SIĘ ZDARZAJĄ.

Gość sloneczkooooooooo20
WIEM, ZE MUSZE ISC mozecie mnie wyzywac, matka nigdy sie tym nie interesowala, nie mialam z kim pogadac o tym, kolezankom wstyd mowic jakie mam dolegliwosi :O wiec co miała zrobic.. głupota, ze nie poszlam, ale nie mialam na to zwyczajnie kasy, a nawet nie wiem gdzie bym miala za darmo:o jestem ze wsi, najblizej mam ginekologa 8 km, ale nigdy nie wiedzialam jak i gdzie mam isc, ale teraz to juz musze. dosc mam tego

Gość fgdhdhht
Nie denerwuj się Kochana. Najważniejsze, że wreszcie się zdecydowałaś na ten krok. Lepiej późno niż wcale :). Zastosuj się do porad, jakie Ci tutaj dałyśmy i jakoś przeżyjesz do wizyty u ginekologa. Co do tych słodyczy, to również się z tym zgodzę. Dieta jest bardzo ważna - jedz dużo warzyw i owoców. Wiem, że są drogie, ale postaraj się codziennie chociaż jabłko zjeść. Będzie dobrze, więc się uspokój :).

Gość sloneczkooooooooo20
NO SŁODYCZE to mój nalóg,jabłka akurat w domu mam. kupie ten laktacyd, ale najpierw chce isc do lekarza;O aby to sie skonczyło bo dosłownie nie moge z tym juz zyc..! wymyje sie, nakremuje, ubiore czyste ciuchy i za 15 smierdzi ode mnie jakbym sie 'tam' nie myła tydzien.. MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość fgdhdhht
No to słodycze niestety musisz odstawić lub znacznie ograniczyć :). Zastąp je owocami i warzywami - można się przyzwyczaić. I wiem jak to jest, bo jakieś 3 lata temu walczyłam z grzybicą przez kilka miesięcy. Pomogła rewolucja: zmiana diety, Lactacyd, mycie tylko dwa razy dziennie i tylko pod prysznicem, zmiana pościeli (całej!), ręczników, gąbek, bielizny, etc., kuracja lekarstwami, odbudowa flory bakteryjnej, zero seksu przez jakiś czas, leczenie partnera seksualnego i tak dalej. Grzybicę łatwo jest zaleczyć, ale bardzo trudno wyleczyć. Mi się to na szczęście udało, czego i Tobie życzę :).

Gość sloneczkooooooooo20
DZIEKUJE I MAM NADZ, ZE MI SIE UDA.

Gość mama juz trojga
od razu powiem, ze nie czytalam wszystkich wypowiedzi, ale: - jak smierdzi to najczesciej nie jest to grzybica tylko stan zapalny bakteryjny (tzw. waginoza bakteryjna) - cukru w owocach tez jest duzo, wiec lepiej wybieraj warzywa a owoce to takie jak cytryna, grejpfrut - co mi pomoglo oprocz lekow, to lacibios femina i najbardziej z wymienianych wczesniej zabiegow: zmiana sztucznych gaci na bawelniane i osuszanie miejsc intymnych.. recznikiem papierowym - kiedys wycieralam sie tam normalnie takim zwyklym tym samym co do ciala, przestalam to robic i jest duzo lepiej! no i ja bym sie na twoim miejscy wybrala do laboratorium dobrego mikrobiologicznego i zrobila posiew z pochwy

Jeśli czuje się zapach intensywnie to to też może być grzybica, co do tej waginozy się nie wypowiadam, bo nie wiem, ale wiem, że ja miałam grzybicę i też intensywniejszy był zapach. Posiew sobie też robiłam - to zdecydowanie dobry krok, ale lekarz mi nie powiedział, że można coś takiego zrobić, sama gdzieś wyczytałam. Żadnych nieprawidłowości nie było, ale mimo to cieszę się, że wydałam te pieniądze, bo wiem. Jak ktoś wyżej napisał - zaleczyć łatwo, ale wyleczyć gorzej, ale to też jest wykonalne:) P.S. okolice intymne też wycieram ręcznikiem papierowym - u mnie jest to lepsze. Dziewczyno - nieważne czy to grzybica czy ta waginoza, ważne, że idziesz do lekarza. Powodzenia, pozdrawiam :)

Gość sloneczkooooooooo20
TAK, wiem wybieram się i po wizycie kupię to Tantum rose i Laktacyd.... na pewno ide i wiem, ze na pewno jestem chora i zaluje, ze wczesniej nie poszłam

Jak będziesz się leczyć i się wyleczysz, to nie wiem czy Tantum rosa jest najlepszym pomysłem. Może zapytaj ginekologa, on na pewno Ci wszystko powie:)