Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KaroliaZmarwtiona

kto się zna na chomikach pomocy

Polecane posty

Gość KaroliaZmarwtiona

mam od 1,5 tygodnia chomiczka dzungarskiego. dziennie wiezorem bawil sie w kolowrotku, w piatek jeszcze biegal w kuli, a potem w kolowrotku, ale od soboty prawie cale dnie i noce spi zakopany w swojej watce i trocinach. je normalnie, wyglada chyba tez normalnie, ale nie mam zadnego doswiadczenia zeby stwierdzic co jest przyczyna takiej zmiany trybu zycia. pzreciez chomiczki sa energiczne. czy moze byc chory, na co, jak pomoc? czy moze byc to samiczka w ciazy? w sklepie powiedziano, ze jst zbyt młody, zeby ocenić płec.

Gość lolllia
nie w ciąży. Zmęczy łsię ot co

Gość KaroliaZmarwtiona
dzięki, ale zmeczyl sie i juz 3 dni go trzyma to zmęczenie? mówisz mamo natalki hibernowac, ale pierwsze dni byl dosc aktywny diennie w nocy biegal po kolowrotk. nie wiem dziewczyny martwie bo mam go krotko nie ma doswiadczenia, ejszce sie dobrze nie oswoil a juz mnie martwi jego zachowanie :( chcialabym zeby bylo mu dobrze i byl zdrowy

Gość ja mojemu ojczymowi
hej jesli chomik nie ma biegunki, nie ma na skorze zadnych nieprawidlowosci, nie kicha , kaszle, jesli jak go dotykasz to nie daje znac ze cos go boli to mysle ze jnie ma sie czym martwic.

Gość ja mojemu ojczymowi
aha i nie pwoinien miec zadnej wydzieliny z nosa i na oczkach

Gość KaroliaZmarwtiona
wydzielin zadnych nie ma. nie mam specjalnej pomozliwosci dotykania bojeszce nie jest na tyle oswojony, choc wchodzil mi dzis na dlon i zjadl z niej swoje ziarenka. nie kichal.

Gość ale mega problem
może mu się znudziły te zabawki ? jeśli je i w ciągu dnia zdarza mu się być aktywnym to nie ma powodu do zmartwień chyba nei sądziłaś że chomiki cały czas zapierniczają jak nakręcone, co ?

Gość ja mojemu ojczymowi
jesli widzisz ze je to znaczy ze jest ok

Gość aaaaaaahaaaaaaaaaahahahaha
mój chomik jak tak siedział w swoim domku, to po paru dniach mu jedno oko na wierzch wylazło no i....is dead....ale on aż 6 lat miał....:(

Gość ale mega problem
nie znam się na chomikach, ale pamietam że w sklepach to też widywałam chomiki które stadami spały wtulone w siebie i też nie wyglądały na mega aktywne miałam kiedyś świnkę morską, w dzień była spokojna ale lubiała wywijać w nocy, np przestawiać swoje zabawki albo wpierdzielać suchą kromkę chleba.... zazwyczaj pierwszym objawem choroby u zwierząt jest brak apetytu i ospałość, no ale to wtedy widać nawet po oczkach że zwierzak jest jakiś "inny"

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Moj chomik a właściwie chomiczka :D (świętej pamięci :( ) miała tak na zimę... mniej się ruszała... i duzo w domku sobie siedziała nabierając ogromną ilość trocin :P A może też się przeziębiła? :P Moj chomik był raz przeziębiony i bez życia :D

Gość KaroliaZmarwtiona
nie nie sądzilam, tylko mam go krotko i sie nie znam, a wiem ze korzystal z kolowrtotka prawie dzienie poznym wieczorem odkad go mam (10 dni)a od 3 dni wcale, choc w piatek jeszcze szalal iw kuli i na kolowrotku. ta aktywnosc w ciagu dnia dzis byla taka ze siedzial sobie pochodzil troche po klatce zjadl mi z reki ziarenka pzreszedl po niej dwa razy i poszedl znow spac zakrywa sie caly swoja watka i tyle go widze.

Gość ale mega problem
najlepiej spytaj w sklepie albo zadzwoń do weta, może wet się orientuje czy chomiki są mniej aktywne zimą albo pszukaj w googlach, może jest coś o zwyczajach chomików

Gość o Matko jedyna !!!
trzymasz go w wacie???? to się pewnie nażarł i zdycha gdy miałam 7 lat tak niechcący zabiłam chomika - trzymając go w wacie

Gość KaroliaZmarwtiona
ja go w niczym nie trzymam jest takie specjalne cos, co sie nazywa kołderka dla chomika. wyglada jak wata. on sobie sam z tego buduje swoja norkę i sam sie tym przykrywa ile wlezie

Gość ja mojemu ojczymowi
na wacie?//

Gość majucha
mialam 2 chomiki i wiem ze zima jak spada temperatura to chomiki hibernuja czy jak to sie mowi sa ospale i mniej aktywne potrafia nawet kilka dni spac! moze masz za zimno w pokoju?

Gość ja mojemu ojczymowi
aha:) nie martw sie nic mu nie jest;) jesli zauwazysz ze kicha to moze byc przeziebiony ewentualnie, trzymaj go z dala od przeciagow i tyle

Gość o Matko jedyna !!!
no jeśli jest to coś specjalnego dla chomika to ok... mój dżungarski chomik każdej nocy bez względu na porę roku tak wariował w klatce że nie mogłam spać tak był głośno- każdej nocy

Gość KaroliaZmarwtiona
stoi z dala od okna, na drugim koncu pokoju, zresza okno jest szcelne, w pokoju ok 20-21 st

Gość ja mojemu ojczymowi
to ok, chomiki tak maja;) ogolnie to lenie smierdzace sa;) nie to co szczury;))

Gość KaroliaZmarwtiona
o matko - mo pierwsze kilka nocy tez jezdil w kolowriotku od polnocy do 2 lekko, wiec dlatego sie martwie , w kuli jeszce w pt zprelecial cale mieszknie, a potem w klatce od razu znow dawaj do kolowrotka. a nie kicha, czasami jedynie ziewa, ale to chyba ma prawo nie:) tylko ze 3.4 doby spi zakopany po uszy w swojej "norce". dzis jak wrocilam o 19 to nie spal to z reki zjadl mi ziarenka i dawaj spac dalej

Gość o Matko jedyna !!!
szczególnie ostatni akapit

Gość KaroliaZmarwtiona
moj na szczescie nie dtrwieje bo sie budzi, ale moze faktycznie zima jest jakas przczyna pierwsze dni sie przwyczajal nowe otoczenie, byl podekscytowany tez moze sie relaksuje. no oby bylo dobrze, bede obserwowac :) teraz dla odmiany niedosc ze chomiczek spi, to mąż rzyga czyms sie struł chyba no i same atrakcje heh