Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neozallia

dziecko 4 m-ce MOŻNA leczyć samemu?

Polecane posty

Gość neozallia

DZIEWCZYNY !!!! Czy w przypadku 3miesięcznego dziecka też można tak pokombinować samemu jak ma np. katarek czy kaszelek? Czy tu musi być lekarz ?? Bo czytam tematy, że z dwulatkiem można tak... http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4689053 w przypadku młodszego też są jakieś sposoby? Pytam z ciekawości, mój 4m-czny syn jest zdrowy :) (odpukać)

Gość neozallia
miało być 4 miesięcznego :D

To zależy co dolega dziecku, jeśli to tylko katar, to można samemu zastosować wodę morską i Euforbium lub inny psikacz. Jeśli to jest kaszel i w dodatku z gorączką, należy zawsze iść do lekarza, żeby osłuchał i wykluczył zmainy w płucach lub oskrzelach.

Gość neozallia
a u dwulatka przy kaszlu tak nie trzeba? Tego własnie nie rozumiem! :)

Gość monisia klupek
wsadz mu noge do malaksera to sie zamknie

Ja przy kaszlu poszłabym i z dwulatkiem, ale każdy robi jak uważa. A przecież małe dzieci są najbardziej podatne na zapalenie płuc i oskrzeli, więc dla śwojego spokoju wolałabym pójść żeby osłuchać.

Gość nie, nie trzeba iść do lekarza
ale w razie czego trzeba zadać pytanie na kafe i poradzić się co dziecku dolega. Tu specjalistki od wszystkiego wyleczą ci dziecko :P

Mój syn ma 3 lata, prawie nigdy nie choruje. Dwa razy miał katar i raz zachorował wysoko gorączkując. Każde przeziębienie kontroluję u lekarza. Co innego dać dziecku Lacidofil jak zrobi rzadszą kupę, a co innego podawać leki na własną odpowiedzialność, lub zaniedbać coś poważniejszego. Siebie i męża często "leczę" domowo, ale dziecka nie odważyłabym się. Pozdrawiam