Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewwa33

godzina na karmienie w kodeksie pracy

Polecane posty

Jak dlugo można korzystac z tego przywileju?Dziecko skończylo 2 latka ,ja nadal karmie a zaklad pracy mi odmawia tej mozliwości,mieliście podobny przypadek?

Gość fdfd
2 lata i jeszce karmisz?? matkoooooooooooo

dziecko jest takim cycochem,ale to nie rzadki przypadek jak mi powiedziała pediatra na bilansie dwulatka.

u mnie nie było takiego przypadku, więc nie wiem jakby podeszli do matki karmiącej 2-latka... wszystkie babki kończyły korzystać z tej przerwy jak dziecko miało ok. roku... z całym szacunkiem, ale nie mogę sobie wyobrazić karmienia tak dużego dzieciaczka... znaczy mogę, ale średnio fajne to wyobrażenie jest...

Gość blekit nieba
Przecież to jest indywidualna sprawa autorki ile chce karmić i jak. I nic nam do tego. Jak chcecie, to odpowiedzcie na jej pytanie, ale po co te głupie komentarze??????

i powiem Ci jeszcze, że jeśli chodzi o te "nałogi" dziecięce to najczęściej nam matkom ciężko przychodzi się z nimi rozstać tak naprawdę... bo potem okazuje się, że dziecko bez problemu rezygnuje ze smoczka, z butelki, z zasypiania z mamą... a my tylko boimi się wykonać krok w tym kierunku, bo wydaje nam się, że będzie to bardzo ciężka przeprawa... całkiem niepotrzebnie jak się potem okazuje...

z tego co wiem pracodawca nie może Ci zabrać tego przywileju tak długo jak karmisz... nie ma granicy wieku... ale może zażądać zaświadczenia od lekarza...

próbowałam odstawiać.ale dziecko strasznie wrzeszczy a sasiadka dzwoni na policje ,juz 3 razy miałam "gości " w domu.

jest znerwicowana,zgłasza ,że dziecko prawdopodobnie jest bez opieki a policja jest wrażliwa na takie sytuacje,co sie nie raz dzieje i....przyjezdżają,wysyła anonimy do dzielnicowego...samo zycie,sama miała dzieci ,ale zapomniał wół jak cieleciem był.

Gość blekit nieba
ale masz przekichane:( współczuje

o kuźwa... współczuję sąsiadki... pewnie nie da sie z nią pogadać? poprosić o wyrozumiałość, że przez kilka dni może byc głośno?

Gość moje wpadki kuchenne:
dla mnie to trochę chore:o wręcz zboczone:o moja bratowa karmiła dzieciaka jak miał 2 lata po to zeby mieć cycki większe:o a on teraz moze nosem muchy łapać taki ma zadarty od cycka, a zęby krzywe jak sztachety w starym płocie:o siedzimy sobei przy stole, jakaś imprezka rodzinna, sąsiedzi imprezuja z nami, a jej dzieciak pod bluzkę włazi i się drze o cycka:o ty dzieciaka nie karmisz juz pewnie regularnie, tylko 2 karmienia dziennie, więc nie przesadzaj z tym wychodzeniem:o

Gość kadry
mozna do 3 roku zycia

Gość Jestem prawnikiem
Możesz karmić i mieć z tego tytułu przywileje określone w kodeksie pracy jeśli karmienie jest niezbędne dla twojego dziecka. Jeśli lekarz wystawi ci stosowne zaświadczenie zakład nie powinien robić ci problemów. Jeśli dalej spotykać cię będą z tego tytułu trudności niezbędny będzie sąd pracy. Z tego co wiem, karmienie tak ale jeśli ze względów zdrowotnych jest ono konieczne dla twojego dziecka.

Gość nie dość że jesteś chora
psychicznie to jeszcze żałośnie migasz się od pracy a zarz będziesz jęczeć że kobiety w ciąży albo po urodzeniu się zwalnia z pracy a przeciez tak bardzo się starają... głupia oszustka!

no i jak długo zamierzasz to ciągnąć? Myślisz, że jak będzie miał 3lata to sam zrezygnuje? Musisz stanowczo odstawić go od cyca, najwyższa pora.

Gość a psik u psik
tak długie karmienie nie jest tez zdrowe dla matki!! zwiększa się ryzyko guzków na piersiach powinno się karmić max 9-12 miesięcy

Gość matko a jak twoje cycki
muszą wyglądać??? :O pewnie żeby włożyć je w stanik musisz zwijać aż od kolan :O obrzydliwe jest to, co robisz!

Gość kita32
moja mała ma 22 miesiące i tez nie mam zamiaru konczyc karmienia na szczęscie nie pracuję i nie potrzebuje łaski korzystając z jednej godziny