Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja tylko tak pytam

Cukrzyca ciążowa, mamusie cukrzycowe ...

Polecane posty

Cześć dziewczyny. Jestem w 35 tc ciąży od 2 tyg na dietce która niestety nie pomaga :( Jutro mam zgłosić się u diabetologa po insulinę. Jestem w kompletnej rozsypce. Strasznie się boję, że przez głupi cukier i moje nerwy maleństwu coś się stanie... Jak wygląda poród kobiet z cukrzycą na insulinie ? Miałyście CC czy rodziłyście SN ? Zostawili was dłużej na obserwacji w szpitalu ?

ryba ja jestem w 26tc i od 6tc jestem na insulinie,ma swoje zalety i wady-zaletą jest to że jak się nauczysz podawać to nawet ciacho będziesz mogła wciągnąć:)sama jestem ciekawa jak to jest z porodem wiem że w czasie porodu trzeba utrzymać cukier na jakimś stałym pozoiomie-chyba 100 i można rodzić w szpitalu który ma taki oddział dla ciężarnych z cukrzyca gdzies słyszałam o pompie insulinowej ale to nie potwierdzone więc nie wiem.postarałam się o kwit na cc ale wiem że cukrzyca nie jest wskazaniem do cc.

Gość Witaj, ja miaałam cukrzycę
ciążową, odkrytą w 28 tygodniu, ale była regulowana jedynie dietą. Początkowo wypłakałam morze łez z nerwów... Synek urodził się cały i zdrów 9 dni przed terminem, siłami natury. NIestety nie wiem, jak to jest w przypadku, gdy się jest na insulinie. Pozdrawiam Cię cieplutko i bądź dobrej myśli. Jeśli Twoje dziecko nie ma makrosomii, to prawdopodobnie jest wszystko w porządku.

Gość pomocny tomasz
czy poronione płody albo martwe niemowlaki kobiet z cukrzycą są słodkie?

wiesz tomaszu zastanów się czasem co piszesz-tez będziesz kiedyś ojcem może już jesteś moze wtedy zrozumiesz ze to co teraz napisałeś jest potworne i świadczy o tobie jako człowieku.

Gość pomocny tomasz
lubię sodycze to sie pytam

dziękuję dziewczyny... ja też strasznie się denerwuje i co dzień mam niekontrolowane wybuchy płaczu :o co do wielkości to mój synuś w 32 tc miał 2050g czyli już sporawo jak sam lekarz powiedział... Trochę mnie to przerasta, czuje się bezradna i nie wiem na co się nastawiać.

Gość luii anderson
nastaw się na poronienie albo smierć bachora. spierrdalaj {kwiatek]