Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meremelekaka

Szamponetka

Polecane posty

Gość Meremelekaka

Witajcie! Dwa tygodnie temu pofarbowałam włosy szamponetką w kolorze czekoladowego brązu. Kolor wyszedł ładny, ale jako że niestety myję włosy codziennie, stracił już nieco na swej barwie i połysku. Chciałabym odświeżyć kolor przed świętami - i tu pojawia się pytanie z mojej strony: Czy jeżeli pofarbuję w tym momencie włosy szamponetką o tej samej barwie, to kolor moich włosów będzie jeszcze ciemniejszy (proporcjonalnie do pofarbowanego odcienia) czy wyjdzie taki sam, tylko "odświeżony"?

Gość Blowwww ;)
wyjdzie ''odświeżony ''

no nie wiem, to zależy na ile myć była szamponetka i jak bardzo kolor się sprał. Po tak krótkim czasie trzymałabym ją trochę krócej na głowie niż normalnie, bo obawiałabym się tak jak autorka, że wyjdzie ciemnieszy. Z drugiej strony nawet jeżlei wydzie ciemnieszy to i jak się spierze do aktualnego... może uda Ci się dłużej pocieszyć kolorem. Z doświadczenia wiem, że niestety ładny kolor po szamponetce trzyma się ok 2 tyg (myję głowę co 2 dzien)

Gość Meremelekaka
Dzięki za radę! :)

A jakiej szansonetki używałaś? Ja od dłuższego czasu staram się uzyskać czekoladowy brąz ale jak do tej pory jeszcze mi się nie udało. Za każdym razem włosy wychodzą mi o wiele za ciemno. Przyznam, że bardzo podoba mi się ten kolor i sama chciałabym taki mieć.

Gość Meremelekaka
Palette, nr 244 Ale to niestety zależy ściśle od koloru twoich włosów. Wg mnie - im jaśniejsze włosy, tym ładniejszy kolor ciemny.