Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dermatologia po godzinach

porady dermatologiczne zanim wykonasz zabieg czy leczenie

Polecane posty

Gość mari 82
witam . ostatnio pojawiły mi się pod dolna wargą zaczerwienienia (plamki) one są prawie na całej długości ust. jak umyje twarz widac je bardziej potem troche robia sie jasniejsze. wczesniej tego nie mialem. co to moze byc i jsk sie tego pozbyc.

Gość Malgosiab
Witam. Mam taki problem. Otóż z własnej głupoty wycisnęłam sobie sama pryszcza na policzku. Był ogromny. Wiem, że bardzo bardzo źle zrobiłam, ale już po fakcie. Nauczkę mam, że hej. Teraz płacę za to bardzo wysoką cenę. Kiedy wszystko mi się zagoiło, pozostała duża ogromna dziura. Wpadłam w panikę. Źle się z tym czułam i wciąż się źle czuję. Chciałabym się pozbyć tej blizny wklęsłej, gdyż czuję się z tym oszpecona. Byłam z tym u dermatologa. Chodziłam do niego przez rok czasu mniej więcej co miesiąc a czasami co dwa tygodnie. Przepisywał mi mnóstwo przeróżnych maści na blizny, ale nie wiele one pomogły. Były strasznie drogie, na leki wydałam ponad 1.000 zł. Potem znalazłam się u kosmetologa. Zaproponował mi on ścieranie powiedział, że w ten sposób może on mi pomóc spłycić tę bliznę. I poszłam na to. Chodzę co 7 dni. Ściera ręcznie jakąś papką którą robi i przypala ją wcześniej na ogniu. Jestem po 3 zabiegach. Zabiegi są co 7 dni i po każdym zabiegu na trzeci dzień chodzę na nawilżanie. Robi mi się ogromny strup a potem odpada. Mam pytanie. Czy ktoś z Was miał z czymś takim do czynienia? Czy faktycznie przez ścieranie odbudowuje się skóra i blizna się spłyci? Pytam bo jestem po 3 zabiegach i na razie nie widzę rezultatów. Zastanawiam się czy długotrwałe zabiegi takie przyniosą jakiś efekt, czy kosmetolog nie nabiera mnie chcąc sobie na tym zarobić. Kiedy spytałam go o laser (on go nie ma, ale myślałam że w razie czego odłożę pieniądze i poszukam jakiejś kliniki) to powiedział mi że laser nie służy do likwidowania blizn, które są wklęsłe i że nic by mi to nie dało. Jestem zdezorientowana i dlatego postanowiłam to opisać. Bardzo proszę o rady. Małgosia

Gość słonka
witam jakiś miesiąc temu stwierdzono u mnie trądzik różowaty, cerę naczyniową leczę maścią rozex i finacea. finacea na wieczór rozex rano. ostatnio obudziłam się z mocnym zaczerwienieniem i uczuciem pieczenia, użyłam jakiś czas później alantanu maści łagodzącej pieczenie. 1. Czy podrażnienie i zaczerwienienie mogło być spowodowane nadmiarem nałożenia maści finacea? 2.jaki czas po leczeniu dermatologicznym mogę skorzystać z peelingów kawitacyjnych u kosmetyczki? 3. czy w trakcie leczenia, mogę bezpiecznie stosować kosmetyki zalecane w trądziku różowatym, firmy: isispharma, (reboril) la roche posay ( effeclar do cery trądzikowej wrażliwej i tłustej, anthelios fluid lekki barwiący 50+)

Gość słonka
magłosiab, jak wyglądała twoja skóra w miejscu po wyciśnięciu pryszcza czy przypominała miejsce zaczerwienione, w którym jakby ktoś wydarł by kawałek skóry, czy się łuszczyło i wyglądało to jakby tzw ranka po wyciśnięciu pryszcza się powiększała?

Gość Malgosiab
Slonka, to miejsce faktycznie mam jakby mi wydarł ktoś kawałek skóry. Czy spotkałaś się z tym?