Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lekko zaniepokojona

Microgynon 21

Polecane posty

Gość Lekko zaniepokojona

Prosba do dziewczyn które brały microgynon 21. Mozecie sie wypowiedzieć w którym dniu od odstawienia dostawałyście plamienie w tej przerwie 7 dniowej? I jakie ono było obfite? Biorę Microgynon od paru miesiecy i zaczynam plamić zwykle w 5 dniu. Od 3 cykli zauwazyłam że plamienia występują coraz później tzn zwykle wystęowały ok południa, z kazdym cyklem o kilka godzin później, dzis jest 5 dzień i jeszcze nie plamie. Zaczynam sie lekko niepokoić. Z góry dzieki za wypowiedzi

Gość normalka zupelna
normalne u mnie bylo identycznie, a co pare cykli okres w ogole sie nie pojawia - i to tez jest normalne (robisz tylko test dla pewnosci i zaczynasz normalnie nowe opakowanie)

Gość Lekko zaniepokojona
No właśnie ja wczęsniej brałam microgynon przez jakiś rok i nie pamiętam takich anomalii a tu odkąd go znowu biorę takie niespodzianki. Dziekuję trochę mnie uspokoiłas

Gość nieebo piekielkoo
Ja tak miałam przy tabletkach harmonet. Na początku okres dostawałam w 3 dniu, potem w 4, potem w 5... Zrobiłam przerwę w braniu i teraz od 2 miesięcy biorę microgynon 21 I jak narazie okres jest w 3 dniu, ale biorę pod uwagę, że za jakiś czas może się przesunąć. No i narazie brzuch mnie boli, miesiączka bardzo obfita... czego nie było przy harmonecie.

Gość superrrrr
U mnie super biorę od 5 lat,z przerwami oczywiście,żeby organizm mógł sobie odpocząc;)Jezeli biorę ostatnią tebl.w poniedziałek to w sobotę dostaje okres.I wtedy we wtorek biorę pierwszą tabl.pomimo,że jeszcze plamię.To normalne.!!krwawienie mam bezbolesne i malutkie.Wogóle nie przypomina krwi,same brązy...Ale wszystko jest ok.Ogólnie polecam te tableteczki:)

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa22
Hej chciałam zapytać czy któraś z was nie ma do odsprzedania 2 opakowań microgynonu 21?

Gość Lekko zaniepokojona
Dzisiaj nadal nic. Zaczynam mieć niezłego nerwa. Ok fakt od 4 cyklki każde plamienie było później i słabsze od poprzedniego, ale żeby nagle wcale nie było?

Właśnie zaczęłam branie tych pigułek. Wszystko jest dla mnie jasne prócz jednej kwestii która nie została wyjaśniona w ulotce. czy przy przyjmowaniu pigulek w ciągu 7 dniowej przerwy i każdych pierwszych 7 dni nalezy stosować dodatkowe metody antykoncepcji?