Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pilot Yossarian

Muszę pogadać z inteligentną dziewczyną

Polecane posty

Tak czułam, zresztą jak widzisz pewnie napisałam tam do Ciebie odnośnie tego topiku. :)

Gość plepleple
a ten , w pierwszej chwili nie skojarzyłem ale trochę mi sie miesza z innym o stalingradzie , takim bardziej realistycznym , wyjątkowo dołujący , nie wim czy znasz , . niemiecki film , na końcu trafiają do karnej kompanii, i gdzieś giną w śnieżnej zawierusze ...

Chyba nie znam, chociaż jeśli chodzi o filmy, to z moją pamięcią nie za ciekawie ;) ale raczej nie oglądałam.

Gość plepleple
ach szkoda słów ,:o naprawdę nie wiem komu sprawia to radochę ale cóż :o

Gość plepleple
wiesz co ? ten film nazywa się chyba stalingrad

Gość plepleple
a co powiesz na Rosemary's baby ? też dzisiaj , ale trochę późno :o

Szukałam w necie i wychodzi na to, że "Wróg u bram" też jest tytułowany Stalingrad, ale wiem chyba o którym filmie mówisz.

Gość plepleple
ten film o stalingradzie , to jest od momentu , jak młody żołnierz przylatuje na front pod stalingrad , trochę jak w plutonie , ten to chyba znasz :) , no i potem , wiesz okrucieństwo wojny , niektóre sceny są mocne :o , coraz gorzej noi kończą w zamieci śnieżnej , to trochę takie rozliczenie niemców z bitwą o stalingrad , ale naprawdę mocy i dobry , i dośc długi :o jak mogłaś nie oglądać dziecka rosmery :) ooooo , to powazne wykroczenie , akurat na ciemną nockę pasuje :) o 1.15 na jedynce

Gość plepleple
bi , jak chcesz oglądnąć to nie szukaj opisów , uwierz mi ,że jest dobry , lepiej oglądać go z zaskoczenia :)

Gość plepleple
fajna muzyka na początku , kołysanka :) klenczona bodajże

Obiecuję poprawę :) i jeśli wytrwam, to dzisiaj obejrzę. Nie szukam już opisów :) Co do plutonu, to tak oglądałam, chociaż musiałam sprawdzić w googlach bo pewna nie byłam :) starość nie radość

Gość plepleple
pluton, charli scheen , młody rekrut przylatuje do wietnamu, jak gdzieś przeczytałem ,dobra recenzja :) ,dwóch sierżantów , tom berenger i wiliam dafoe walczą o duszę młodego charliego scheena

Gość plepleple
sorry , ale filmy to moja obsesja :)

Nie ma problemu :) Widzę, że lubisz filmy wojenne? Ze mną to jakieś 2 lata temu można było porozmawiać na te tematy bo dzień w dzień coś ciekawego (czasami beznadziejnego) oglądałam. Teraz dużo mniej. Czasu brakuje niestety. Jeśli chodzi o Klenczona - lubię go słuchać.

Gość plepleple
ggdybyś się zdecydowała oglądać to pamiętaj ,że to polańskiego film i tam jest ważny każdy szczegół :) , a na pewno nie ma głupich gadek o niczym :) trochę ci zazdroszczę , chciałbym znów go oglądnąc pierwszy raz :) ale , nie wiadomo w sumie czy mamy podobny gust

Gość plepleple
nie , nie wojenne , zresztą to ty pierwsza wymieniłaś : wróg u bram :)

Gość plepleple
a co sie takiego działo , że miałaś dużo czasu ?

Lepiej żebym nie pisała. Nie wiem ilu widzów mamy na tym topiku ;) Ale miałam bardzo dużo czasu, za to teraz nie mam go prawie wcale i szczerze, to nawet mi to za bardzo nie przeszkadza. :)

Gość plepleple
ok a tak poza tym , znasz jakies inne filmy polańskiego , nie te najnowsze

Gość plepleple
powiem ci ,że jak tu sie pojawia jakis topik o filmach to zawsze , o ile nie przegapię , to się wpisuję :)

To przykro mi, bo chyba nie jestem najlepszym kompanem do rozmów w tej dziedzinie :)

Gość plepleple
ojj niedobrze :) musisz się poprawić , ja je bardzo lubie , nawet po kilka razy mogę oglądać , ale ja to wiesz :) , obsesja :) a ffrantic znasz ? . z harrisonem fordem ?

Też chyba nie ;( No i tak jak napisałam wyżej, na te tematy to nie za bardzo ze mną podyskutujesz.