Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość germany

POLACY W NIEMCZECH

Polecane posty

Gość takatamjednasobie
Ale wiecie co - MOGĄ mieć Polacy firmę budowlaną w Niemczech ALE musza budować z KAMIENIA. Nie mogą budować z niczego innego no bo z czego? Z polskiej cegły? Nie ma takiej. Reszta? No nie wiem. Nie znam się.

Gość takatamjednasobie
z KAMIENIA ŁUPANEGO mogą jedynie tam budować. Nie - myślę, że coś wykańczają tam... coś w tym stylu łazienka, tapetowanie, nie? FIRMA BUDOWLANA. Może firma murarska jeszcze - wiecie bo budowlana to projekty. No chyba, że jeszcze projektowanie jakieś zostaje i tyle. No bo co to jest budowlana firma?

Gość takatamjednasobie
wiecie co - JA sobie tam założe firmę MURARSKĄ i dosłownie będę budować z tego KAMIENIA ŁUPANEGO. I tyle mnie wiecie całe Niemcy obchodzą bo wiecie mieli sobie zatrudnić Polaków i ścianki poprawić w domkach, gdzie mieszkałam ostatnio - a wcześniej też. Z kamienia miała być scianką wybudowana przez POLSKĄ FIRMĘ MURARSKĄ. I tyle wam napisze. Takich zlecen sobie szukajcie bo żeby wiecie nie móc niczego, no niczego zrobić w tym pokoju bez hałasu to jest normalnie poniżej praw zwierzęcia w klatce wiecie. A jeszcze w tym wszystkim skrzypiąca podłoga - no to jeszcze KŁADZENIE PODŁÓG jakichś lepszych - też polska firma ...BUDOWLANA.

Gość takatamjednasobie
No to almete musiałaby mieć męża architekta lub budowlańca po studiach - rzeczywiście, ale coś w to nie wierzę. I tak zresztą nikt by im się nie dał bo z Polski. Bez sensu. Jedynie, że dadzą zarobić i koniec :(

Gość takatamjednasobie
Ale wiecie co jakichś tam drobnych rzeczy to może i Niemcy mogą się u Polaków nauczyć - właśnie kafelkowanie, kładzenie płytek na podłogę, takie drobne prace wykończeniowe, ale zaraz żeby to była FIRMA BUDOWLANA. No niby jest, ale wiecie - a kurde ci Niemcy tacy sami. Jest ogryzek a oni mówią na to CZĘŚĆ JABŁKA. Normalny tam tylko szajby moze dostać :(. Chce Ci się jeść, już się cieszysz, że jabłko a to...ogryzek :( Noż cholera co za zera :( A nasi tacy sami!! :(

Gość hjhg
takatamsobie-> skad złapałas roznoszenie ulotek? Nie masz problemu w tej pracy z trafieniem pod adresy?

Kurcze, z zainteresowaniem czytałam ten topik, ale oczywiście musiała się pojawić "takatamjednasobie", która temat rozwaliła. Pojawia się na topikach pod różnymi nickami i pieprzy(to właściwe słowo) od rzeczy jakby pod wpływem jakichś środków. :o takatamjednasobie- co Ty sobie zapodajesz>? Zlituj się kobieto!

Gość to Owca
ona zawsze tak prawi:) ale to fajna babka:D

Gość Tez nic z tego nie rozumie
O co chodzi Ci takatamjednasobie . Mieszkam w Niemczech ponad 20 lat i nie mam zadnych problemow. Jezeli nie znasz jezyka, to poco sie tu pchalas.

Gość Tak nas tu malo ze temat
sie urwal. A wiec kto moze to odezwijcie sie do tematu. I podczymajmy go "polacy w Niemczech"

Gość Proszę bardzo
podniosę :)

Gość nofjie malny
choya se podnies :o

Gość w sumie seksowna ale
wszystkie wyjadżcie przynajmniej w Polsce będzie mniej smrodu a więcej go bedzie w Niemcach

Gość sama bys najchetniej
wyjechala, bo inaczej tak glupio bys nie pisala. Ale na nic innego cie nie stac, nie znasz jezykow i nie masz zawodu, a co dopiero pracy.A wiec siedz cicho i pocieszaj sie ze w Niemczech smierdzi.

Gość Ja zaluje ze nie wyjechalam
jak mialam okazje, ale teraz kiedy nam pozwalaja pracowac, wyjade napewno .

Gość Tak nas tu malo ze temat
Od maja, wielu znam co przygotowuja sie do tego wyjazdu. Oplaca sie dzieci rodzic w niemczech, bo duzo placa.

Gość Berbelia
Witam. Bylam tytaj juz wczesniej, ale znudzily mi sie wypowiedzi takajednatam..... - nie wiem o co jej chodzi. Mieszkam we Frankfurcie nad Menem.

Gość Nikkita 42
Podbijam ten temat i mysle ze jest nas tu duzo.

Gość Nikkita 42
Licze na was Polonio odezwij sie , we wszystkich tematach.

Gość Jest tu ktos ???
Moze roszezymy ten temat ???

Gość Mercedessssa
Bardzo chetnie.... Ja mieszkam w Dortmundzie !!! Chetnie podyskutuje !!!!

Gość Hej Polonia
Jak wam mija karnawal ??? Mielismy dzis piekna pogode na wystepy uliczne, jak wam sie udal karnawal.

Gość Nikkita 42
Zug u nas "szedl" okolo 4- godzin, w centrum we wszystkich knajpach i dyskotekach przebierancy. Mieszkam w centrum miasta, a wiec widze - tancza na ulicach.

Gość Horstttt
Czy ktos jeszcze nie spi ???

Gość ptasiek nastroszony
polacy pijecie codzień rano mocz swych niemieckich Panów w hołdzie Im?

Gość a co z energia odnawialna
ja mieszkam w polsce ale moge przez granice i jestem w Niemczech

mój mąż jest w Niemczech od stycznia tego roku. Zafascynowany możliwościami i praktycznie wszystkim nie widzi już życia w Polsce. W sierpniu planuje ściągnąć mnie i córkę do niego, a ja mam pełno obaw. Oczywiście z językiem stoję na bakier.. przeprowadzka daleka.. jak zabrać te nasze bambetle? Chdźby ubrania..

Gość gość
Firmą transportową od tamtego roku mam w Niemczech i z rejestracją pomogli mi ludzie z BLPA – www.blpa.law/pl , kompetentna obsługa prawna, dobra znajomość przepisów i też specyfiki branży, bo jednak sporo się różni w Niemczech od tego co w Polsce.