Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Votsumma

Akcje zbierania żywności dla ubogich

Polecane posty

Gość Votsumma

Niemal w każdym większym sklepie stoją wolontariusze z wózkami na żywność, co o tym sądzicie? Wrzucacie coś?

Gość Votsumma
Ja raz kupiłam w markecie zgniłe kartofle - zorientowałam się dopiero po zapłaceniu w kasie, więc wrzuciłam do tego wózka :)

Gość bsrh
wrzucam mąkę ,ryż ,makaron,herbatę.

zdarza mi się, że kupię tańszy produkt do wrzucenia do koszyka, ale nie jest to najtańszy badziew:) jak kupuje czekoladę to jest czekolada a nie wyrób czekoladopodobny:P

ludzie są różni ja wolę kupić więcej. Do domu kupuje sobie cukier w kostkach bo moja rodzina go lubi, ale po co mam kupować go do koszyka?:) Kupuje wtedy dwa normalne i wrzucam:) Ja lubię jedną mąkę tortową, moja Mama inną uważa za najlepszą. Nie kupuję mąki za 90gr tylko powiedzmy o 20gr tańszą od mojej:)

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww
darowanemu koniowi nie patrzy sie w zeby. niech sie ciesza ze dostaja choc najtansza czekolade

jakbym kupiła normalne to potrzebujący dostaliby jedną, może dwie rzeczy a tak zawsze kupuję 3. Uwielbiam śliwki w czekoladzie i często je kupuje-uważam to za dobro luksusowe, ale wybacz do koszyka dla innym ich nie kupię bo mnie na to nie stać:) Kupuję wtedy normalną wedlowską czekoladę i uważam, że jest ok:) Nie kupuję najtańszych rzeczy

poza tym jak byłam młodsza to pracowałam społecznie przy rozdzielaniu paczek i sama zbierałam żywność. No i ludzie trafiają się różni, od tych którzy dziękują za wszytsko po tych co potrafią przekleństwem w ciebie rzucić, że ryż dostali kg a nie w woreczkach;/

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww
tak Hatsumomo, kup im jeszcze lepsze rzeczy niz sobie:D niech sie ciesza ze cokolwiek dostali a nie oczekuja luksusow. ponizajace to powinno dla nich byc to ze nie potrafia sami na swoje potrzeby zarobic i musza zebrac a nie ze dostali niefirmowa herbate. Jakbym ja rozdawala paczki i ktos krecil nosem to by gowno zobaczyl a nie paczke.

zarabiam uczciwie, dzielę się z potrzebującymi-niektórym nigdy się nie dogodzi juz się o mnie nie martw nawet jeśli paczki były super wypasione to zawsze zdarzał się ktoś kto nie był zadowolony. Nikt z nas nie oczekiwał podziękowania. Poza tym uważam, ze darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby

i napiszę jeszcze tak jak byłam mała to w domu nie przelewało się nam i jak dostawaliśmy rzeczy od rodziny to cieszyliśmy się, że mamy w czym chodzić a nie kręciliśmy nosami, że ubrania nie są firmowe.

Gość errteee
pomyślmy z czego biedna rodzina cieszyłaby się bardziej z 3 produktów żywnościowych czy zamiast tego ze śliwek w czekoladzie:P

Gość a co to za potrzebujący
co wybrzydzają jak cholera. Widocznie nie tak bardzo ptrzebują.

Gość jdjsllojnbhhh
jedni uważają, że można kupić coś tańszego inni, wrzucają te same produkty co kupują dla siebie. Tu raczej chodzi o dzielenie się, a nie o cenę tego czym się podzieliło

Gość ja raz wrzuciłam
puszkę piwa marki Tesco - to żebrający się zdenerwowali :P

Gość nadziana 26 latttttka
ja zawsze wrzucam jedzenie ze średniej półki... co jest złego w ryżu luzem ????// mam duzo kasy a zawsze kupuje ryz luzem a nie w torebkach ..bo ryż w torebkach jest nie opłacalny

ostatnio wrzuciłam 10 pasztetów i 2 paczki makaronu , ryż, olej

ryż luzem mozna wrzucić garściami - od razu widać kto jest hojny :)

i jeszcze dorzucam śledzia z beczki - ubodzy muszą przecież czymś zagryźć :)

Gość dssdfsd
NIC NIE DAJE I NIE BEDE! Jak widze moje sasiadki chociaz raz w tyg wracajace z 2 torbami z tych zbiorek dla ubogich to mnie skreca. Nie pracuja,nie maja zamiaru -ja na nie robic nie bede tym bardziej ze zyja latwiej i lepiej niz ja.

Gość lisć laurowy 26
czasem coś wrzucę czasem nie zależy ile mam ze sobą pieniędzy i czy zauważę przed wejściem koszyk

ej podszywie spadac ...o kurwa żal dupsko ściska hahahahaha kilka razy w roku zanosze worki karmy do schroniska ...