Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwię się trochę...

Moje dziecko jeszcze nie próbuje wstawać

Polecane posty

Gość martwię się trochę...
Moje samo siedzi stabilnie odkąd skończyło 7 miesięcy, no może 7,5 miesiąca.

moje dzici majac 1 rok juz same chodziły, mam 3 dzieci, ostatni synek chodził w wieku 11 miesięcy siadał w wieku 8 miesiecy, i tak się dzieci rozwijały u większości znajomych i rodziny niestety sąsiadki córeczka w wieku 15 miesiecy nie siadała po szczegółowym zbadaniu okazało sie że ma nieduże porażenie mózgowe co oczywisie ją w ten sposób upośledza, wiec moim zdaniem nalęży zwracać uwage na rozwój dziecka, i nie dawać się zbywać lekarzom, że się jest zbyt troskliwą i przewrażliwiona matką , bo to nasze skarby i mamy oprawo byc przewrażliwione, jak coś nas niepokoi to naszym obowiązkiem jest iść do lekarza na konsultacje i wymagać od nich rzetelnej diagnozy,

Gość moja ma niecałe 10 miesięcy
nie mówiłam pediatrze, za to mówiłam ortopedzie :P że jak półlezy w wózku to wtedy sama się podciąga do siadu i sama siedzi prosto i ortopeda powiedział, ze skoro to ona się tak podciąga a nie ja ją sadzam to nie ma problemu jeszcze jakies pytania?

Gość moja ma niecałe 10 miesięcy
a co do zabaw to były zabawy np rowerek nóżkami ale tylko wtedy, kiedy dziecko samo tego chciało i rozluźniało nogi, zabawa w turlanie z plecy na brzuch i z powrotem na dywanie

mama 16 miesięczneo synka, nam lekarze mówili tak samo, im później tym lepiej, że wszystko jest ok. że powinnam się cieszyć itd. dlatego nic z tym nie robiłam tylko cierpliwie czekałam. Zaczęło się jak poszłam z nim w wieku 3 lat do logopedy bo niewiele mówił.. Nagle wyszły takie rzeczy, że powinien siadać jak miał 6 miesięcy i powinnam się tym wtedy zająć ( i to samo o dziwo usłyszałam od neurologa)... A wiodkość, no że ma trochę wiodkie mięsnie ( na tyle trochę, że tego nie zauważyłam) ..

Mój drugi syn żeby było zabawnie (urodzony miesiąc przed terminem), siada od 5 miesiąca, chodzi od 9 miesiąca... Jest na tyle silny, że już potrafi wygrać potyczkę z bratem (ma teraz rok a starszy 3,5)

Gość mama 16 miesiecznego synka
Dziczku - ale ja pisalam, ze w granicach norm, jakie sa przyjete, a nie tak ogolnie im pozniej tym lepiej.

Moje dziecko nie siadało jeszcze w wieku 10 mies, po czym około 11 samo wstalo i zaczęło chodzić przy łóżeczku. Jak klapnęła na pupę, to zaraz wstawała. Siadac nauczyła się w wieku ok roku jak już dobrze chodziła...

Gość balonówaaaaaa
Moje dziecko też ma 9,5 miesiąca i nie wstaje,nie siada. Byłam z nim specjalnie u pediatry, który nie widzi żadnego problemu, przynajmniej na razie. Zbadał go,postawił na nózki i stwierdził, ze nie ma żadnej wiotkości mięśni ani nie wymaga rehabilitacji, bo nogi trzyma sztywno postawiony, nie ma ich jak z waty, a na samodzielne wstawanie i siadanie ma na razie jeszcze trochę czasu, że jest tylko leniuchem i tyle, ale prawidłowo się rozwija.