Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubyas

Xenony- Przetwornica?

Polecane posty

Gość grubyas

Witam serdecznie zakupiłem na allegro żarniki xenonowe ale bez przetwornicy. Czy będą one świecić bez przetwornicy?? I za co odpowiada przetwornica? Proszę o szybką odpowiedź

Gość grubyas
a jeśli podłącze bez przetwornicy ? stanie się coś?

Gość aromaja
moje kochanie sie na tym zna i powiedzial ze nie ma takiej opcji,dzialac nie będą

Gość grubyas
a gdzies czytalem na forum ze jakiś koleś jeździł tydzień bez przetwornicy . to jak to możliwe?

CO? Bez przetwornicy xenony ,pierwsze slysze , koles chyba mial zarowki cos ala xenon blue night vision czy cos takiego , ale nie prawdziwe xenony.

Gość grubyas
pisał ze mu przetwornice siadły i je odlączył i jezdzil tydzien bez nich

To bardzo ciekawe bo xenony potrzebuja przetwornicy i wysokiego napiecia bez tego nie beda dzialac.Poza tnie wiem czy wiesz ale jesli chcesz zamontowac xenony to powinienes miec samopoziomowanie , aby nie oslepialy innych kierowcow podczas jazdy oraz spryskiwacze na reflektory w przeciwnym razie misiaczki jak Cie zatrzymaja , moga CVi wziasc dowod.

Gość grubyas
lampy będą ustawione bardziej w dół więc razić nie będą innych kierowców , a spryskiwacze do lamp to byly troche lat temu bo moi rodzice mają też lampy ksenonowe od nowości i auto sie posiada spryskiwaczy lamp

Ciekawe , to widocznie maja rdzice jakies starsze auto bo ladnych pare lat nie wiem dokladnie od kiedy sa unijne dyrektywy ktore mowia jasno , ze samochod z xenonami musi miec samopoziomowanie oraz spryskiwacze.Jezeli tego nie ma to znacy ze bylo cos krecone , bite itp

Gość grubyas
jest to Peugeot 807 samopoziomowanie ma a spryskiwaczy nie ma

A ten starszy model czy nowszy? Zreszta jednego jestem pewien jak CIe zatrzyma policja a nie bedziesz mial spryskiwaczy a trafisz na kolesia z ktorym sie nie dogadasz skasuje CI dowod , wpisz sobie normy unijne odnosnie ksenonow to CI wyskoczy ze musza miec spryski