Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaaaaaaamamamaa

depresja poporodowa........

Polecane posty

tak sie cieszylam na narodziny dziecka, termin na 28 grudnia-3 stycznia (czytalam tu wiele topikow grudniowek) ,a tu 5 grudnia, odeszly wody...... potoczylo sie wszystko strasznie szybko, urodzilam dziewczynke w 35 t. c, 3 kg i 51 cm. Po 3 dobach wyszlysmy...i potem spowrotem do szpitala:ostra zoltaczka, wysoka bilirubina, ponad tydzien w szpitalu w okropnych warunkach. Wyszlysmy niby ok, konsultacja tu znow podwyzszone wartosci w morfologii, kolejna konsultacja. Mimo tego, ze mialam duzo mleka, to przez strasy stracilam pokarm:( mala musi byc dokarmiana mlekiem modyfikowanym. Ja codziennie placze, obwiniam sie za to ze tak wczesnie urodzilam, ze to moja wina, bo gdyby urodzila sie w czasie nie byloby takich problemow.Mimo pomocy ze strony rodziny czuje sie samotna, codzinnie rycze w poduszke, nie cieszy mnie dziecko, jestes zamyslona....na dodatek maz mnie nie rozumie... i co ja mam robic... jak tu sie cieszyc macierzynstwem.

Gość znam to samo
ja urodzilam dziecko po terminie wszystko niby ok ale i tak mam depreche czemu kobiety to dotyka?chcialabym sie cieszyc zyciem ale nie potrafie

nieche juz tego bahora:(((((((((((((((((((((((((((((999

Tak mi się z dupy leje że codziennie tylko kaszanka, kaszanka i kaszanka, szkoda marnować tyle świeżej krwi z macicy. I jestem już gorsza niż własne dziecko, zaczęłam też nosić pampersy, sram w pieluchy :(

czy ta cala depresja sama przechodzi... juz sama nie wiem co robic. Nie potrafie się niczym cieszyć, nie czuje Swiat( chociaz tak bardzo lubie grudzien i zawsze sie cieszylam z Wigilii, kupowania prezentow itp, itd). Caly czas sie zamartwiam o zdrowie malej a z drugiej strony nie czuje znia bliskiej wiezi

co ja mam robicx?????????????????????? jak sie kocham z mezem to to gówno mi ostanio polecialo przy nim i byl w nim caly umazany

Gość beatyfikowanie madi
Miałam to samo. Dziecko zaplanowane, od samego poczatku bardzo kochane, wyczekiwane. Poród koszmarny - trauma na całe życie. Minęło pół roku od porodu a mnie dalej nie cieszy macierzyństwo. Zresztą nic mnie nie cieszy. Tylko cały czas tak strasznie się boję o dziecko

słuchaj mialam to samo :-( najpierw porod masakra, potem dziecko bilirubina 21 :-( nie jadlo tylko spalo :-( schudlo bardzo okazalo sie ze jest zoltaczka bo ma powazna infekcje drog moczowych :-( 12 dni w szpitalu w koszmarnych warunkach, dziecko widzialam zza szyby :-( w koncu wrocilismy do domu i po 2 tyg. znow szpital :-( bezobjawowe zapalenie pluc :-( 2 tyg. w szpitalu :-( potem mega kolki i ryki :-(macierzynstwo nie jest łątwe :-(

ja tez ciagle sie zamartwiam wlasnie zdrowiem dziecka, mam ciagle kontrole w poradni neonatologicznej, co chwila pobieraja krew. Czekam wlasnie na wyniki posiewu... mam nadziej, ze bakterii nie bedzie... bo jak tak to znow szpital i zalamka nie wiem czy podolam

ta lekarka w szpitalu mi powiedziala ze zaglodzilam dziecko :-9 czad a on caly czas spal :-( porazka :-( przez pierwsze 2 miesiace przebywalismy w szpitalach :-( potem non stop lekarze, non stop posiewy, kontrole, neurolog, alergolog... eh koszmar :-( Trzymaj sie bedzie dobrze :-)

ja urodziłam w 40 tyg przez cc ze względu na poł. miednicowe. przesiedzieliśmy z synkiem w szpitalu miesiąc,po urodzeniu przez dobę miał podawany tlen bo samodzielnie nie oddychał,wrodzone zapalenie płuc-silne antybiotyki,nietolerancja mleka modyfikowanego wymioty i kroplówka, pokarm pojawił mi się po 4 dobach po wieeeelkich wysiłkach, zółtaczka-fototerapia, drgawki noworodkowe-luminal, potem skierowano nas do centrum zdrowia dziecka, a w ciągu całego pobytu raz mi dziecko dawali a za pare godzin odbierali na obserwację, potem na dwa dni do mnie a potem znów na obserwację na dobę czy dwie, myslałam że oszaleje

teraz 19 miesiecy :-) wogole nie choruje :-0 wychorował sie na poczatku i teraz mam spokoj :-) i macierzynstwo jest fajne bo mowi lub pokazuje co chce, gdzie boli, pzresypia noce :-D ale poczatki byly trudne! zastanawiam sie czy chce jeszcze kiedys przez cos takiego przechodzic....

teraz na szczęście tak, ale nadal jesteśmy pod kontrola neurologa, kardiologa, okulisty(od tlenoterapii zaniknął mięsień w oczku ale już powoli się buduje), po każdym szczepieniu drże czy nie dostanie znów drgawek. każdy problem z dzieckiem jest okropnym przeżyciem, wiem , że wy też przeżywałyście chwilę strachu, niepokoju, tylko różne są możliwości psychiki, jednę kobietki mają silną inne słabsza

Gość ta cała depresja poporodowa
to pierdolenie rozkapryszonych niedojrzałych panienek - piszę to z pełna stanowczością będąc matka dwójki dzieci.

anka22. to prawda jedne mamy maja silna psychike i sa w stanie stawic czola roznym problemom a sa takie, ktore sie zalamuja i nie potrafia sobie poradzic w ciezkim sytuacjach tymbardziej jesli chidzi o zdrowie dziecka. Przegladalam zdjecia:) sliczny chlopczyk

dziękuję:) kocham go nad życie:) do ta cała depresja poporodowa-masz może doktorat z psychologii? bardzo się cieszę że twoje dzieci nie chorowały tak poważnie i to w takiej chwili kiedy ty jeszcze nie wiesz jak się ruszyć, bo nie doszłaś do siebie po porodzie. ale nie masz prawa oceniać, chyba że uważasz się za mądrzejszą niż psychologowie , którzy potwierdzają istnienie deprasji poporodowej.

Gość ta cała depresja poporodowa
moja starsza córka w 4 dobie wypisana ze szpitala w 10 wróciła pomarańczowa na OIOM , bilirubina 21, tydzień w inkubatorze, w wieku 3 miesięcy rozwój ruchowy na poziomie 3 tyg. dziecka, przez 1,5 roku wielokrotne konsultacje z neurologiem pod kontem uszkodzenia struktur podkorowych mózgu .... rzeczywiście bezstresowo... ale zawsze patrzyłam do przodu , co zrobić żeby nie karmiąc noworodka przez ponad tydzień nie stracić pokarmu (udało sie karmiła, 1,5 roku) , co zrobić żeby dogoniła ruchowo rówieśników, co zrobic żeby się dobrze rozwijała, a nie co zrobić żeby przetrwac te straszne rzeczy które mnie spotykaja :p Zyczę wam zdrowych dzieciaczków ale p.w. żebyście się ocknęły