Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wasze Sposoby Kucharskie

* * * ŚWIĄTECZNIE - Jak oskrobać dobrze i łatwo KARPIA * * *

Polecane posty

Gość Wasze Sposoby Kucharskie

Mam karpia i go właśnie odmrażam. Powiedzcie mi proszę, jak go przygotować do upieczenia ? Co odciąć i jak go oskrobać, bym nie miała w całej kuchni łusek. Dziękuję za porady. Gosia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wasze Sposoby Kucharskie
nikt nie smaży karpia ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytającopytająca
polej go wrzątkiem, najlepiej przed wypatroszeniem, wszystko gładko zejdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wasze Sposoby Kucharskie
Czyli mam wrzątkiem polać go i wtedy łuski łatwiej zejdą. A co z samym namoczeniem go przed smażeniem ? Słyszałam, że ludzie w mleku bądź w cytrynie karpia namaczają ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×