Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Jaki inny odpowiednik Oilatum do kąpieli????

Polecane posty

Gość ocet
odpowiednik to OILAN _ale u nas sie nie sprawdzil(oilatum z resztą też)

Gość jak jak jak ajka
emolium.

Moja koleżanka używała za namową położnej oillan ud urodzenia. Ja używałam oilatum, natomiast teraz emolium krem. Polecam tą serię, wystarczy poczytać skład, jest o niebo lepszy niż te oilatumy, pozdrawiam Kiedy rodzisz urzekającakafeterianko?

Gość pola_30_
a zwykła parafina ciekła wlana do wanienki? przeciez to główny składnik olitatum, a parafinka coś 3 zł kosztuje w aptece

Jeśli Twoje dziecko nie będzie miało żadnych problemów skórnych, to chyba najlepiej myć zwykłym mydełkiem np Bambino...

parafina w dużym stężeniu powoduje uczulenia, dlatego nie wszystkie dzieci mogą stosować Oilatum; szczególnie dzieci będące alergikami ze skórą atopową niestety nie mogą:( dobrym rozwiązaniem jest Emolium, nadaje się nawet do skóry bardzo wrażliwej noworodka i atopowej niemowlaka; ja sama zamierzam stosować Oilatum, przynajmniej na początku

mydło wysusza skórę i łatwiej jest o alergię skórną, emolienty nawilżają skórę podobnie jak oliwka, to taka oliwka do kąpieli 2 w 1:)

Gość ja do kąpieli dodaję tylko
oliwy z pestek winogron, kosztuje grosze, zero alergii, skóra idealna

Gość musiak
emolium, oilan, balneum, oilatum soft. ja polecam emolium- producent pewny fantastyczne składy ( zawiera mocznik). odradzam oilan- najtańszy ale to jednawielka ciekła parafina.

Gość musiak
najbardiej znane zastępniki to: emolium, oilan, balneum i oilatum soft. ja polecam emolium ma najlepszy skład, zawiera m.in. mocznik, który zmiękcza skórę i nawilża poza tym zapobiega wystąpieniu azs. ponaddo w składie są masła i oleje roślinne które chconią i natłuszczają. ponadto dobry producent, który ma doświadczenie w produkcji dermokosmetyków ( produkują również kosmetyki dla skór wrażliwych i alergicznych iwostin) oilan nie polecam. kusi cena ale to niemal sama parafina, która nie powinna być stosowana w takim stęzeniu u małych niemowlaków. ktoś wspominał o ciekłej parafince- to świetna sprawa dla suchych i popękanych rąk i stóp mamy ale nie koniecnie dla delikatnej skóry dziecka. poza tym wymienione preparaty do kąpieli mają frakcje myjącą a parafinka tylko natłuści. inna pani wspominała o oleju z pestek winogron- doskonała rzecz jako pielęgnacja po kąpieli, jednak również nie ma dziełania myjącego. jeśli chodzi o mydełko to nie koniecznie polecam, ale w aptece można kupić mydła, które mydłami tak naprawdę nie są. różne firmy np. emolium, oilatum, avene, la roche posay, aderma itp maja w swojej ofercie kostki dermatologiczne. bardzo delikatne i wydajne.są przeznaczone do mycia delikatnej a nawet alergicznej skóry maluszków. kosztują od 10-30 zł ale wystarczają na bardzo długo. więc dobry i tani pomysł to taka kosteczka i np. olej z pestek winogron. pozdrawiam

Gość 6545677
słabo pomaga ten emolium. najlepszy jest oilatum