Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Edyciak

Stosunek przerywany - co to takiego??

Polecane posty

Jak w temacie. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć DOKŁADNIE na czym to polega??

Gość ..NATALA..
Stosunek przerwany polega na przrwaniu penisa.

Na tym że facet wyciąga z ciebie penisa przed wytryskiem, żeby w ten sposób uniknąć zapłodnienia. Średnio skuteczne.

Chodzi mi o to, czy jeśli partner nie spuści się do pochwy, to czy w tej metodzie spuszcza sie gdzies indziej czy w ona polega na tym, że w ogóle nie dochodzi do wypłynięcia spermy...

Gość butelke zwrotne
Jest to stosunek z kafeterianką o pseudonimie przerwa między palcami 90.

Czyli ma wytrysk czy nie?? Bo wszyscy przestrzegają przed ta metodą ze wzgledu na to, że mężczyzna może miec potem jakieś problemy w "tych sprawach"... ale kiedy do wytrysku dochodzi to nie rozumeim skąd te problemy by sie mialy brać...

co ajaki dalej topki bedzie temat: bo On to wsze3dł ale zaraz wyszedł czy jestem w ciązy? doradzcie :(

Hehe :D nie, nie będzie :) jesteśmy na tyle rozsądni, że do tego nie dojdzie, gdy nie bedziemy chcieli :) tylko po prostu nie byłam do końca pewna, czy metoda antykoncepcji, którą stosujemy właśnie tak sie nazywa... Wątpliwości mi narobiły informacje, że mężczyzna moze mieć później jakieś problemy zdrowotne..

no jasne ze moze!! nabawi sie chlopak stresa ze moze nie zdarzyc i kto wie czy sie nie skonczy brakiem potencji...

Z głowy?? no nie wiem, jaki by miał byc ich mechanizm... bo i mi i jemu seks sprawia wielką przyjemnośc i dużą satysfakcję. I żadne z nas nie ma problemów z orgazmem czy cos takiego...

Aż takiego stresa to on nie ma :) Bo nawet jakby nie zdążył, to nic by sie nie stało :) więc żadne konsekwencje z tego tytułu mu nie grożą :)

efektem stosunków przerywanych są dzieci o imieniu Wincenty- za późno wyjęty. A tak poważnie, stosunek przerywany, nazywany także z wyskokiem, jest wg opinii seksuologów, jedną z głównych przyczyn oziębłości u kobiet.

Gość po30stce
Edyciak weź nie nazywaj tego co robisz antykoncepcją bo to ma mało wspólnego z antykoncepcją. Nie zdziw się jeżeli okres zacznie się w którymś momencie spóźniać i pojawią się nudności itd. To, że jeszcze do tego nie doszło znaczy, że masz po prostu szczęście, ale kiedyś może się odwrócić. Doczytaj sobie może lepiej o prawdziwej antykoncepcji.

Gość dsdfsdfsdfsdf
konsekwencje stosunku przerywanego obejmują również kobiety. Poszukaj w google. Generalnie zamiast skupiać się na otrzymywaniu i braniu przyjemności partnerzy zastanawiają się - czy zdąży?! czy zdążę?! beznadziejna sprawa. Poza tym istnieje jeszcze ejakulacja.

Edyciak tylko nie połykaj bo to też może Cie zaplodnić. Wiesz jak sie chociaz jeden przeslizgnie ....

"Nie zdziw się jeżeli okres zacznie się w którymś momencie spóźniać i pojawią się nudności itd. To, że jeszcze do tego nie doszło znaczy, że masz po prostu szczęście, ale kiedyś może się odwrócić" po jakims czasie mozna to tez nazwac BRAKIEM SZCZESCIA... bo moze sie okazac. ze nie zachodzicie ani "nie wpadacie" bo macie problemy z zajciem w ciaze !!!

Aha... No my stosunek przerywany łączymy jeszcze z naturalnymi metodami... mianowicie, nie kochamy sie miedzy 10 a 18 dniem cyklu... Więc ciąża jest praktycznie niemożliwa...

Szczerze?? On mi sie jeszcze nigdy do środka nie spuścił, więc nie wiem, jak to jest. Zreszta, w naszym związku seks nie jest najważniejszy :) Ale nie myślałam nigdy na to od tej strony, z jakiej wy mi ukazujecie, że to może byc problem...

Gość kicjsjhsa
Bralam anty i moj mi powiedzial ze to wcale nie az tak fajne spuszczanie sie w tzipe teraz uprawiamy przerywany i mu to pasuje