Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdegustowana mama

CO MYSLICIE O POSTEPOWANIU MOJEJ MAMY

Polecane posty

Gość zdegustowana mama

Moi rodzice mają tylko jedną corke, mnie i tylko jedną wnuczke przed slubem z moim mezem, nalegali wrecz zebysmy nie kupowali mieszkania a zostali z nimi i na pietrze bysmy sie urzadzili, jednak niedaleko mojego domu rodzinnego kupilismy mieszkanie, a wiadomo, gdy rodzicom bedzie potrzebna pomoc to pewnie po latach zamieszkamy w ich domu od tego czasu mama strasznie sie zmieniła- że niby ich zostawilismy na pastwe losu- dodam że z 4 razy w tygodniu ich odwiedzamy chociaz na pół godzinki, nie trafiają argumenty, że jako młode małżenstwo chcemy się dotrzeć, polatać w majtkach po domu jednak moja mama nie daje za wygraną, twierdzi że boli ją serce, że zdrowie jej nawala- moim zdaniem udaje, ma 45 lat na siłę chce nas przywlec do mojego rodzinnego domu-mowi że to wstyd że jedyna corka sie wyprowadziła chciałam zorganizowac wspólną wigilie, to w ramach odwetu powiedziała mi że ''MAMY SOBIE SIEDZIEC W TEJ SWOJEJ KLITCE'' mój mąż jest zdegustowany, ja tez PISZCIE CO O TYM MYSLICIE I JAK Z NIĄ POSTEPOWAC BO TO W KONCU MOJA MATKA

Gość maturks4
Matka zachowuje się "typowo" czyli nadopiekuńczo i źle. A Ty dobrze zrobiłaś, że wyprowadziłaś się ze wspólnego domu. Zawsze będziecie mogli wrócić, jak rodzice rzeczywiście się zestarzeją i będzie im ciężko dużą powierzchnię utrzymać. W międzyczasie dorośnie twoja córka i też będzie miała komfort oddzielnego mieszkania. Z matką trzeba spokojnie porozmawiać, a jak się nie da - postawić na swoim. Ale nie "obrażać się" i nie zrywać kontaktów ani ew. pomocy

Gość może zapytaj mamę
dlaczego ona nie mieszka z rodzicami?

Gość niechcemisielogowac
dobre!:D zapytaj ja czemu nie mieszka ze swoimi bez kitu:D

toksyczny związek Cię z nią łączy... Nastaw się na święta bez niej, nie ustępuj, bo już nigdy nie wygrasz. A jeśli zawiśnie nad jej głową zagrożenie, że wiele straci z życia wnuczki, zachowując się tak, jak teraz, to może zmieni podejście.