Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zieloankredka02

escapelle i ciąża. pomocy.

Polecane posty

Gość Zieloankredka02

Witam. Proszę Was bardzo o pomoc. We wtorek po dwóch (niedzielnym i poniedziałkowym) stosunkach w których mogło dojść do niebezpiecznej sytuacji zażyłam na wszelki wypadek escapelle. Zbliża mi się okres o czym świadczą bolące mnie cały czas od ponad tygodnia piersi. Po zażyciu nie odczułam większych skutków ubocznych poza chwilowymi bólami brzucha które nastąpiły dopiero dzisiaj wieczorem i bolącymi cały czas piersiami. Kochałam się dzisiaj z moim facetem i znowu mimo że używamy prezerwatyw (chciałam z tym miesiącu przejść na tabletki) mogło dojść, chociaż to mało prawdopodobne do chwili nieuwagi. Po stosunku bóle piersi znacznie się zmniejszyły. Zastanawiam się czy escapelle zażyta wczoraj daje mi jakąś ochronę? I czy w ogóle mogła zadziałać mimo takich marnych skutków ubocznych ? Pomocy

escapelle działa tak: - dawka hormonów hamuje ewentualną owulację - zagęszcza śluz i wyściółkę macicy by była środowiskiem nieprzyjaznym dla plemników i ewentualnie dla jajeczka nie musisz mieć żadnych super wyraźnych skutków ubocznych, ja nie miałam a jeśli coś dziś by się stało, że możliwe będzie zapłodnienie to zażyta wczoraj tabletka escapelle na pewno Cie jeszcze ochroni nie martw się, będzie ok

Nie, tabletka zażyta wczoraj nie daje Ci ochrony na dziś. A tak w ogóle skoro zbliża Ci się okres i wiesz, że za kilka dni się pojawi to masz teraz dni niepłodne.

Gość mam pytanie na śniadanie
Nie ochroni Cię, ale nie martw się - na 99% nie jesteś w ciąży:) PS. Jeśli nie planujesz bobaska to lepiej się zabezpieczaj, a nie trujesz swój organizm taką chemią...

Dzięki dziewczyny... Od niedawna dopiero współżyje i mam na tym punkcie lekkiego świra :) Dlatego żeby nie denerwować się już chcę zacząć brać tabletki. :)

Gość Michał Zaradny
Witam Tabletka antykoncepcji doraźnej powinna być stosowana tylko i wyłącznie w sytuacjach awaryjnych. Absolutnie nie chroni przed kolejnymi wpadkami, ma działanie jednorazowe zapobiegawcze. Jeżeli jesteś aktywna seksualnie powinnaś skontaktować się z lekarzem ginekologiem w celu dobrania optymalnej dla Ciebie metody antykoncepcji. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na ten temat przejdź na www.wpadka.pl, a w razie jakichkolwiek pytań pod adresem http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta możesz skorzystać z porady eksperta. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs