Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tym jest nie tak

Kredyt mieszkaniowy.............

Polecane posty

Gość co z tym jest nie tak

stoimy przed ważna decyzja dot. kredytu mieszkaniowego i niestety nie mozemy dojsc do porozumienia tzn. oboje zgadzamy sie zechcemy skorzystac z doplat w opcji rodzina na swoim, ale ja chce wziac kredyt na 30 lat a On na 20....w pierwszym wypadky rata msc. to 660 zl., w drugim 890, to spora roznica, nie chce zyc od pierwszego do pierwszego z kartka w reku , te 230 zl roznicy to jedzenie na tydzien dla dwoch osob...kurcze kto ma racje, jak myslicie? upierac sie przy swoim? po prostu wiem, ze tak wysoka rata nie bede spac spokojnie, te 660 to jeszcze nie tragedia chociaz tez sporo

Gość aquariussssssssssssss
niestety ani Twoja, ani partnera decyzja nie jest dobra, nie jest adekwatna do życia. no ale zobaczmy Po pierwsze Jak zarabiacie tyle że kredyt w wysokości 890zł plus opłaty pozwoli Wam żyć jedynie od 1 do 1, to nawet kredyt 660 nie pozwoli na nic ciekawszego. Po drugie Rata 660 to tylko przez 8 lat a potem jaka będzie - analogicznie rata 890 to przez 8 lat a potem jaka będzie? Bo to jest ważne, gdyż w przypadku kredytu na 20 rat, pozostaje jedynie 12 lat spłaty "normalnego kredytu". Po trzecie ja bym się rozglądnął za czymś tańszym, 2 pokojowym i zdecydował się na jedno dziecko, jak jeszcze nie macie. Po czwarte Kredyty w Polsce są złodziejskie, każde praktycznie - okradają ludzi ze wszystkiego, w przypadku kiedy nie bęedziesz w stanie spłacać.

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja pomimo tego że obecnie nie mamy własnego konta- wynajmujemy- nigdy nie wzięłabym kredytu na mieszaknie i to na tyle lat. Mam za słabe nerwy żeby co miesiąc zastanawiać się czy damy radę wszystko spłacić.

mieliśmy ten sam dylemt, zdecydowaliśmy się na krótszy okres z większą ratą (20 lat, rata ok. 800 zł, teraz ciut większa, bo frank szaleje, wiadomo) ale to dlatego, że końcowe lata spłaty przypadałyby u nas już na zaawansowany wiek, być może rentę/emeryturę, a ta jest obecnie, a tym bardziej w przyszłości wielka niewiadomą wolimy spłacać kredyt z pensji zamiast na starość zostać zlicytowanym z mieszkania

Gość aquariussssssssssssss
Ludzie poczekajcie, idźcie na wynajem do kąta rodziców i nie dajcie się nabić w tą bańkę mieszkaniową. Nie dajcie sobie w mówić, że mieszkanie z rodzicami to wstyd, tym zwalczają właśnie Was Banki, próbują zdyskredytować. Poczekajcie jeszcze z 5 lat, odkładajcie kasę. Pokażmy jako naród, że nie jesteśmy głupi i nie damy sobą pomiatać z takimi cenami mieszkań!