Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asiula2323

Śluz w ciąży

Polecane posty

Hej dziewczyny,mam pytanie dotyczące wodnistego bezbarwnego lepkiego śluzu,jestem 11 tyg ciąży i zażywam luteine dopochwowo,czy to normalne objawy???zaczynam się martwić,zazwyczaj wycieka mi to kilka godzin po zażyciu luteiny...gdyby nie wkładka majtki były by mokre.Prosze o rady.

Gość matyllda
ja tez biore luteine na cyste która mi sie pojawiła w 8 tc ciązy:( biore to 2x2 dziennie i tez mam taką wydzieline po tym..poprostu przez cały dzien ta luteina jeszcze troche wypływa

Niestety mokra bezbarwna wydzielina jest normalna, jeśli bierzesz Luteine dopochwowo. Ja brałam ją od początku ciąży aż do 39 tygodnia ciąży. Zawiera ona progesteron - hormon, który ma za zadanie podtrzymywanie ciąży, podobnie jak np. doustne dawkowanie Duphastonu. Jeśli masz problemy natury kobiecej, lekarz może przepisać Luteine w trakcie trwania ciąży. Szczególnie jeśli nie udało się mu zdjagnozować i wyleczyć jej wcześniej, a leczenie nie jest wskazane podczas trwania ciąży itp.

Luteina należy czasem do profilaktyki, czyli w niektórych przypadkach się ją po prostu bierze od początku trwania ciąży, bo tak się przyjęło.