Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauralala

rodzice mnie nie szanują

Polecane posty

Gość lauralala

Mam 30 lat, męża i 2-letnią córkę. Mieszkamy sami, ale do pewnego czasu to moja matka sterowała mną jak mam żyć. Jakiś czas temu się zbuntowałam i powiedziałam wprost, żeby nie wtrącała się w moje małżeństwo i macierzyństwo. Obraziła się, od tamtej pory się do mnie nie odzywa. Ostatnio zadzwoniłam z informacją, że Wigilię spędzamy u siebie, bo chcę wprowadzić własne tradycje, odłożyła słuchawkę. Widzę, że jest jej ciężko zaakceptować fakt, że ktoś taki jak ja wychowuje jej wnuczkę. Ojciec to inna sprawa, olewa to co mówię. Podpuszcza mi córkę, obiecuje rzeczy na które się nie zgadzam i jak się buntuję to mówi"oj, dobra" i robi swoje. Poradźcie, jak można się z takimi ludźmi dogadać?

pamietaj, ze rodzice chca dla swoich dzieci jak najlepiej. a takie odcinanie pepowiny powinno sie odbywac stotniowo i (przepraszam, ze to pisze) ladnych kilka lat wczesniej. teraz bedzie trudniej. rozmawiaj, rozmawiaj i jeszcze raz rozmawiaj z nimi i tlumacz, a dziecko nie moze byc wasza karta przetargowa - nie powinno wiedziec Waszych sporow. a jesli chcesz 'stworzyc nowa tradycje' i chcesz z nimi spedzic siwta to jest zrob u sibei i zapros rodzicow

Gość odpowiem też.......
może zaproś rodziców do siebie na wigilię ?

Gość Soshy
Współczuję. Jeżeli Cię nie szanują, to utnij kontakt. Żadnego zapraszania na święta, które pewnie i tak Ci zrujnują swoją postawą. Dobrze robisz, serio. To nie Ty chciałaś, żeby tak sprawy się miała, to ONI swoim zachowaniem i masakryczną niedojrzałością podjęli decyzję za was wszystkich. No to teraz niech ponoszą jej konsekwencje.