Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość powiem ci

wyrwanie zęba -jak długo po nim ból i opuchlizna!!!

Polecane posty

Gość powiem ci

Witam Wszystkich! Otóż wczoraj byłam wyrwać dolną, prawą 6. Bardzo się bałam, jeszcze pan doktor nie był za ciekawy (troszkę nie dosłyszał) :P. Na początku nie chciał mnie przyjąć bo nie posiadałam przy sobie legitymacji szkolnej i przez to nie mógł wpisać mnie na listę osób, które się uczą, i które finansuje NFZ. Kazał mi iść zrobić rentgen zęba i przyjść na drugi dzień z legitymacją. Powiedziałam, że dobrze i poszłam zrobić w tym samym dniu rentgen zęba niedaleko była przychodnia czy ośrodek w którym się to robiło. Za rentgen zęba zapłaciłam 15zł. Mając zdjęcia swojego zęba postanowiłam iść jeszcze raz do pana Chirurga i poprosić go o wyrwanie tego ząbka ponieważ nie byłam osobą mieszkająca na miejscu tylko dojeżdżającą. Po pokazaniu Panu Chirurgowi tego zdjęcia i po rozmowie z nim ten zgodził się na wyrwanie zęba. Byłam zadowolona, ze zaraz będę mieć to za sobą ale zarazem bałam się zabiegu jak cholera. Kazał mi usiąść na fotel a on wypisywał tam wszystkie papiery. Siedząc na fotelu czułam strach.. W końcu P.Doktor wstał i wyciągnął igłę i znieczulił mi zęba a raczej miejsce obok. Po paru minutach czułam drętwienie dziąsła, ust i całego policzka. W końcu Chirurg wziął jakiś przyrząd nie wiem jak się nazywa po fachowemu ale wiem ze wyglądał strasznie.. dodam ze nic nie czułam tylko słyszałam jak w środku ząb tak jakby mi pękał i się kruszył.. chyba coś było nie tak i doktor wziął jakiś pręt czy coś i specjalny motek i zaczął uderzać z lekka siłą na szczęście nic nie bolało nie wiem czy bym wytrzymała takie coś cując ból. Następnie wziął znowu ten pierwszy przyrząd i wyciągnął mi resztkę zęba i korzenia. Po skończeniu kazał mi wszystko wypluć, dał opatrunek i powiedział ze mam nie jest 2h a opatrunek trzymać 30 min. Taka zmęczona i wystraszona wyszłam z gabinetu dopiero gdy wyszłam na powietrze dotarło do mnie ze to już koniec :). znieczulenie i odrętwienie policzka, dziąsła i ust minęło mi dopiero po 5h a wtedy dopiero miałam wrażenie jakby bolały mnie wszystkie zęby obok.. wzięłam tabletkę nie minęło 20 min a ból minął lecz powracał co 2h.. Pisząc wam moją historie jeszcze odczuwam ból. Na miejscu po zębie mam takie białe coś nie wiem co to jest na początku myślałam, że mam jeszcze kawałki zęba ale gdy ruszałam to językiem jest to miękkie tak jakby dziąsło... Nie wiem czy mam iść z tym do swojego dentysty czy mam czekać aż się coś zagoi.. Czy mieliście coś podobnego?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować