Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorszy start

mieszkam w starym drewnianym domu jakie

Polecane posty

Gość gorszy start

budowano jakieś 70 lat temu na wsi. w kuchni mieszka babka która się we wszystko wtrąca a ja z moim bratem 17 lat ja mam 20 i matką w pokoju o pow. 16 metrów gdzie muszą zię zmieścią 2 łóżka moje (właściwie to rozkładany fotel) i matki która śpi z moim bratem... wielka szafa biurko i inne... prócz tego kuchenka gazowa i miska do zmywania naczyń, wodę nosimy ze studni i stoi w tym pokoju w wiadrze i wiaderko na zlewki. przez kuchnię tylko przechodzimy żeby wyść na dwór to jest babki pow. wszysko trzeba robić w "naszym" pokoju czyli spać, funkcjonować w ciągu dnia, gotować, zmywać a także wszyscy się muszą umyć!! w misce z wodą którą wcześniej trzeba grzać na piecu. reszta musi wtedy wyjść czyli ma się około 10-15 minut wolności z czego się bardzo cieszę bo to czas tylko dla mnie... muszę się umyć i wszystko koło siebie zrobić w te 15minut... mogłaby jeszcze długo opowiadać ale jestem ciekawa waszych opinii... to nie żart, tak żyje dziewczyna w 21wieku... pozdrawiam :(

Gość taka mala fajna...
jak masz 20 lat to pora sie wyniesc na swoje

Gość ....Maćka....
no, podziwiam że jeszcze nie stanełaś na rzęsach zeby się stamtąd wynieść. Pocieszę Cię że jeszcze10 lat temu mieszkałam w podobnych warunkach. Trochę dziwne że woleliście zainwestować w kompa i internet za miast w łazienkę.

Gość sedessss
A internet masz.Nie jest tak zle.

Gość cyganeczka37
byscie sie zdziiwili ile ludzi tak zyje jeszcze..

Gość woda w kiblu
no bywa i tak niestety... znam takie sytuacje i nie dziwi mnie to... niestety w XIX wieku nie wszyscy mieszkają w loftach ze szkła :( Kiedyś Twoje zycie się odmieni... może poznasz kogoś kto cię wyrwie z tego domu? może pójdziesz na studia jeśli masz do tego głowe i ułożysz sobie życie? może chociaz dobrą pracę zdobędziesz i uda ci sie wynając lepszy dom/mieszkanie? Powodzenia! i dużo zdrowia!

Gość woda w kiblu
*oczywiście chodziło mi o XXI wiek!

Gość alindzisa
tonie jest szokujące kiedy.ś żyłam podobnie jak miałam 22 lata, w domku , nosiłam wiaderka z wodą,myłam sie w misce, paliłam w piecu , rano było zimno trzeba wpaść w ciąg pracy i pracow3ać żeby wyjść z tego ja wyszłam i żyje lepiej, może nie luksusy jakieś ale normalne mieszkanie mam i pracuje

Gość vcxvcx
znam ludzi ktorzy zyja gorzej od was na wsi ..

Gość mila Megi
Oo kurcze wspolczuje, a ja tak narzekam na swoj dom, hmmm a jak jest u Was ze Swietami? macie je razem z babka?