Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AaaaBbbbCccc

Znawcy kaw. Jaka kawa do kawiarki??

Polecane posty

Gość AaaaBbbbCccc

Dostalam kawiarke i nie mam pojecia jaka kawe sie w niej parzy. Zwykla sypana, rozpuszczalna?? I moze polecieci jakas dobra.

Gość AaaaBbbbCccc
:d no tak to chyba podstawa :P

Gość prawdawoczykole
rozpuszczalna do kawiarki ?- LOL LOL LOL

Gość Marzena888
Najlepiej świeżo palone ziarna do kawiarki :) Polecam Ci SkyburyFancy: tommycafe.pl/pl/kawa-top-arabica/232-kawa-australia-skybury-fancy-5901721760882.html Niepowtarzalny aromat i smak, jedna z moich ulubionych :D

Gość plasinka
dobra :) ja używam Gentile (tutaj strona: http://www.i-apteka.pl/product-pol-47363-BRISTOT-Gentile-kawa-przyjazna-dla-zoladka-250g.html ), bo jest pozbawiona wosków i jako jedyna nie podrażnia mi żołądka. Ma trochę mniej kofeiny, ale po dłuższym odwyku od kawy w ogóle tego nie zauważyłam i bym dalej nie wiedziała, gdyby nie info na opakowaniu. Można ją też przyrządzać na różne sposoby. Ogólnie na chłodne poranki świetna jest gotowana kawa z przyprawami: wsypujesz do garnuszka dwie łyżeczki kawy, zalewasz 1,5 szkl wody, dodajesz kawałek imbiru, korę cynamonu, kilka ziaren kardamonu, gwiazdę anyżu i gotujesz ok 10-15 minut. Na koniec dodaje się trochę miodu i od razu poranek jest lepszy.