Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolashimaru

Dlaczego lewactwo nie walczy o usunięcie ozdób świątecznych?

Polecane posty

Gość karolashimaru

Tak bardzo chcą usuwać krzyże zewsząd, tłumacząc się konstytucyjną neutralnością wyznaniową państwa a jakąś nie zauważyłem żeby ktoś walczył z św. Mikołajem, choinkami oraz ozdobami świątecznymi. Wszystkie te rzeczy należą do chrześcijańskiej tradycji, wprowadzają nastrój do świąt Bożego narodzenia a więc wg lewaków stawianie choinki czy wieszanie lampek na ulicach prawdę mówiąc jest nie zgodne z konstytucją, więc dlaczego całe te nie wierzące lewactwo nie protestuje przeciwko tym rzeczom?

Gość a hooooj
bo to debile 🖐️

Gość najwyższy czas
wiadomo że krzyż dla nich to tylko kawałek drewna a na świętach załapią się na wolne pracy oraz dostaną jakąs premię.

Gość chodzi ci o świętego Mikołaja
czy takiego wielkiego krasnala w czerwonym wdzianku? :-D

Gość mikolaj i choinka nie sa
chrzescijanska tradycja :O to ze chrzescijanizm ukradl kolejna rzecz z innej religii nie znaczy, ze ma do niej jakiekolwiek prawa :O a 25 grudnia NIE urodzil sie zaden Jezus Chrystus tak btw :O te date tez zayebali z innej religii i dopiero w 4 wieku uchwalili, ze wtedy urodzil sie chrystus, wiec sie tak nie podniecaj tylko dowiedz sie wiecej na temat swojej zlodziejskiej zaklamanej wiary pastuchu :O

Gość dzielnicowy Dziabąg
to są potomkowie tych co 60 lat tenu zabijali za wiarę a teraz najbardziej popierdują swymi czerwonymi gębami o tolerancji....

Gość Maryska______
bo choinka, prezenty itd. powieksza ich bogactwo, ludzie maja pracowac i kupowac, taki jest plan kapitalisty !!! a krzyz im nie pasuje :(

Gość ciemniaku a
ty zyles w tamtych czasach ?sieroto biedna

Gość Taryfa delifn
Bo jak juz ktos wczesniej wspomnial - ozdoby, choinka, gwiazdor nie sa tradycja religijna, a swieca - jeśli juz tak bardzo chcesz obrazac lewice, to najpierw sie doksztalc:O

Gość dzielnicowy Dziabąg
lewactwo nie docenia tego , ze Chrzescijanstwo to min miłosierdzie, gdyby nie to mołosierdzie to byście naśladując was sprzed 60 lat siedzieli na nodze od stołka i byli polewani zimną wodą latarni by zabraklo, wiec zamknijcie sie z ta wasza wrogoscia do Wiary jakakolwiek by ona nie byla.

Gość ka la fiore
sam chrystus miał idee lewicowe to włąsnie ówcześni ignoranci (współcześnie prawica) postanowili go zgładzić

Gość z tego co ja to rozumiem
ktos juz napisal, ze ozdoby to nie symbol chrzescijanstwa :o a jesli chodzi o lewactwo, to ja np. nie ubieram choinki i nie mam u siebie zadnych lampek - dla mnie to kiczowate i nie lubie tego, ale nie zamiarzam przekonywac innych, zeby tego nie robili. to ze katolicy maja w zwyczaju narzucanie innym swojego zdania, nie znaczy ze i ja musze zmieniac styl zycia innych, bo tylko moj jest 'wlasciwy' :o kazdy robi to, co lubi.

Gość fgbmjhlk
dzielnicowy Dziabąg wez porzestan sie osmieszac :O rownie dobrze mozna powiedziec, ze gdyby nie czerwona armia dalej paliliby polakami i zydami w hitlerowskich piecach :O

Gość karolashimaru
Jezus miał idee lewcowe? Weź przestań! Po pierwsze to Jezus nie mieszał się do polityki, a po drugie cała Biblia politycznie ma przesłanie prawicowe. Przede wszystkim potępia ucisk podatkowy który dzisiaj wynosi 83% naszych dochodów oraz nie nawołuje do budowania instytucji pomocowych tylko do bezpośredniego pomagania biednym przez jednostki wg wolnej woli. Kto chce ten daje. Biblia również popiera kapitalizm, wolny rynek, panów i poddanych.

Gość tak generalnie to lewactwa
w Polce nie ma. No może pis a szczególnie Jarosław Kaczyński. Ale oni sie nie liczą.

Gość karolashimaru
to że choinki i inne rzeczy zostały zapożyczone od innych religii to nie jest ważna sprawa. Ważne jest że nawiązuje to wszystko do bardzo ważnego święta dla chrześcijan a wy lewacy dobrze wiecie z czyim świętem a mimo nie protestujecie przed zniesieniem świąt i tego typu rzeczom. Sami na tym korzystacie więc siedzicie cicho. Zresztą chcecie zamienić te świeta w jakieś świeckie święt, chcecie wypaczyć naszą chrześciajańską tradycję budowaną przez 2000lat.

Gość my nie jesteśmy lewacy
lewacy to pisiory i inna hołota

Gość karolashimaru
wy tzn kto?

Gość my tzn liberałowie
a nie lewacy

Gość gftgygghgtgtgtgttg
POlszewiki znaczy

Gość nie znaczy
.

Gość karolashimaru
ja też jestem liberałem ale z PO się nie utożsamiam, bo oni są liberalni inaczej.

Gość karolashimaru
jak ktoś kto wprowadza to co raz nowe licencje i pozwolenia, zakazuje, nakazuje wszystkiego co się da może zwać się liberałem.

Gość to co prezentuje PO
to jedyna mozliwa w tej sytuacji forma liberalizmu. m.in. ze wzgledu na katolicyzm który jest zawarty w liberaliźmie PO ale również w mocniejszej formie w pseudo liberaliźmie Korwina Mikke.

Gość karolashimaru
Kiedyś pana Tuska bardzo lubiłem za jego poglądy ale jak widać musiał się sprzedać aby utrzymać się u władzy.

Gość Korwin tez nakazuje
i zakazuje a nazywa się liberałem:D

Gość karolashimaru
no podaj przykład co takiego robi PO że zasługuje na miano prawdziwych liberałów. Coś mi się zdaje że ty nie wiesz co to znaczy słowo liberalny zresztą jak 80% społeczeństwa

Gość karolashimaru
co ci Korwin zakazuje czy nakazuje?

Gość np delikatnie i z wyczuciem
odsuwa kosciół od państwa czyli pozwala na równoprawność innych religii

Gość Korwin jako katolik
zakazuje mi np aborcji czy eutanazji