Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skyline95

PRACA PO GIMNAZJUM

Polecane posty

Gość musze czy nie?
Hej. Mam pytanie. otoz w Polsce skonczylam gimnazjum wszystko tak jak powinnam, a w wakacje wyjechalam z rodzina do Niemiec. Ostatnio organ gminy w Polsce spostrzegl sie iz nie kontynuuje nauki a nie mam osiemnastu lat, jestem w Polsce nadal zameldowana. Czy Gmina badz Gimnazjum do ktorego uczeszczalam(wspomne ponownie ze je ukonczylam) ma prawo do ingerowania w moja dalsza edukacje jesli jiz w Polsce nie mieszkam?

Gość alextg
po gimnazujm sa marne szanse na znalezienie jakiejkolwiek pracy... jesli nie chce Ci sie uczyc to po prostu idz do szkoly zawodowej, wyucz sie jakiegokolwiek zawodu zebys pozniej nie zalowala ze nie poszlas dalej. Gro moich kolezanek ktore nie skonczyly zadnej szkoly teraz zapisuja sie do szkol wieczorowych zeby uzupelnic wyksztalcenie.

Gość kasia342444
a wlasnie ze gowno prawda to co piszecie ;) moj chlopak gdy mial 17 lat rzucil szkole i zaczal prace na umowe zlecenie jako konsultant w biurze liberty ;) przyjmuja tam od 16 lat ^^

Gość jacek1987
Bez problemu zdobyłem prace po gimnazjum. Na początek radzę na pół roku do sieciówki typu Freshmarket, tam ajent dostosuje Cię do każdego stanowiska na sklepie, potem inny sklep innej marki i masz nie gołe cv . Co pół roku zmieniamy prace na taką by miała znamiona poprzedniej ale by jednocześnie wnosiła coś nowego. Polecam także zaznajomić się ze zwrotami w języku angielskim związanymi z obsługą klienta. Aktualnie zarabiam miedzy 9.5 a 12zł netto

Gość Marser45
Jestem nauczycielem praktycznej nauki zawodu.Wyuczyłem kilka sprzedawczyń.wszystkie po gimnazjum chodziły do szkoły zawodowej lub ohp. Problemem jest brak zainteresowania nauką,dlatego większość uczni rzuca szkołę i nie kończy tej nauki egzaminem.Egzamin jest warunkiem otrzymania wynagrodzenia przez nauczyciela z gminy.To jest błędne Koło.