Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolacyjka mimo woli

Dlaczego kobiety po urodzeniu szybciej się starzeją?

Polecane posty

Gość kolacyjka mimo woli

o jakieś 5-10 lat na twarzy i przypominają swoje matki, przestają o siebie dbać, przeważnie są grube ze zniszczonymi włosami :o pełno takich na ulicach pchających wózki...

Gość dlatego ze uwazaja
ze nie ma po co sie starac. Meza (albo faceta) juz maja, i mysla ze on nigdy nie odejdzie no bo przeciez nie porzuci dziecka... do tego wiekszosc kobiet jest leniwa. Robia to co musza, czyli opieka podstawowa nad dzieckiem, minimum sprzatania no i troche gotowania (albo odgrzewania jedzenia). A dbanie o siebie wymaga wysilku - depilacja, cwiczenia, dieta, pielegnacja skory, pielegnacja wlosow, manicure itd itd. Wiec rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyne z czego moga zrezygnowac. Dlatego wiekszosc 30 - 40 latkow zdradza zony. Osobiscie pracuje z programistami (sami faceci, wiekszosc zonata) i co najmniej raz dzienni mam propozycje "kawy" lub "piwa" od tychze swiezo upieczonych tatuskow ktorym nudza sie grube zaniedbane zony.

Gdzie tam.... generalizujesz. Ja po urodzeniu syna stałam się mega konietą. Nie dość, że moje libido wzrosło do maximum, to i dbam o siebie i jest cudnie. Fakt, od porodu minęły już dwa lata, aczkolwiek ja czuję się mega kobieco.

Gość Pomożemy
Hahaha, ale się uśmiałam. Wnioski wyciągasz pewnie patrząc na swoją rodzinę. Macierzyństwo odmładza kobietę, nie postarza, to po pierwsze! Po drugie, jak kobieta jest flejem przed ciążą, to pozostanie nią i po ciąży.

Gość frry7r
Mam kolezankę z pracy z którą pracuję biurko w biurko w tym samym pokoju. Zanim zaszła w ciążę była po prostu piękną i zadbaną kobietą - zazdrościłam jej tego wyglądu. Potem ona poszła na L4. Na poczatku grudnia wróciła do pracy i to jest po prostu horror. Przychodzi do pracy w dresach, utyła pewnie z 30 kg. I o ile to można znieść to smrodu bijącego od niej już nie. Chyba się nie myję po prostu. Po paru minutach w pokoju w jej obecności człowiek jest już w stanie agonalnym.

Gość .to prawda niestety
kobieta po urodzeniu nie jest sexy, już sam fakt ze zamiast pochwy ma wiadro bo przeciskało sie tam dziecko jest obrzydliwy :o nic dziwnego,że jest tyle najwięcej zdrad jest po urodzeniu dziecka

Gość no prosze prosze
no prosze, prosze..co za grupa socjologów-statystykow...:D:D:D:D przeprowadziliscie jakies badania socjologiczne w kierunku udowodnienia tego ze najwiecej zdrad zdaza sie po urodzeniu dziecka?? haha,no jasne bo 90 procent ludzi ma dzieci wiec i statystycznie najwiecej zdrad jest w rodzinach z dziecmi... ale to nie tak matoły jak wam sie wydaje..jak ktos ma zjebanego męza/partnera to czy kobieta jest piekna czy nie,czy szczupła czy gruba to i tak was taki palant pusci kantem:D:D: a i pamietajcie co jest gorsze od złego wygladu-głupota idiotki, głupota:D:D:D:D w waszym wydaniu wrecz modelowa:D:D:D:

Gość nio nio
małolaty zajmjcie się lepiej lekcjami a nie komentarzami na forum, poza tym może jakaś bajeczke w tv obejrzyjcie, zamiast sie wypowiaa dać w temacie o którym gówno wiecie... kobieta jak przed ciaza była flejtuchem to i po ciązy najprawdopodobniej bedzie tylko gorzej....niestett,te co dbały przed ciążą to i całe zycie beda dbac o siebie, no chyba że wczesniej robiły to nie dla siebie a dla kogoś-wtedy moze byc różnie, poza tym skończcie z tym wiadrem po porodzie!!!!!!!!!spytajcie waszym matek czy maja wiadra ciekawe co wam odpowiedza....

Gość moja matka rodziła CC
więc gruba jest ale przynajmniej wiadra nie ma jak wy :p

Gość bravo bravo brawo
no prosze prosze masz racje Co do ciązy to jest ona swoistym remontem dla organizmu , co sprzyja tez odmłodzeniu A jesli przez pewien czas kobieta nie wyglada tak jak przerd ciąza to pewnie tylko dlatego ,ze jest zmeczona i nie spi po nocach Nieprawdą natomiast jest ,ze ciąza postarza , wrecz przeciwnie Czesto widac to u kobiet , które maja pózniej dzieci

Gość bravo bravo brawo
nio nio tez madre słowa

Gość omorfi kolpela
Jak , ktoras była fleja i zabniedbana ,brudas to po ciazy bedzie jeszcze gorzej bo zawali wine na ciaze na rozstepy brak czasu itp.. latami bedzie zalegac w domu w szlafroku rozmemłana z tłustymi włosami i zapcona, a jej mis znajdzie sobie kochankw(nie dziwie sie) ja jestem mega zadbana w ciazy przed ciaza i po ciazy tez bede, bo lubie dbac o siebie, a jeski chodzi o wielkosc pochwy... to napewno sie cos w tej swerze zmieni(jewsli pochwa ma byc najwazniejsza we mnie, i moj maz mnie zostawi bo jest luzniejsza!, niech idzie w holere....Ciaza daje mega dawke hormonu , takze kobiete moze tylko odmłodzic:)

Gość odmladzanie przez ciaze to bzd
ura i mit! moze niektorym sluzy ciaza ale znacznej wiekszosci wrecz przeciwnie :/ ciaza rujnuje organizm nie tylko sie przybywa na wadze ale hustawka hormonow niszczy skore, pamiec, wlosy, paznokcie, a moze wywolac rowniez wiele powazniisze ubytki zdrowia jak prochnice, nadcisnienie, arytmie, osteoporoze i wiele innych chorob.. niektore wychodza dopiero po porodzie i niestety ale zadnym dbaniem o siebie nie da sie zapobiec temu, tak samo rozstepom czy nadmiernemu przytyciu a jak juz organizm jest tak zrujnowany to nieprzespane noce i karmienie piersia dobije taka babe ze zalapie anemie i nie ma sil na nic, po kilku mcach od porodu padnie jej kregoslup od noszenia dziecka, wypadnie polowa wlosow, polamia sie paznokcie, a cycki beda zwisac do kolan, po zrzuceniu wagi zostanie wielki flak na brzuchu i rozstepy oto jak ciaza odmladza wiekszosc kobiet:) to wszystko mozna leczyc, zatuszowac ale nie uniknac!

Gość jak ktos
zabiera sie za ciaze w wieku 35lat to moze i ma taki wyglad, ja tam urodziłam po 27 i ciałko mam jak przed:)

Gość ciaza jest najlepszym
lekiem odmladzajacym, hormony itd - dowiedzine naukowo b dawno temu. Wozki sie pcha raptem rok po porodzie, kiedy wiekszosc kobiet ma co innego w glowie niz makijaze (bo jednak jest hierarchia waznosci),a nie kazda ma pomoc . Ale to i tak szybko mija.

Gość bzdura to to co napisałas/-es
przybywa na wadze - trudno. ciąza to akurat ostatni czas kiedy sie tym nalezy przejmowac. zrzuci sie po ciązy. NADMIERNEMU przytyciu zas jak najbardziej mozna zapobiec. niszczenie skóry, pamięci itd - ustępuje po ciązy. podobnie jak pozostałe wymienione przez Ciebie schorzenia typu nadciśnienie i arytmia. ciąża nie wywołuje próchnicy , tylko stany zapalne dziąseł związane z ich przekrwieniem i rozpulchnieniem. wystarczy kontrolowac stan uzebienia u dentysty i stosowac odpowiednią dietę. rozstępy - istotnie, nie zawsze da sie im zapobiec, ale zawsze mozna sie nimi zając po ciązy. na dobicie baby przez nieprzespane noce i noszenie dziecka jest jeden dobry sposób - kochający i wspierający partner,ktory rozumie ze ta baba sama wszystkiego jednak nie da rady zrobic. i w zasadzie - kochający i wspierający partner jest lekarstwem na prawie wszystkie wymienione przez Ciebie defekty - bo jesli dla kogos najważniejsze jest żeby baba nie miala rozstępów, zwisających cycków itp itd to po co z takim kimś być? ostatecznie sam wiek robi swoje, a drżeć całe życie że "on mnie zostawi jak mi zmarszczki wyjdą" - no szkoda czasu naprawde...

Gość Onawaw30
Dokładnie. Poza tym na obwisłe cycki i rozstepy też są sposoby. Na cycki skalpel a na rozstepy laser. Na nieprzespane noce - odstaw od piersi i daj butle - mm jest bardziej sytne i dziecko wiecej po nim spi.

nie wiem skad macie te badania o tym ze ciaza odmladza :) moim zdaniem nei wszystkich postarza ale na pewno wszystkie kobiety zmienia zarowno pod wzgl psychicznym jak i fizycznym czego nie da sie ukryc ani ominac :) a faktem tez jest ze sporo kobiet postarza, ja jestem po 2 ciazach i jestem totalna riuna czlowieka wlasnie przez ciaze:/ i nie wszystkie dolegliwosci ciazowe ustepuja a skalpel i leczenie to jest wlasnei ukrywanie tego starzenia! nie mozna mowic o tym ze ciaza odmladza a przy okazji mowiac ze zeby dobzre wygladac poc iazy mozna uzyc sklapela :D zadna kobieta po ciazy nie bedzie juz taka jak przed i nie ma co sie z tym oszukiwac zarowno kosci miednicy sie rozchodza jak i pochwa nie ta sama nie oszukujmy sie litosci :)

Gość oczywiscie ze odmladza
hormony ciazowe odmladzaja, dodaj energi, zwlaszca w pozniejszym wieku. Za komuny w NRD zawodniczku zachodzily w ciąze ,zeby miec lepsze wyniki). Hormony te wplywaja tez na odmlodzenie mozgu. Poczytaj literaturę, jesli jestes tym zainteresowana, jest tegoi bardzo duzo.

Gość oczywiscie ze odmladza
mysza, popatrz na aktorki , ktore maja wiel dzieci. W mysk tego, co piszesz, najatrakcyjniuejsze do starosci powinny byc dziewice i zakonnice.

Gość ciąza odmładza....
dobre, dobre oprócz tego ze sama w sobie jest potwornym obciązeniem dla organizmu, to niestety drogie panie nie odmładza :O mowienie o aktorkach i innych celebtrytach jest smiechu warte , bo to sa kobiety, kótóre MUSZA dobrze wygladac, poniewaz ich praca opiera sie na wygladzie pisanie o laserach i opracjach plastycznych :P- fantasmagoria, dla wiekszosci polskich kobiet jest nieosiągalne a co do dbania o siebie ... z tym róznie bywa, czasami jest tak , ze kobieta która była fletuchem przed ciaża bedzie nim i po ciazy, sa tez "kobiety - łwoczynie" : skoro mąż juz jest , dziecko tez..szczyt marzen osiagniety, no to [po co sie starac niestety bywa i tak, ze zwyczajnie nie mają kiedy ( zwłaszcza jak sie trafi mężus , który nawet dziecka nie przewinie a co dopiero zajmie sie nim godzinę lub dwie, tak zeby taka kobieta miała czas wyjśc chociaz do fryzjera ), czasami przytarfi się tez depresja , a jak wiadomo w depresji nie zwaza sie na wyglad i dbanie o siebie

Gość bo aktorki
uzywaja wlasnie skalpela do odmlodzenia :-) niezaleznie od ciazy. Wiec wygladaja mlodo do poznej starosci :D A my mowimy o przecietnej Kowalskiej, jak rozumiem.

Gość gdyby aktorkom az tak
zalezalo na urodzie to nie mialyby dzieci ( czesto wielu. jak ktos ma charakter cioty, to bedzie stara ciota z dzicmi, czy nie. nie chce mi sie szukac, ale np Będziesz mieć o wiele młodszą skórę O kilka lat! Potwierdzi to każdy dermatolog. Wytwarzające się podczas ciąży hormony zapewniają nie tylko prawidłowy rozwój maleństwa, lecz także korzystnie wpływają na komórki twojej skóry. Innymi słowy, odmładzają cię. Nawet jeśli narzekasz na niewielkie, przejściowe problemy, stań przed lustrem i sama oceń. Miałaś kiedyś lepszą cerę? Teraz skóra jest lepiej ukrwiona, więc ma ładny kolor, do tego łagodnieją rysy twarzy. A to nie wszystko. Aż do porodu będziesz mieć mocniejsze niż kiedykolwiek paznokcie. Nawet twoje włosy staną się teraz gęstsze i mocniejsze, bo hormony spowolnią normalny cykl ich wypadania. Twoja fryzura zyska na objętości. prof. dr hab. Ewa Dmoch-Gajzlerska, ginekolog, położnik, kieruje Zakładem Dydaktyki Ginekologiczno-Położniczej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Oddziałem Ginekologicznym w Centrum Medycznym Ostrobramska NZOZ Magodent.

Gość ciąza odmładza....
w ciazy hormony mogą wpływac korzystnie na wyglad . MOGĄ. Ale nie muszą:( Jest wiele kobiet , które własnie w ciązy wygladają poprostu koszmarnie. a tak w ogóle to mowimy o tym co dzieje sie juz PO ciaży a nie w trakcie jej trwania.

Gość Onawaw30
Przeciętna Kowalska też może uzyć skalpela....

jedyne powody przyspieszonego "starzenia" sie kobiet po urodzeniu dziecka to: - charakter - istotnie, jak ktoś o siebie nie dbał przedciążą to po ciązy juz raczej nie zacznie; - nieodpowieni partner; żeby matka miala okazje pójść na fitness (a żeby byly efekty to raz w tygodniu to troche mało) czy do fryzjera to ktoś sie musi dzieckiem zająć; jak facet ma w dupie to kiedy kobieta ma to robić?... nie mowiac o tym że trzeba jeszcze kiedys na litość boską po prostu ODPOCZĄC... - zmiana równowagi finansowej rodziny - dziecko kosztuje, dbanie o siebie też, czasem trzeba jedno poświęcic na rzecz drugiego, a raczej żadna normalna matka nie poświęci dziecka dla swojej ładnej dupy; myszsza Ty piszesz ze jestes ruiną - ale w innym temacie (http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4690612) pisałaś też że przy dzieciach wszystko robisz sama. to co się dziwic?...

Gość SanSanSan
ja znam tylko jedna osobe ktora po ciazy nie zgubila kg a tak wiele moich kolezanek jest znacznie chudszych niz przed ciaza ;) zauwzylam jedna tendencje tylko-obcinanie wlosow wszystkie moje znajome ktore mialy dlugie wlosy przed ciaza w ciazy albo po niej obciely na krotko-czyli tak do ramion, ucha wszystkie sie dziwia ze ja zostalam z dlugimi, zawszemialam dlugie, nawet bardzo dlugie i nie obcielam ich

Gość autor ma rację.
już nie kłamcie tak! widzę po swoich kuzynkach i sąsiadkach, pierwsze zmarszczki i ewidentne starzenie pojawiło sie po urodzeniu dzieci :o

Dla Was jak ktoś urodzi to musi być grubasem, żenada...... Ja jak byłam chuda tak jestem i co ? Jak zwykle wszystkich wrzucacie do jednego wora. Ktoś o siebie nie dbał to i dziecka mieć nie musi by wyglądać jak flejtuch.

"autor ma rację - już nie kłamcie tak! widzę po swoich kuzynkach i sąsiadkach, pierwsze zmarszczki i ewidentne starzenie pojawiło sie po urodzeniu dzieci" niezależnie od tego w jakim wieku to urodzenie dziecka nastąpiło? :D