Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zoey

Dziwna choroba

Polecane posty

Gość Zoey

A własciwie zastanawiam sie czy to choroba. A mianowicie wcale nie trzymam zadnej diety i prócz spacerów nie uprawiam zadnego sportu który pozwolił by mi schudnac. A mimo to drastycznie spada mi waga. Nie dochodzą do tego zadne inne objawy, czesto jednak mam podkrazone oczy i czuje sie zmeczona. Zauwazylam jeszcze jedna dziwna rzecz, mianowicie ubyło mi 4 cm wzrostu. Nie moge nigdzie znalezc nic co mogło by mi pomoc, moze ktos wie o co moze chodzic? ..Byłabym wdzieczna za powazne odpowiedzi bo dla mnie to jest równie powazny problem..

Gość mialam duzo planow
predzej by lekarz wiedzial, sama przyznaje ze dziwna ta choroba i watpie zeby ktos Ci umial doradzic od tego jest lekarz

Gość hipcio pipcio
jak to ubyło ci 4 cm wzrostu ? cholernie dziwne.

Gość tatarannnnnnnnnnnnnnnnn
Jak zmeczenie to moze zelazo, zrob morfologie itp, idz z wynikami do lekarza, moze cos w tym jest, tzn w krwi :D albo czegos nie ma :D

Gość musi być
to anemia

Gość mialam duzo planow
Czym grozi osteoporotyczne zniekształcenie kręgosłupa? Niekiedy odwapnienie trzonów kręgowych jest przyczyną złamań kompresyjnych licznych kręgów w odcinku piersiowym i lędźwiowym. Narastającym bólom grzbietu towarzyszy wtedy charakterystyczne zniekształcanie sylwetki: plecy coraz bardziej zaokrąglają się, brzuch uwypukla się. Dochodzi do ubytku wzrostu, w przeciągu kilku lat niekiedy nawet o kilkanaście centymetrów. W zaawansowanych przypadkach kurczenie się kręgosłupa trwa do momentu, gdy dolne żebra oprą się o miednicę. Głębokie zniekształcenie kręgosłupa prowadzi do stałych dolegliwości bólowych, zmniejsza wydolność krążenia, ogranicza pojemność płuc, staje się przyczyną ucisku narządów jamy brzusznej, obrzęków kończyn dolnych i dolegliwości ze strony kręgosłupa szyjnego.

wapn w organizmie odklada sie do okolo 20 roku zycia, taka choroba jest raczej niemozliwa u mlodych osob, no chyba, ze ktos wie lepiej :D

moze pani w szkole dawno temu zle zmierzyla wzrost a teraz dziewcze mierzylo sie na nowo i lipton :D zal i nagle ubytek wzrostu hehe

Gość Zoey
wlasnie rozmawialam z Dr House'em ale on nic nie poradzil... w Was cala nadzieja. Prosze o pomoc!!!

Gość Zoey
Dr House mowi ze to nic z tych rzeczy. Uryno-terapie zaczynam od razu po swietach!! Zyczcie mi powodzenia!!!

Gość kokokokoszanelll
Jesst kilka możliwości: nowotwór pasożyty jak np. tasiemce jakieś zatrucie jakaś dziwna przemiana materii Nie przypominam sobie więcej Oczywiscie j/w,ja bym jeszcze dopisala problemy z tarczyca...

Gość ja tam kupilam
te 4 cm,to ci chyba stary pala po lbie zdzielil hehe

Gość Zoey
apropo wypowiedzi moich powyżej,ktoś ma świetna zabawę z podszywaniem się.te cm które ubyły nie są wynikiem mojej histerii. kilka miesięcy temu miałam operacje taka mało poważna i mierzyli mnie. miałam dokładnie 168 cm. a jakiś tydzień ponad temu byłam w przychodzi i wyszło mi jak nic 164. w domu też zdarzało mi się wcześniej mierzyć i normalnie dobijało do 168. A ostatnio właśnie zauważyłam że nie wychodzi inaczej niż 164.wyniki badań krwi mam idealne. niedawno miałam problem z niedokrwistoscia ale się z tego wyleczyłam. jedyną nieprawidłowościa ostatnio jest 30mg białka w moczu w trzech badaniach pod rząd. nigdy białka nie miałam. byłam u lekarza i powiedział że to normalne. TO NAPRAWDĘ PRZERAŻAJĄCE..dzięki mimo wszystko za podpowiedzi. też przychodziło mi do głowy że to może być pasożyt..