Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turystyka zawiedziona indiami

Byłam w Indiach - NIE POLECAM!!

Polecane posty

BYłam w Indiach, nie polecam! w Delhi smród straszny, śmieci i brud wszedzie, w bombaju bieda aż piszczy, rzeki brudne, smrud nieziemskie wszedzie, woda zanieczszczona bo trupy pala nad rzekami, w Kalkucie to w ogole gorzej niz w Afryce.

O przeludnieniu i grupowych taksówkach nie wspomne...

A jak zobaczyłam Ganges to mi ręce opadły, ganges pobił wszystko, zielony, śmierdzący, pełno mułu i śmieci, a ludzie sie w nim kąpali :O a kilka kroków dalej palili w nim trupów.

Kąpią się w tej wodzie, w Ameryce Południowej też nie jest czysto. Pawlikowska płynęła statkiem, gdzie ludzie spali ciasno na hamakach, widziała śmieci w wodzie, był brud , ludzie myją tam naczynia. W Brazylii ludzie mieszkają w slumsach, ale nie wszyscy, w Afryce są biedne wioski, po wodę muszą iść wiele kilometrów. Życie ciężkie jest, choroby, głód , wojny, doktorzy i misjonarze pomagają im, dają im schronienie.

Gość święta rzeka Ganges
brudny, ale nie ma bakterii :D

Gość moja kolezanka uwaza
no niestety w sumie wszytsko przez te biede i brak wyksztalcenia...wspolczuje strasznie tym biednym ludziom. Nie zamienila bym sie z nimi nawet na minute

Gość Parkingowy Zenon
Chwalisz się ? Smród tamtejszy pewnie lepszy :D

Gość hasha
Przesadzasz troszkę, dziwne ,że będąc w Indiach nie piszesz o wielu pięknych miejscach. mieszkam w Indiach i ciężko mi potwierdzić w 100 procentach to co napisałaś. Przykre jest , ze inni tą czytają i wyrabiają sobie tak negatywną opinie o Indiach.

Gość gr btry
indie to jeden z kilku krajów do których nigdy nie pojadę. nie wiem, jakos sobie siebie tam nie wyobrazam, w ciul ludzi, bida, broód, krowy i małpy, dziwny to kraj jak dla mnie, z jednej str bieda az piszczy z drugiej fortuny ... :o

Zazdroszczę;-) Bardzo chciałabym pojechać kiedyś do Indii. Nie straszny mi brud i smród. Od lat kocham ten kraj, z daleka..

Gość zdjęcie w sepii
a ja od kilku lat marzę o podróży do Indii :( Jak długo byłaś? byłaś sama czy na wycieczce zorganizowanej? jak jedzenie?

Najlepiej chyba samemu, i to tak na 3 miesiące od razu;-) Też jestem ciekawa odpowiedzi na powyższe pytania. I może jeszcze wypowiedzi osoby, która tam mieszka. Bieda, o bieda. Jedak Ci ludzie sa szczęśliwi, nie znają innego zycia..

Gość hasha
Myszka marzenia są po to, żeby je spełniac, czasami można dostać naprawdę bardzo tanie bilety , polecam też niskobudzetowe wyprawy

Gość zdjęcie w sepii
samej chyba bym się bała, najlepiej w jakiejś małej grupie, 2 lub 3 dodatkowe osoby i racja, najlepiej od razu na co najmniej 2 miesiące.

zdjęcie w sepii - ja marze od 3 klasy podstawówki, może nawet wczesniej. A mam 19 , prawie 20 lat;-)) Skąd jesteś? Może razem kiedys pojedziemy?;-) hehe

Gość hasha
Jeśli macie jakieś pytania to pytajcie, chętnie odpowiem

Gość umyć cc
i co w tym dziwnego ? KAzdy wie ze Indie sa bardzi biedne.. NAjbiedniejszym pasntwem Europy jest Moldawia , ale Indie sa jeszcze biedniejsze .

Gość umyć cc
ale w turystyce do takich krajow jak Indie chodzi o spotkanie z inna kulturą , zwyczajami ..

Gość ale pewnie
no tak, to sa szokujace wiesci chyba dla tych zlaknionych swiata polakow, zapatrzonych w dal tak bardzo, ze nie widza, jakie mozliwosci u siebie maja, a tylko narzekac potrafia i babrac sie w swoich kompleksach :D

Grupa tez lepiej nie za duża;-) Myślę, że 3 os max. hasha powiedz jak z ceną biletów, jak to w praktyce wygląda. Czy angielski wystarczy? Może niemiecki być przydatny czy raczej nie? Ajj ja mam mnóstwo pytań! Jak noclegi? Czy łatwo o nie? Kiedy najlepiej jechać? Aby nie było za gorąco? Opowiedz co robisz w Indiach, czym się zajmujesz;-) I jakiej jesteś narodowości?

Gość zdjęcie w sepii
mam 34 lata a o Indiach marzę od paru lat, jestem z dl. śląska a ty? :) pojechałabym nawet jutro ale cholera jasna mam pracę, ciężko mi wziąć urlop na 2 tygodnie a co dopiero na dłużej :( hasha gdzie mieszkasz w Indiach? Czy to prawda, że obcokrajowcy mogą czuć się tam dość bezpiecznie?

Mi wydaje się, że tam jest bezpiecznie. Trzeba tylko nauczyć się radzić z nachalnymi żebrakami. Indie są takie piękne. Kiedyś pojadę! Tez mam pracę, nie mam wolnej gotówki tyle, nie na wakacje na pewno. Zamierzam zbierać kasę, przygotowywać się do podróży, i za jakieś 3-4 lata pojechać;-) Nie sama, z innymi zapaleńcami ;-) Których mam nadzieję znaleźć;-) Praca to faktycznie problem, najlepiej albo zbierać urlopy, lub zmienić pracę po powrocie;-) Mazowieckie

Gość hasha
Zacznijmy od biletów, ostatnio mój mąż widział za jedynie 400 euro w obie strony, więc to jest bardzo niska cena. Zazwyczaj są za 600- 700 euro . Linie rosyjskie są najtańsze i najkrótszy czas lotu. Jednak nie ma ani tv ani internetu, więc się możemy trochę wynudzić. Hotele , polecam najpierw posprawdzać w internecie, ponieważ ceny są różne i nieadekwatne do warunków. Jak się dobrze poszuka to za 1000 inrmożna wynająć pokój lux. Zależy gdzie chcesz jechać konkretnie , tam gdzie ja mieszkam czas grudzień , styczeń jest chyba najopowiedniejszy , jeśli ktoś nie lubi upałów. Dnie dość ciepłe , jednak nie upalne. Polecam jechać w grupie , jednak radziłabym zabrać minimum jednego mężczynę. Angielskim się dogadaszw dużych miastach na wsiach i małych miejscowościach już gorzej. Nie spotkałam nikogo mówiącego po niemiecku.

Gość hasha
Ja mieszkam w stanie Hayrana , blisko Pendzabu. Jestem polką. Zastrzegam sobie , że to co piszę jest tym co widzę, więc może trochę się różnić od np relacji podróżników :) Aha i trzeba uważać na taksówkarzy :)

Gość KILIMUIK
Corka byla miesiac temu w Indiach.Bardzo zyczliwi,biedni ludzie.Corka jako ,ze jest blondynka wzbudzała ogromne zainteresowanie.Gdy zgodziła sie ,by mogli sie z nia sfotografowac ,to od razu ustawiała sie kolejka z tak z 20 osob i cale rodziny robiły sobie zdjecia z nia,dzieci ogladały z bliska skore ,dotykali ja.Drogie wizy ,tanie loty szwajcarskimi liniami z Zurichu.Byli 2 tygodnie .Loty rowniez na kontynencie-dwukrotnie,podrozowali pociagami.Zorganizowali sobie podróz indiwidualnie.

Gość Edee
Egipt, no pewnie , darmowe dymanko, wiemy o co chodzi

Gość philosoph
do egiptu... a ja nie byłe w indii ani w egipcie i kuwa nie żałuje... ale chciałbym piramide zobaczyć... i Abu Simbel...

A - indianskie jedzenie - smakuje jak fastfud z centralnego przetrawiony 3 razy, indyjscy mezczyzni smierdzą i są natrętni, z jednym poszlam do łózka za kilka rupii miał małego i ciągnął mnie za łehctaczke, co za cham