Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaaaczzzzooonym być

coś wpadło mi do oka - pomocy !!!!

Polecane posty

Gość zrozpaaaczzzzooonym być

od rana mam coś nie tak z okiem- na początku miałam wrażenie jakbym widziała wszystko lekko zamglone, myslałam, że mam tak gdyż coś tkwi mi w oku wiec zaczełam je trzeć, przemywać wodą, zakrapiałam kroplami do oczu lub płynem antybakteryjnym- nic nie pomogło. Jak z poczatku nie czułam niczego (tylko widziałam zamglone) tak teraz boli mnie całe oko, mam je zaczerwienione i sądzę, że górna powieka jest cała podrażniona (gdy ją unoszę do góry tak, że nie dotyka ona powierzchni oka, ból jakby ustępuje). co mam zrobic? poczekać do jutra, przespać się z tym i jeśli jutro ból nie ustąpi jechać na ostry dyżur, poczekać do poniedziałku na wizytę u okulisty? zrobić sobie jakiś okład z jakiś zioł na podrażnione oczy? POMOŻCIE COKOLWIEK BO JEST TO BARDZO UCIĄŻLIWE I ZEPSUŁO MI TO CAŁY DZIEŃ :(:(

Gość d-jeden
Wyglada na początek zapalenia spojówek.

Gość d-jeden
Przemywanie oka świeżym, jeszcze ciepłym moczem pomaga - ale to metoda dla tych co lubią urynoterapię. ;)

Gość gość
zrozpaaaczzzzooonym być i jak to wszystko sie skonczylo? ja mam ten sam problem! bylam juz dwa razy na pogotowiu, okulista nic nie widzi! za drugim razem dal mi krople które uśpiły jakby oko- gałka jest powiększona, ale ja nadal czuje coś w oku- szczególnie na powiece, bo gdy ją uchylam to ból/ swędzenie ustępuje...

Gość gość
Jak coś wpadnie do oka, to pomaga zakroplenie sobie starazolinu czerwonego. Tylko wcześniej trzeba soczewki wyciągnąć jak się nosi, bo nie można stosować z soczewkami. Ale skuteczny jest bardzo.

Gość POMOCY!!!

Dzień dobry od 7 dni mam pyłek z drewna  w oku żaden z trzech okulistów nic tam nie widzi stan oka sie cały czas pogarsza pomimo że biore aż 5rodzajów kropel oko jest niesamowicie czerwone, powieka spuchnieta. Pierwszy okulista ponad dobę po tym jak wpadlo stwierdził że to jest stan ropny ropa a nie jakiś pyłek nie przepłukał oka, drugi po nastepnych dwóch dniach jak było już spuchnięte odchylił delikatnie powieke i stwierdził że nic tam nie ma że to może jakiś wirus i dał kolejne krople. Trzeci okulista prywatnie też nic nie widział tylko stwierdził że to poważne zapalnie może wirus lub bakteria i kolejne krople. Co jeśli dalej coś mam w oku , co jeśli ten stan doprowadzi do najgorszego, proszę pomóżcie oczy ma się tylko jedne.