Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstrząśniętaa i smutna

widziałam wczoraj straszną rzecz

Polecane posty

Przyjechała wczoraj kuzynka z mężem i dzieciakami, po świątecznych obżarstwach postanowiliśmy skoczyć do pobliskiego lasu, tam jest obok polana, dzieci mogły lepić bałwana, bawić się śnieżkami, my sobie spacerowaliśmy. W pewnym momencie zobaczyliśmy coś przy drzewie, z daleka myślałam że to kupa żółtych liści, których nie przykrył śnieg. Niestety to nie były liście... To był pies. Martwy, strasznie chudy, widać że zmarł niedawno, bo nie był w stanie rozkładu, był jednak zesztywniały, może mróz go tak "zakonserwował", do drzewa przywiązany był grubą smyczą, chociaż nie wiem czy nazwać to smyczą, bo to był raczej łańcuch. Dzieci tego na szczęście nie widziały, szybko się stamtąd zabraliśmy, w samochodzie trzęsłam się dosłownie z rozpaczy, z kuzynką przepłakałyśmy cały wieczór, nasi mężowie też byli wstrząśnięci. To było potworne. Chyba nigdy nie wymażę tego obrazu spod powiek. Nie mogę pojąć... jak ludzie mogą to robić. Przecież ci, którzy tak robią, nie mają nawet podstawowej, elementarnej krzty empatii. Nie mogli tego psa po prostu gdzieś zostawić jak już?? Wywieźć go daleko, ale puścić wolno?? Przynajmniej daliby mu jakąś szansę na przeżycie! Strasznie mi. Gdy pomyślę jak długo i jak strasznie umierał... :(

Gość AWAWA
LUDZIOM KTÓRZY TAK TRAKTUJĄ ZWIERZĘ ŻYCZĘ BY KONALI CAŁYMI MIESIĄCAMI NA NOWOTWÓR ZŁOŚLIWY

dla mnie to nie ludzie..to ścierwo... ja tez im życzę konanania w mękach jakich świat nie widział :O...

Gość pęsęta
przywiązali go bo nie chcieli żeby wrócił do nich do domu bo tak na pewno by zrobił zwierze wróci do swojego pana przywiązali go żeby zdechł na mrozie , z głodu, z wycieńczenia okropne jak niektórzy ludzie są podli

Gość strasznie to przykre
ludziom którzy tak robią zrobiłabym TO SAMO - tez przywiązała do drzewa łańcuchem i kazała zdychać z głodu, z zimna - podłe świnie

Gość tez tego nie pojmuje
Taki typ wywozi zwierze do lasu, przywiazuje go do drzewa, zwierze ktore mu ufalo... a potem niewiele myslac taki dziad wraca sobie zadowolony do domu i szczesliwy bo "pozbyl sie problemu". Nienawidze takich typow, nienawidze i zycze im zeby ich samych spotkalo cos rownie okrutnego.

Gość stostokrotka
Masakra!!! Wyobrażam sobie co czujesz bo też mnie takie rzeczy rozkładają na łopatki. Ludzie są najgorszym gatunkiem we wszechświecie.. Niedawno przypadkiem trafiłam na artykuł o skurwielach, którzy przywiązali psa do samochodu i ciągneli aż mu dosłownie urwali głowę-tydzień czasu chodziłam jak zaćpana...:( Niestety, wyroki za znęcanie się nad zwierzętami są żałośnie niskie.. Najchętniej sama bym wymierzyła sprawiedliwość takim gadom. Najlepszym wyrokiem było by zastosowanie ich metod bo gorszych nie potrafiłabym wymyśleć...

Gość pęsęta
nie pojmuję właśnie siedzi w domu, w ciepełku, zajada schabiki, dzieli sie oplatkiem a oddane mu zwierze zdycha w męczarniach może myślą że zwierze to przedmiot

gdybyśmy pojechali tam kilka dni wcześniej, może byśmy go zdążyli uratować... :(

Gość pęsęta
człowiek taki podły do granic możliwości i wyobrażalności lew zabija żeby jeść , nakarmić małe w przyrodzie nikt nie jest taki podły NIKT

Gość prawdziwaowieczkaboza
Niektóre zwierzęta (???) mają marny koniec, ale już bez przesady. Zawsze na niego sobie też zasłużają. Czemu ktoś psa wyrzucił? Może był straszny? Nie wiemy tego. Inaczej może by się łańcuch przetarł i i by uciekł na wolność. Jest coś takiego jak niezawinione cierpienie, ale nie wiem czy dotyczy ono zwierząt. Nie znam się na tym aż tak bardzo. Hmmm... Wiem tylko, że ludzie żyją gorzej niż wiele zwierząt , umierają strasznie i nikt się tym nie przejmuje. Los zwierzęcia kończy się jednak z chwilą ostatniego jego oddechu i dlatego nie należy się nim po tej chwili więcej przejmować. Ale los człowieka jest inny i trwa dalej mimo, że już umarł. I tym się należy przejmować. Dlatego nawet jeśli zwierzę skończyło strasznie -nie przejmuj się tym bo spotkają cię o wiele gorsze widoki. Taki jest DIABEŁ. Wiem co piszę. :classic_cool: Wesołych Świąt!

Gość ci co urwali psu głowę
nadal grasują :(

Gość człowiek to menda okrutna
pęsęta człowiek taki podły do granic możliwości i wyobrażalności lew zabija żeby jeść , nakarmić małe w przyrodzie nikt nie jest taki podły NIKT zgadza się,nic ująć ,nic dodać

strasznie czytac cos takiego, w takich chwilach wstyd byc czlowiekiem. cos sie robi jak mysle jak to biedne niewinne zwierze sie meczylo i ze to czlowiek je na to skazal- bez powodu, ze zwyklej wygody i lenistwa. i ten ktos pewnie przywiazal psa do drzewa i wrocil do cieplego domu , do rodziny i do dzieci....

"Niektóre zwierzęta (???) mają marny koniec, ale już bez przesady. Zawsze na niego sobie też zasłużają. Czemu ktoś psa wyrzucił? Może był straszny? Nie wiemy tego. Inaczej może by się łańcuch przetarł i i by uciekł na wolność. Jest coś takiego jak niezawinione cierpienie, ale nie wiem czy dotyczy ono zwierząt. Nie znam się na tym aż tak bardzo. Hmmm... Wiem tylko, że ludzie żyją gorzej niż wiele zwierząt , umierają strasznie i nikt się tym nie przejmuje. Los zwierzęcia kończy się jednak z chwilą ostatniego jego oddechu i dlatego nie należy się nim po tej chwili więcej przejmować. Ale los człowieka jest inny i trwa dalej mimo, że już umarł. I tym się należy przejmować. Dlatego nawet jeśli zwierzę skończyło strasznie -nie przejmuj się tym bo spotkają cię o wiele gorsze widoki. Taki jest DIABEŁ." co to za bzdury w ogóle? :O:O

nie jestem wierzaca wiec te gadki mnie nie ruszaja. to co, nie lepiej wywiezc psa do schroniska, albo nawet po prostu wywiezc? to zwierze meczylo sie wiele dni, jego cierpienie musialo byc niewyobrazalne, wiec nie piszcie ze to nie ma znaczenia, ze to tylko zwierze...bo ten kto mu to zrobil nie jest nic wiecej wart od tego psa

Gość luktus
do prawdziwaowieczkaboza lepiej spojrz w oczy tych zwierzat jak twierdzisz ze one nie maja duszy takiej jak ty to ci wspolczuje bo ja wiem co innego

TYM KTÓRZY DRECZĄ, ZABIJAJA, ZOSTAWIAJĄ W LESIE, PORZUCAJĄ ZWIERZETA ZYCZE WOLNEJ I BOLESNEJ ŚMIERCI, SUKINSYNY!!!! RUSZCIE PUSTYMI LBAMI 2 RAZY ZANIM KUPICIE,ALBO WEZNIECIE PSA ALBO AJKIES INNE ZWIERZE

Gość Bazienka z kafeterii
Właściciele pieska pewnie chcieli gdzieś pojechać i zgotowali niczemu nieświadomemu pieskowi straszną śmierć. Zgłoś sprawę na Policję - zabicie psa jest karalne. Ten śmieć, który mu tak zrobil, po świętach weźmie nowego pieska, którego zamorduje za rok przed Wigilią. Powinien iść do więzienia, i zostać cwelony i nękany. Jeśli jego żona o tym wiedziała, powinna zostać wywieziona na rok do burdelu i tam gwałcona. Ewentualnie powinni przywiąząć ich w lesie na łancuchACH i tam zostawić, żeby zdechli na mrozie.

Gość zdjęcie w sepii
ja kiedyś widziałam w lesie wiszące na gałęzi truchło psa :( zajebałabym chooja, który to zrobił gdybym go w swoje ręce dostała.

Gość Nostalgia21
To straszne co widziałaś i Twoja reakcja była normalna. Jesteś wrażliwą osóbką. Niestety takie rzeczy się dzieją, są też tacy ludzie, którzy tak postępują. To wiesz.. Może zrób z rodzinką coś co zbuduje świadomość że pomożecie innym zwierzakom ? Np. zorganizujcie akcje noworoczną dla schroniska ? Zbierz znajomych, niech każdy da c może np. koc czy karmę. Nie jestem przekonana do wpłacania pieniędzy - dużo złego słyszałam o tego typu pomocy. To co Cię też boli to poczucie bezsilności a więc działaj !

Gość straszneeeee
:(:(

Gość yvgbhjynkumli
Matkooo :( przydałoby się to samo zrobić z tym gnojem który uwiązał tego psa do drzewa :O

Gość philosoph
w polsce ludzie kochają zwierząta bardzo!