Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majlennn

Pytanie do kobiet odnośnie miesiączki........

Polecane posty

Gość majlennn

Witam w świąteczne popołudnie. Ja jednak jestem nieco przybita pewną sytuacją, która zdarza się już notorycznie. Mianowicie mam 20 lat i nadal miesiączkuję nieregularnie :O Nie biorę żadnych leków ani tabletek anty. Mało tego, że mój cykl trwa na granicy "w porządku" bo trwa on 35 dni to coraz częściej zdarza mi się mieć okres nawet 45 dnia cyklu. Teraz też spóźnia mi się kilka dni. Co mogę dopisać, a co mogłoby być istotne, hmm: ostatnio mam duże spadki wagi, jak wyjeżdżam na studia to jem tam byle co, jakieś zupki w proszku, mrożonki itp i marnie wtedy wyglądam, czasem jestem głodna pół dnia itp, a jak przyjeżdżam do domu (zwłaszcza na święta) to znowu poszły ze 2 kg w górę. Kolejna sprawa- mało śpię. Mam rozregulowany organizm, bo na studiach śpię czasem po 4 godziny a w domu po 10. Czy to wszystko może mieć jakiś wpływ na mój nieregularny okres? Martwię się tym już ;/

Gość majlennn
dziewczyny proszę :(

Gość witam w klubie
tak,to ma napewno ogromny wplyw poza tym moze jakies zaburzenia hormonalne?

Tak to ma wpływ. Jak chcesz uregulować to do lekarza po tabletki właśnie. Ja po takiej półrocznej kuracji jak szwajcarski zegarek jestem a tabsów już nie biorę.

Gość majlennn
dzięki dziewczyny że odpisałyście właśnie nie chcę się faszerować niczym ;/ skoro to ma wpływ, to powinnam się martwić takimi opóźnieniami? mieć okres co 35 dni to fajna sprawa, co prawda jest obfity i bolesny, ale lubię swój cykl. ale 40 dni albo więcej to już przesada :O