Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podpowiedzcie coś

Jak dbacie o siebie (ciało) w ciąży?

Polecane posty

Gość podpowiedzcie coś

Hej kobietki szperam po necie ale jak wiadomo najlepiej podpowiedzą osoby doświadczone- jestem w ciąży chcę o siebie dbać ale wiem że nie wszystko jest dozwolone- nie mam zamiaru się dać zwariować ale z drugiej strony tak długo czekałam na dzidziusia że nie chcę mu zaszkodzić.Ale do rzeczy: 1) jakich farb do włosów mozna uzywać ? czy są jakieś które polecacie a które nie są przeładowane chemią? ( włosy muszę farbować bo genetycznie wcześnie siwieję) 2) co z malowaniem paznokci? podobno zmywacze acetonowe niet 3) co najlepiej nakładać wklepywać w rosnący brzuszek coby po ciąży nie złorzeczyć na rozstępy (podobno oliwka Hipp jest rewelacyjna) pozdrawiam i proszę piszcie jakieś swoje rady

Gość wszystko z glowa
1.farby bez amoniaku, ja farbowalam wlosy w 4-tym m-cu, zwykla farba, ale tylko pasemka 2.bez przesady paznokcie mozna malowac 3.na brzuch dobre nawilzenie, oliwka dziececa,ja uzywalam tez kremu na rozstepy AA, a po porodzie zel poporodowy MUSTELA, rewelacyjny poza codziennie mylam sie z rekawicami, masowalam cale cialo, brzuszek mam ok, bez rozstepow, ladnie ''wciagnal'' sie po porodzie poza tym,duzo ruchu, pozytywne myslenie, zdrowe jedzonko i bedzie ok

Gość podpowiedzcie coś
MUSTEla? nie znam ale zaraz sobie wygoogluję dzięki za odp.

Gość wszystko z glowa
mustela, tani nie jest ale warto,ja kupowalam w aptece ale na allegro jest chyba taniej

Ja włosów nie farbuje wiec Ci nie powiem. Z tego co wiem to nie trzeba unikac kosmetykow z retinolem. Paznokcie malowałam i zmywałam normalnie - nie przesadzajmy! Do ciała ( na brzuch i piersi) uzywałam kremu ziaja mamma mia czy jakos tak - mam 0 rozstepow! Co do diety i wagi - dziewczyny ciaza nie znaczy ze macie zjadac wszystko co spotkacie na swojej drodze! Podobno przybranie na wadze 13 kg to taka optymalnie , a wyzej to juz przesada. Pamietajcie ze chcecie to potem zrzucic:) Nie musicie sie głodzic , 5 posiłkow dziennie , wazywa , owoce , biało itd. Do tego regularne cwiczenia (ja mialam dvd dla kobiet w ciazy), codziennie cwiczyłam , chodziłam na spacery. Jestem 8 miesiecy po porodzie i wszyscy mowia ze wygladam piekniej niz kiedykolwiek. Bardzo dbam o siebie , no i oczywiscie wymagam pomocy od partnera - wstawania w nocy tez! dzielimy obowiazki 50/50. Trzeba tez miec cos swojego , ja mam szkole , prace i znajomych a nie 24 h / dobe babranie sie w pieluchach. Chociaz troche czasu zajeło mi ogarniecie tego wszystkiego. Pozdrawiam!

Gość podpowiedzcie coś
Oo wstawanie w nocy to mnie najbardziej przeraża:-))) podobno kobiety wysportowane lepiej znoszą poród ale ze są dvd z ćwiczeniami dla ciężarnych:-)) dobrze że jeszcze mam dużo czasu to się rozejrzę w tych rzeczach.

Autorko, bez urazy ale zadajesz debilne pytania :O NAJLEPIEJ TO SE ZAMKNIJ W JAKIMS KOKONIENI GDZIE ZADNA CHEmia tego swiata Cie nie dosiegnie. Co do cwiczen w ciazy to powiem ze swojego doswiadczenia z pierwszym porodem - jak ktos zasze byl wysortowany i nie stronil w szkole od zajec W-F to porod zniesie dobrze. :) Tak jak np ja. Lekarz mi nawet powiedzial po porodzie " Ale Pani wysportowana" :classic_cool: A jak Ty autorko teraz zaczniesz cwiczyc to watpie zeby to cos dalo. :O Ja teraz jestem w 9tc a jeszcze niedawno jezdzilam na nartach :) ciaglam syna na sankach ogolnie staram sie byc aktywna bo wiem ze takie wychuchane lalunie jak tu nieraz czytam to porod sn przechodza starsznie.

A co smarowania sie kremami przciw rozstepom to ja nie bardzo w to wierze. Ja od poczatku sie smarowalam kremem Elancyl i w ostatnim mies ciazy tak mnie pooralo ze szok. Na szczescie tylko brzuch. Teraz rozstepy juz zbielaly i prawie ich nie widac.

Gość podpowiedzcie coś
droga Jagodo nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi. nie będę zamykała się w żadnym kokonie bo choćbym chciała i tak chemii nie wykluczę całkiem ale skoro mogę ograniczyć to czemu nie?a z doświadczenia wiem że lepsze jest coś co ktoś przetestował niż kupowanie w ciemno zwłaszcza kosmetyków które potem muszę wurzucać bo jest do niczego.

Gość który to miesiac
jagoda- pierdzielisz farmazony, że niby tak normalnie w ciąży sie zachowywałaś,... I tak od chuja przytyłaś, czyż nie|?

w ciąży używałam tego co zawsze jedynie włosów nie farbowałam.Musi to mieć jakieś działanie na dziecko bo mój chrześniak urodził się z blond pasemkiem-jego mama sie farbowała-może to przypadek ale ja ryzykować nie chciałam

Gość bzdura to to co napisałas/-es
"Musi to mieć jakieś działanie na dziecko bo mój chrześniak urodził się z blond pasemkiem-jego mama sie farbowała-może to przypadek ale ja ryzykować nie chciałam" błagam Cie nie rozśmieszaj mnie...