Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam mamusie!!! mam takie pytanie od 2 dni synek lekko goraczkuje ma 37 i najwiecej jak mial to 37,8 stopni nie kaszle nie wymiotuje jedne co dzis dostal lekki jak narazie katar podaje mu tylko ibufen co 6 godzin zastanawiam sie czy ta goraczka to przed jakims chorubskiem czy np. przez zeby ma 2 na dole (ale na nie nie gorączkował) teraz pewnie czas na gore jak myslicie i jesli to od zabków to jaka temp. i przez ile sie utrzymuje ??? mój synek skonczyl 7 miesiecy tydzien temu bardzo prosze o rady!!!

Gość to nie goraczka to stan
podgaraczkowy, goraczka jest powyzej 38 stopni, a u 7-miesiecznego dziecka zbija sie tempreature jak ma powyzej 38,5. To co opisujesz moze byc na zeby i oze sie utrzymywac dopoki nie pojawia sie nowezeby.

U nas zęby idą zawsze czwórkami oprócz pierwszych czyli jedynek, dwie dolne wyszły bezobjawowo, przy górnych już miał stan podgorączkowy, kolejne ząbki już szły czwórkami i temperatura do 40 stopni przy tym infekcje - raz zapalenie oskrzeli (dwójki), angina (czwórki), trzydniówka (trójki), antybiotyki. Teraz mamy już 15 ząbków, syn ma 15 miesięcy. Poza tym nie choruje wcale co jest pocieszające. Ibufen podawaj co 8 godzin bo możesz dać tylko 3 dawki na dobę, do roku chyba 2,5 ml z tego co pamiętam, między tym jak by się utrzymywała gorączka to możesz podawać paracetamol. Temperatury do 38,4 nie powinno się zbijać ale jak widziałam że go bardzo boli to tez podawałam te syropy. Poza tym żele, najlepszy dla nas to DENTINOX N i granulki chamomilla. Ząbkowanie to tragedia w naszym przypadku :o, zdrówka życze!

mam wrazenie ze katar sie ziweksza !!! jak dobrze pamietam przed wyjsciem 2 zęba tez miał katar czy katar ma coś z wyjsciem zęba???? nocami spi bardzo żle ale to przy obu zabkach tak miał tylko że martwi mnie ta temperatura ale moze trosze panikuje

na opakowaniu ibufenu pisze od 3do 4 razy na dobe czyli moge mu dawac co 6 godzin????? ale moze lepiej co 8 jesli to taka niska goraczka??!! troche sie denerwuje bo goraczke ma po raz pierwszy

Poczytaj o ząbkowaniu i nie panikuj, katar jest normalnym objawem jeśli jest przezroczysty.

Gość hihiihihihihtytyt
po pierwsze to nie goraczka!!!!!!! tylko delikatny stan przedgoraczkowy