Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ona111

kaszel na kt贸ry nic nie pomaga.....

Polecane posty

Go艣膰 ona111

Postanowi艂am doda膰 otuchy tym kt贸rym kaszel dziecka b膮d偶 w艂asny nie daje normalnie funkjonowa膰 . Mam c贸rk臋 12 lat ,kt贸ra od pi臋ciu lat coraz cz臋艣ciej chorowa艂a.Tym chorobom towarzyszy zawsze g艂uchy bardzo g艂o艣ny suchy kaszel do tego bardzo cz臋sty-c贸rka chwilami nie potrafi艂a przsta膰 kaszla膰.. Kaszel nie mija艂 mimo bardzo wielu lek贸w inchalacji i tp , czasem mia艂y艣my wra偶enie 偶e jest nieco rzadszy ale po chwili zn贸w powraca艂.Przez 5 ostanich lat stosowali艣my leki na refluks a偶 upar艂am si臋 i niemal zmusi艂am lekark臋 do przeprowadzenia pechametri a ta w ko艅cu nie wykaza艂a reflluksu . Z roku na ro by艂o coraz gorzej a od trzech lat c贸rka kaszla艂a ju偶 od jesieni do wiosny. Kilka pobyt贸w w szpitali i ci膮g艂e wykluczanie chor贸b , szereg bada艅 i nic.W ko艅cu podejrzenie alergi ....niestety nie potwierdzone ale mimo to z diety wykluczyli艣my mleko i przetwory mleczne . Kaszel nadal trwa艂. A偶 w ko艅cu znajoma znajomej poleci艂a nam homeopat臋 . Poszli艣my tam mimo moich niedowierza艅 i kompletnego sceptycyzmu co do homeopatii. Lekarz od razu stwierdzi艂 alergi臋, za pomoc膮 dziwnego dla mnie wtedy aparatu odkry艂 szereg alergii. Dostali艣my leki ,krople -po tygodniu kaszel znik艂. To by艂o w maju2010. Teraz mamy koniec grudnia,c贸rka chorowa艂a tylko raz przez dwa tygodnie od maja. Od wrze艣nia by艂am czujna na ka偶de jej kichni臋cie chrz膮kni臋cie bo tak to si臋 na og贸艂 zaczyna艂o, ma艂a nareszcie mog艂a normalnie chodzi膰 do szko艂y , nasze 偶ycie nareszcie wr贸ci艂o do normy.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 DzikaJezyna
mo偶na kaszle膰 te偶 od nerwicy ja tak mia艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ona111
Z naszego do艣wiadczenia kilku letniego wynika 偶e gdy lekarze nie mog膮 nic znale偶膰 to na og贸艂 m贸wi膮 偶e to nerwicai to dotyczy nie tylko kaszlu ale te偶 innych objaw贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak m贸j synek mia艂 taki przed艂u偶aj膮cy si臋 po infekcji kaszel, na kt贸ry nic nie pomaga艂o, to w ko艅cu za rad膮 lekarza zacz臋艂am mu podawa膰 przeciwzapalny syrop fosidal i po nim kaszel szybko min膮艂. Niestety czasami po inekcji kaszel jeszcze d艂ugo potrafi m臋czy膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak dla poczytania, mo偶e kogo艣 zaciekawi, bo mnie zainteresowa艂o: Wszystkie dolegliwo艣ci cia艂a fizycznego, s膮 skutkiem braku harmonii cia艂 subtelnych. Je艣li cz臋sto opanowuje cz艂owieka nienawi艣膰, smutek, 偶al, zazdro艣膰 i inne negatywne my艣li, uczucia, czy emocje, to za ka偶dym razem, coraz bardziej niszczy swoje cia艂a subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajduj膮ce si臋 w cia艂ach subtelnych, schodz膮 na cia艂o fizyczne, poprzez r贸偶ne dolegliwo艣ci. Nieprawid艂owe dzia艂ania, my艣li, negatywne emocje i uczucia, powoduj膮 dolegliwo艣ci i tylko sam cz艂owiek jest za nie odpowiedzialny. Du偶a r贸偶norodno艣膰 dolegliwo艣ci, spowodowana jest przez r贸偶ne przyczyny, jakie cz艂owiek wywo艂a. Inne dolegliwo艣ci odczuwa kiedy, nie mo偶e komu艣 wybaczy膰, inne kiedy jest ci膮gle pe艂ni zazdro艣ci, a jeszcze inne kiedy na przyk艂ad. 藕le si臋 od偶ywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, 偶e to sam cz艂owiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. R贸wnie偶 i sam mo偶e si臋 ich skutecznie pozby膰. Powinien to jednak chcie膰 zrobi膰 sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Je艣li dolegliwo艣ci ma ma艂e dziecko, oznacza to 偶e rodzic powinien popracowa膰 nad sob膮. Zaczerpni臋te z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzika jezynodaj namiary do siebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja ju偶 si臋 nie raz przekona艂am, 偶e jedyny syrop, kt贸ry skutecznie likwiduje kaszel to przeciwzapalny fosidal, bo dzia艂a nie tylko na objawy, ale przede wszystkim na przyczyn臋 kaszlu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przegl膮dam sobie ranking na http://rankinginhalatorow.pl/ i ju偶 mam jakie艣 pierwsze wnioski co do wyboru inhalatora. Pomocna stronka zdecydowanie polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Ja to jestem bardzo zadowolona 偶e kupili艣my Novama Familino Pro a nie co艣 innego. Tutaj nic nam si臋 nie psuje, nie przerywa inhalacji nie wytraca lekarstwa a jak rozmawia艂am niedawno z kole偶ank膮 to ona ma jaki艣 innym model i u niej to ci膮gle s膮 jakie艣 problemy z aerozolem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

艁atwo mo偶na sobie poradzi膰 z inhalatorem Familino. Je艣li chodzi o prosty ale ju偶 wydajny model kt贸ry jest w stanie wygenerowa膰 aerozol z ma艂膮 czasteczk膮 tak 偶eby lek dotar艂 te偶 w g艂ab dr贸g oddechowych to ten si臋 nada.

Udost臋pnij ten post