Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość notoco098

ubezpieczenie z up

Polecane posty

Gość notoco098

wróciłam z zagranicy na jakiś czas do polski nie byłam ubezpieczona tutaj w ogóle czy urząd pracy da mi ubezpieczenie? bo będę pierwszy raz tam zarejestrowana...... co ile trza się tam podpisywac? DAwają od razu jakies oferty pracy? CZesto wyjeżdżam i nie wiem co kiedy musze tam sie podpisywac,mysle o dobrowolnym ubezpieczeniu w nfz ale powiedzieli mi ze mam zapłacić jakas kase za czas co nie bylam ubezpieczona.........prawie 7 tys! czy da sie najpierw pobyc w up ubezpieczonym kilka miesiecy a potem przejsc na te dobrowolne ubezpieczenie? czy wtedy tez beda chcieli jakas kase? ja nigdy nie leczyłam sie tu w nfz....wiec za co mam im płacić? a co do up to na ile jest to ubezpieczenie? no i czy dostane te karte magnetyczna? czy jakos ksiazeczke? mieszkam na slasku i z tego co wiem na slasku sa jakies karty magnetyczne.....

Gość gbgbrtgbt
ja sie rejestrowalam z rok temu wizyta w UP byla za miesiac kolejna za 2 misiace a jeszcze nastepna za 3 misiace i potem sie chodzi co 3 misiace, przy rejestracji nie daja ci xadnych ofert pracy, dopiero za miasiac jak idziesz do posrednictwa pracy to sie podpisujesz jakies ankiety czasem wypelniasz i czasem ci mowia jakie sa oferty ale ale one zawsze wisza na tablicy w up