Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdespeerowana

Zróbmy porządek z zębami

Polecane posty

Gość zdespeerowana

Mam mocne postanowienie aby przed sylwestrem , w poniedzialek w końcu zadzwonić i się umowić na wizyte, w końcu ! po calych 5 latach przerwy Mam 28 lat, i niesety zęby mam w złym stanie , brak mi już 7 i dolnych 6, z górnej 6 dawno już wypadla plomba jest to wrak zęba, z przodu góra jeszcze jakoś wyglada , gorzej z dołem , w 4 mam dziure, i lekko jest ukruszona, Przez swieta widzialam jak rodzina sie patrzyla jak się usmiecham, jak mowie, wstydze się , a jednoczesnie boje sie pojsc do dentysty, Ale nie chce tak dalej, ! Kto ma podoby problem ? Przyłączcie się i powietajmy Nowy Rok z ładniejszym usmiechem

idż do dentysty póki masz jeszcze co ratować bo potem to już tylko proteza

Gość nieeeeee
mam 28 lat jestem facetem i tez bardzo zaniedbałem zeby od nowego roku wszystkie wylecze a ubytki wstawie:) i znowu bedziemy piekni:)

Gość malinowy siorbet
ja pierdziele, jak można się tak zapuścić, żeby mieć tyle zembuw do kanałowego 😭

Gość reele
no tak, takie wyjątki się zdarzają, które od urodzenia nie myją zębów po każdym posiłku, tak jak wy. straszne.na pewno też nigdy nie jedliście słodyczy, nie słodziliście herbaty itd. pewnie też nie macie innych problemów, ani nie chorujecie, tacy jesteście mądrzy, że stosujecie wszelką profilaktykę. gratulacje. ps. jak można pisać "zembuw" :o

Gość druhienka
ja nie mam gornej 6 (zostal mi sam korzen do wyrwania:/) dolna 7 calkiem mi sie rozpadla, jakies pojedyncze malutenkie dziurki. nie bylam 4 lata u dentysty teraz sie wstydze :/ co on sobie o mnie pomysli jak mloda dziewczyna wpdnie z takim syfem w buzi :/ im dluzej zwlekam tym bardziej mnei paralizuje przed pojsciem na wizyte :/

Gość zdespeerowana
widzę, że ludzie bez jakich kolwiek zasad sie wypowiadają , któzy nie rozumieją co to znaczy strach przed dentystą;/ druhienka: to co zabierzmy się w końcu i pojdzmy :)!

Gość Naya12345
Ja poszłam po wielu latach (też chyba 5 czy6). Z bólem oczywiście. Od razu powiedziałam, że się boję, że chcę coś z tym zrobić, ale do tej pory wyglądało to tak że umawiałam się na wizytę i nie przychodziłam ze strachu ;) W każdym razie zaczęłam chodzić i trafiłam na bardzo miłego, młodego stomatologa - do leczenia na tą chwilę zostało mi niewiele, tylko jednego miałam leczonego kanałowo. Także uważam, że bardzo dobre macie postanowienia, tak trzymać! Wiem jaki to strach.

zdesperowana widać, że dawno nie byłaś u zębologa teraz dają końskie dawki p.bólowych, jest specjalna aparatura, która komputerowo dozuje dawkę dragów, jak mnie usuwała dziewiątkę :O to niemile było wyłącznie -> chrupnięcie fakt, w domu zdychałam z bólu jak dragi przestały działać, ale od czego są apapy i inksze :P jakbym miała kasę to zrobiłabym wszystkie zęby na zicher