Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sue3231231

Wymioty - tabletki Novynette

Polecane posty

Gość sue3231231

Tabletki biorę o godzinie 20.00 :) Wczoraj wieczorem przed przyjęciem tabletki kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia, ale dodam, że nie było "do końca" ;P o 20.00 wzięłam tabletkę. Niestety dzisiaj, po przyjęciu tabletki o godzinie 20.00 gdzieś po 10minutach wymiotowałam. Co w tej sytuacji mam zrobić? Czytałam ulotkę, ale niewiele z niej wywnioskowałam .. Błagam pomóżcie!

Gość w ulotce do moich pigul
(Yasmin) mozna znalezc informacje, ze jesli wystapia wymioty lub biegunka w odstepie krotszym niz 4 godz.od przyjecia pigulki, to nalezy zaraz przyjac druga. A kolejna nastepnego dnia o stalej porze.

Gość anamaria222
Jeśli masz pod ręką kolejne opakowanie to weź z nowego opakowania tą samą tabletkę a jeśli nie masz to do końca opakowania musisz się dodatkowo zabezpieczać. Ja też biorę novynette.

Gość w ulotce do moich pigul
dlaczego ma brac pigulke z drugiego opakowania? W kazdej jest przeciez ta sama porcja hormonow..? I dlaczego potrzebne jest dodatkowe zabezpieczenie, jezeli przyjmie druga pigulke juz teraz? Przeciez nawet jesli zapomnisz o jej przyjeciu, a spoznienie bedzie mniejsze niz 12 godzin, to i tak skutecznosc antykoncepcyjna jest zachowana... Dodatkowe zabezpieczenie jest konieczne dopiero, gdy zapomnimy o pigulce, spoznimy sie wiecej niz 12 godzin... Czy tylko w wypadku Yasmin tak jest ???