Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pojar

Idealny związek.

Polecane posty

Jak sądzicie, na czym powinien opierać się idealny związek? W dzisiejszych czasach 80% związku rozpada się i to po krótkim czasie, z różnych, a w większości głupich powodów. Jakie jest wasze zdanie na ten temat, jak według was wyglądał by idealny związek?

Gość nie ma czegos takiego jak
idealny zwiazek. W ogole nie istnieje nic idealnego.

W dzisiejszych czasach 80% związku rozpada się" jezeli nie chodzi Ci o zwiazek chemiczny to wole nie drazyc tego tematu :D

Generalnie przedstawcie, jeśli umiecie, jakie powinny zostać spełnione warunki, by związek mógł przetrwać, a dla czego tak nie jest.

Gość lolllll
związek oparty na seksie ? nie ma czegos takiego. to zwykła transakcja . a idealnych związkow nie ma, sa tylko te lepsze i gorsze.

Nie no moim zdaniem idealny związek jest jak najbardziej możliwy, tylko przewyższa go liczba tych "dobrych" i "nie dobrych".

Gość lolllll
to moze jak wg ciebie wygląda ten idelany zw. ? moze masz racje, istanieja takie związki ale w filmach, czesto sama tez marze o takich zwiazkach ale ich nie przezyje bo to nierealne.

Moim zdanie idealny związek był by jak najbardziej realny, gdyby w związku partner i partnerka nie przedstawiali sobie warunków, które by ten związek "niby" utrzymywały. Po za ty, jest to też w pewnym sęsie nie realne, i tu się zgodzę, bo nikt się nie stara.

ale jakie warunki masz na mysli? Jakies zasady trzeba miec. I czegos sie trzymac. Bez kompromisow, poswiecen to zadno wspolzycie w spolecznosci mniejszej lub wiekszej nie bedzie mozliwe, nie tylko w zwiazku.

Gość lolllll
ale po co dążyć do ideału ktorego nie ma ? kochac sie,troszczyc sie itd... tyle starczy.

jakby zwiazek byl "idealny" to by sie nie trzeba bylo starac...

Gość lolllll
z resztą co ja sie wypowiadam, nigdy nie bylam w związku :)

Hmm...czyli twierdzicie na 100%, że jest to nie możliwe tak? :-)

Gość lolllll
na 100%. z resztą ideały są nudne ;>

Czyli uważasz, że związki są teraz tylko po to, bo stał się to taki globalny standard?

Gość owocgranatu
Każdy ma inny punkt widzenie na ideały - co masz na myśli przez idealny związek ??

Generalnie to ja was pytam, sam bym chciał tak dokładniej wiedzieć.

Gość owocgranatu
Idealnych związków nie ma tylko dlatego że dochodzi do starcia dwóch różnych świtów - więc by było lepiej w związku trzeba tą drugą osobę kochać nie tylko za jej zalety i same dobre cechy lecz nauczyć się ją kochać za wady i złe nawyki a uwierz mi to strasznie trudna rzecz

Gość lolllll
związki się tworzą bo ludzie chca byc kochani, czasem sa sfrustrowani i nie trafiaja tak jak trzeba,wiec pakuja sie w chore zwiazki. tak jak mowilam,są zwiazki lepsze i gorsze, innym sie szczesci,drudzy maja pasma niepowodzen i albo sobie z nimi radzą albo sie rozpadaja takie zwiazki,milosc. chyba najwazniejsze by byc spelnionym w zwiazku, kochac i byc kochanym i nie wazne czy to jest idealne czy lekko podchwiane. kochaj poki mozesz a nie zawracaj sobie glowy ideałami. ale mam wene ;D a ty co tak pytasz o ten idealny zwiazek ? jakies doswiadczenia masz ?

Doświadczenia mam 0, temat założyłem z czystej ciekawości, chciałem zobaczyć opinię ludzi:-)

Gość idealne to takie
idealne to takie,ktore sa romantyczne jak w filmach a kiedy dochodzi do zwykłego zycia,problemów,obowiązków zaczynaja sie schodki i tylko od partnerów zalezy na ile potrafia pós na kompromis, ja byłam w idealnym związku,dosłownie w wymarzonym,facet był poprostu taki jakiego pragnęłam,zero nieporozumien bo nie bylo o co,żadnego stresu,pełny komfort spychiczny,duzo milosci i czulości ,to wszystko oczywiscie podczas spedzania wspólnych weekendów itp a kiedy doszło do pewnego punktu i poprosilam go o cokolwiek okazalo się jest zupełnie niedojrzały emocjonalnie,nieprzygotowany do zycia (facet poprostu do spedzania czasu i łóżka) ale nie do zycia, odeszłam-powiedział mu że nie spełnia moich oczekiwań co do faceta na całe zycie, czy dobrze zrobiłam? do dzisiaj zastanawiam sie co jest najważniejsze w zyciu,czy milość czy poczucie bezpieczeństwa, dobry ale niezaradny facet czy konfliktowy ale zaradny ? trudno powiedziac, nie ma idealnych związków,to ludzie je tworza i od nas zalezy jakie mamy wymagania,oczekiwania i co nas uszczęśliwia

Gość Eleeene
tak sa .Zalezy od dwojga ludzi, ktorzy chca miec zwiazek wymarzony dla tychze dwojga osob. Kazda para czym innym sie kieruje, wazne, by w tym konkretnym zwiazku te wymagania, wyobrazenia byly realizowane. Nie przez miesiac , rok a latami . Najlepiej , by dwoje ludzi razem sie zestarzalo. Moj jest wlasnie takim. Oby udalo sie dalej isc przez zycie. Tego Ci autorze i innym zycze.

Z koro ty tak twierdzisz i teoria na ten temat istnieje, a może nawet więcej...to jednak jest to realne.:-)

Gość Eleeene
oczywiscie , ze jest REALNE. Wystarczy, ze spotkaja sie " wlasciwe dwie osoby" na tym szalonym swiecie. I to one sa aktorami, nie jednego aktu a calego spektaklu.

Gość zaciekawiona 24latka :)
muszą byc zawsze iskierki w oczach do końca życia między taką parą - a to niemozliwe :)

"I to one sa aktorami, nie jednego aktu a calego spektaklu" Ładnie powiedziane:-)