Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie maci buty zimowe dla mał

gruba rajstopa + but ocieplany= bardzo zimna stópka

Polecane posty

ba lodowata masakra ...chyba bede musiała nabyc 3 pare butów dla niej w zeszłym rpku te z tej firmy sie sprawdziły

Gość blekit nieba
a może ciasne buciki i złe krążenie? zamiast grubych rajstop załóż 2 pary cienkich, lub cieńsze i skarpetki - tak na cebulke:)

teztak myslałam .chyba przesadziłam z rozmiarem...mogłam kupic nr wieksze sziiiit szittt

a w jakim wieku dziecko? chodzi czy siedzi/jaka temp na podwórku? moja ma 1,5 roku jeżdzi na sankach ok 30 min potem 15 min pochodzi, ubieraM jej zwyjkłe bawełniane rajstopy, skarpety-cuenkie raczej a buty z CCC jakieś ocieplane ale dość długie kozaczki za 50 zł, nie miała nigdy zimnych stóp aha na sankach jej nozki raczej przykrywam kocem, tak mniej wiecej jak jest poniżej -5st, jak cieplej, to nie opatulam już nóg

Gość rajstopy nie sa tak cieple jak
skarpety. ja bym zalozyla leginsy (dziewczynce) lub kalesony (chlopcu) a do nich porzadne grube skarpety (nawet welniane). zreszta jak dziecko ma na sobie kombinezon na zewnatrz albo spodnie kombinezonowe to nie potrzeba mu rajstop ani kalesonow jesli ma pod kombinezonem zwykle spodnie (jakies dresy albo jeansy). nie trzeba az tyle warstw.

Gość rajstopy nie sa tak cieple jak
* tylu warstw obstawiam cieple skarpety z butami, zamiast rajstop z butami.

Gość blekit nieba
czy nie trzeba aż t\ylu warstw? różnie to bywa. mój mały miał rajstopki, spodenki, kombinezon - jechal w wózku pod kocem i przykryciem i mu piszczele zmarzły! wiec wszystko zależy od dziecka i na ile i w jaką pogodę sie wychodzi. a lepiej na cebulkę, niż jedna gru8ba rzecz

Gość zalezy tez jakiej jakosci masz
okrycie wierzchnie. wiadomo ze kombinezon kombinezonowi nie rowny. zazwyczaj pod kombinezon jesli sa juz spodenki to nie trzeba zakladac rajstop. zreszta male siedzace dzieci jezdza zazwyczaj w wozku pod kocem lub w spiworku wiec nie powinny miec zimnych nog. a starsze najczesciej biegaja wiec jest im cieplo tak czy siak.

Gość jola1qwa
moj syn ma buty z gore tex BARTEK zakładam bawełniane raajtuzy i mimo ze spedza 2 godz na dworze stopy ma zawsze ciepłe. na to nie ma co żałowac kasy , bo wiem ze nie wazne ile jest stopni stopy mu nie marzną :-)

Gość a moja corcia ma buciki
z targu za 20 zl zakladam jej tylko rajtuzki i stupke ma zawsze ciepla ma 2 pary takic i sprawdzaja sie super @

Gość nie ma takigo słowa rajstopa
Nauczcie się ludzie po polsku! :O

Gość nie ma takigo słowa rajstopa
Zresztą, żadna z odpowiedzi wyżej z poprawną polszczyzną nie ma nic wspólnego. Taką "interpunkcję" i "ortografię" będziecie przekazywać dzieciom potem?

Gość lexxe
jesli ma bardzo mocno naciagniete te rajstopki to moze byc tak ze krew nie dociera i dlatego nogi sa lodowate, zostaw mu troche wiekszy luz w palcach