Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem kochać córki

Nie portafie pokochać mojej córki

Polecane posty

Gość nie umiem kochać córki

Moja córka zawsze była wyczekiwanym i chcianym dzieckiem, razem z mężem z nie umieliśmy się jej doczekać... Dziś nasza córka właśnie kończy 2 miesiące, jest oczkiem w głowie męża, a ja jej nienawidzę! ;( Po porodzie nie chciałam nawet na nią patrzeć, pielęgniarki za mnie musiały dbać o małą bo ja nie potrafiłam.. Nie umiem siedzieć w domu, chodzę normalnie do pracy a dziecko daje mojej mamie, która całkowicie mnie rozumie... Nie umiałabym siedzieć w domu cały rok i zajmować się nią .. Nie znoszę kiedy płacze, nigdy jej nawet nie przytuliłam... Nie czuję się matką, którą czułam się będąc w ciąży... Wyobrażałam sobie, że będzie dobrze, że będę kochać moją kruszynkę... Po porodzie wszystko się zmieniło, czuję tylko do niej niechęć... Nie wiem czy kiedykolwiek będę potrafiła ją pokochać... Mój mąż mówi, że to minie i narazie on z moją mamą zajmują się małą, moje szczęście jest takie , że mnie rozumieją a nie zmuszają na siłę do przebywania z nią... Szerokim łukiem omijam jej malutki pokoik, czasami mam ochotę tam wejść i ją przytulić, przeprosić że jestem złą matką, ale kiedy wchodzę do środka i patrze na nią znowu czuję wstręt do niej, nie wiem co mam robić;( czy to normalne? ;(

Gość nines40
fajna prowokacja

Gość to sie nazywa
depresja poporodowa

Gość ...----...
idź do psychologa, to może żeczywiście być depresja

Gość zyxell
chyba powinnas iśc do psychologa, to wygląda na depresję

Gość ramonaona
a chciałabys ja pokochac, czy wolisz tak jak jest?

Gość 3rtyyjhd
ale mi problem nie ma obowiązku kochać dziaciaka

a myslisz ze jej dziecko nie bedzie nieszczesliwe przez to? wlasnie o to chodzi ze to jest problem, a ty bys chcial takie sprawy bagatelizowac :o

Gość To mogłaby byc depresja
gdyby to nie była prowokacja :O Urlop macierzyński jest obowiązkowy, więc mama 2-miesięcznego dziecka nie mogłaby wrócić do pracy nawet gdyby chciała :O

Gość to prawda z tym urlopem?
Co za skandal i dyskryminacja. A jeśli sobie postanowię z mężem, że to on będzie zajmował się dzieckiem a ja będę pracować, to też mi nie wolno?

Hmm, wolno, ale chyba po upływie 18 tygodni czy tez 18. 2 kolejne są fakultatywne lub może wziąć je mąż

Tfu, 16 czy też 18. I to wcale nie jest skandal. Urlop macierzyński ma pomóc organizmowi kobiety wrócić do stanu przedciązowego- maż ma odpowczywać po ciąży? :O

mnie też się wydaje że to depresja poporodowa...skoro dziecko było wyczekiwane, w ciazy czulas sie matką a potem tak się wszystko odmieniło to wszystko na to wskazuje. Bo gdyby dziecko było niechciane , nieplanowane itp i czułabyś się tak jak teraz,to nie byłoby to tak dziwne. Myślę ze potrzebny psycholog. To nie jest tak że każda matka od razu po porodzie jak tylko zobaczy dziecko to od razu pokocha, ale jeśli tak na nie czekała i w ogóle a okazało się że nie znosi tego dziecka to znaczy że jest coś nie tak:( ale burza hormonów po porodzie robi też swoje...może to to???

Gość choinkka2010
chyba że ma zlecenie