Gość m_p_o Napisano Grudzień 27, 2010 Witam wszystkich, mam pewien problem i pomyślałam, że może ktoś będzie miał jakiś pomysł żeby mi pomóc. Zaczęło się ok 3 lata temu jak podrażniłam skórę wokół oka lakierem do włosów (jakiś badziewny niemiecki tani lakier). Fakt, że trochę go nadużywałam kilka razy,zapewne pryskając włosy osadzał mi się na skórze twarzy (jeszcze wtedy nie wiedziałam że to od lakieru). Objawy jakie miałam to suchość skóry wokół prawego oka, na prawym policzku i wokół nosa, ściągniecie skóry w tych okolicach, towarzyszyło mi jeszcze dziwne uczucie jakbym miała coś pod skóra i to coś się ruszało hmmm. Trafiłam po ok 2 miesiącach do dermatologa, stwierdził że to od lakieru do włosów, odstawiłam lakier, wypisał mi maść ze sterydami i fakt, że objawy na 80% ustąpiły. Niestety uczucie ściągnięcia nadal mi towarzyszy, obserwowałam drobne zmarszczki - tyko w okolicach prawego oka. w między czasie byłam na diecie, stosowałam sporo różnych kremow, myślałam że to alergia na nikiel ale nic do końca nie zdiagnozowano a objawy do końca nei chcą ustąpić. Byłam u rożnych lekarzy, niektóry mówili, że nic nie widzą, inni żeby po prostu natłuszczać ta okolicę, ale ja chce się tego pozbyć a nie leczyć objawy. Okulista stwierdził, że nie ma żadnych zmian, neurolog dał skierowanie na rehabilitacje manualna i tam pani stwierdziła, że mam naciągnięty staw skroniowo-żuchwowy i zaleciła rehabilitacje, niestety nic nie pomogła na moje objawy. Miała nawet robiona tomografie która tez nie wykazała żadnych zmian. Jak wstaje rano to widzę że jest ok, wieczorem jak jestem zmęczona widzę różnicę między skórą w okolicy lewego oka - jest czysta i bez zmarszczek a skórą w okolicy prawego oka która nie jest taka jak powinna. Ostatnio byłam u nowej Pani dermatolog (leczę sie na trądzik) i wspomniałam o tym problemie, stwierdziła, że to łojotokowe zapalenie skóry...dała krem, który nie pomaga. Strasznie mnie to męczy, chciałabym poradzić z tym sobie i zlikwidować objawy ostatecznie. Co myślicie, macie jakieś sugestie, pomysły, komentarze..? Z góry dziekuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach