Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P.W.

NWO - jest tu ktoś przeciwko temu?

Polecane posty

Gość P.W.

Szukam chętnych do współpracy z ruchem anty-nwo.

Gość a nie pochodzi on czasem
ja przede wszystkim jestem przeciwna hodowli klatkowej kur; nie kupowaniu jajek, na ktorych pieczatka rozpoczyna sie od cyfry 3...

Jaja to pokarm bogów. Od dziecka je uwielbiam a zjedzenie jajecznicy z sześciu jaj nie jest dla mnie żadnym wyczynem. Co więcej, jestem miłośniczką potrawy, na którą krzywią się normalni ludzie: jajecznica z majonezem. Mmmm... do tego cebulka, szynka, grzanka z topiącym sie masłem i jestem w siódmym niebie. Ale są też sadzone, na miękko, na twardo, a la Ml*, w koszulkach, po drukarsku** czy panierowane - każde mogę wcinać w dowolnych ilościach a moja mama, przed moim przyjazdem do domu, pamięta, by w lodówce były właśnie jaja i majonez Winiary. Poza tym lodówka może byc pusta. I choć jajko jest bardzo pojemnym nośnikiem symboli kulturowych, nie należy zapominać, że pochodzi od kury, i to od kury oraz jej żywota zależy wygląd i smak jajka (nie wspominając już o tym, że kura, jako twórczyni jajek, powinna być zwierzęciem świętym). Dlatego chciałabym uświadomić wszystkich jajkożerców, że cena nie powinna być jedynym kryterium kod na jajkuwyboru jaj i że istnieją klasy oraz oznakowania, które powiedzą nam coś o pochodzeniu jajka. Nie zawsze jest to wiedza miła dla podniebienia. Na każdym jajku nadrukowany jest kod. Pierwsza cyfra tego kodu (0, 1, 2 lub 3) informuje nas, z jakiego chowu pochodzi kura nioska. 3 - CHÓW KLATKOWY. Kury mają podciete ścięgna i dzioby, by się nawzajem nie podziobały. Życie spędzają w klatce bez żadnej ściółki i o powierzchni 50cm na 50 cm, po osiem kur na klatkę. Nie mają więc możliwości ruchu. Nigdy nie wychodzą na zewnątrz a sztuczne światło włącza się i wyłącza automatycznie co półtorej godziny, by przyspieszyć proces znoszenia jaj. Zautomatyzowany jest też proces karmienia i czyszczenia klatek. Zwierzęta są karmione karmą zmodyfikowaną genetycznie i często faszerowane antybiotykami. Uwierzcie mi, czuć też różnicę w smaku jajka "3" i "0". Filmik ilustrujący, jak to wygląda. 2 - CHÓW ŚCIÓŁKOWY Kury wciąż mieszkają w budynkach, po 8 kur na metr kwadratowy, ale mają juz możliwość przemieszczania się i pogrzebania w ziemi. Wciąż jednak są to warunki dalekie od naturalnych. 1 - WOLNY WYBIEG Kury mają wybieg zewnętrzny i swobodny dostęp do grzęd. 0 - CHÓW EKOLOGICZNY Kury mieszkają na podwórku, biegają po trawce i generalnie swobodnie poruszają się po gospodarstwie wiejskim. Karmione są naturalną karmą, niemodyfikowaną genetycznie, w przeciwieństwie to większości farm kurzych. Kury z chowu ekologicznego to takie kury "u chłopa", którym niczego do szczęścia nie brakuje. W Polsce 90% sprzedawanych jajek pochodzi z chowu klatkowego. To po te (najtańsze oczywiście) jajka sięga przecietny klient supermarketu. Ba, wiele sklepów nie oferuje nawet innych jajek. Na szczęście w 2012 roku chów klatkowy zostanie zakazany w krajach UE. My jednak już teraz możemy wybierać jaja nie pochodzące z kurzych obozów zagłady. Ja sama kupuję jedynie jajka klasy "0" lub "1". Te "wyższe" cyferki przestały mi smakować. * genialne na poranek niedzielny. Przepis wyciągać proszę od męża ml76. Warto. ** w czasach cenzury drukarze podziemnych wydawnictw, ukryci w wiejskich stodołach (tygodniami nie mogli wychodzić, by nie wzbudzać podejrzeń) zaopatrywali się w jaja oraz żółty ser. Codziennie wtranżalali taką jajecznicę z roztopionym na wierzchu serem. LINK: Nie kupuj trójek!

Gość P. W.
Ja mówię poważnie. Wiem o tych różnych hodowlach, ale to nie ma nic wspólnego z NWO.

Gość espiryt
a jak sobie wyobrażasz taką współpracę??

wiem, że piszesz poważnie :) życzę powodzenia ;)

Gość P. W.
Dzięki. Co do jajek to ja po prostu nie kupuję tych z 3 chowu, ponoć i tak mają ohydny smak w porównaniu z tymi z 0. Espiryt, chodzi o rozpowszechnianie gazetki o NWO. Drukowanie (niewielkiej ilości jeśli kogoś nie stać) i rozpowszechnianie, np. znajomym.

Gość espiryt
a nie lepiej zrobić jakąś stronkę internetową na ten temat?? to co miałoby się znajdować w tej gazetce tam właśnie opisać... i przez internet większy zasięg...

A co do jajek, może Twoim zdaniem nie ma wiele wspólnego, ale los tych kur można porównać do przyszłego losu ludzkiego, jeśli NWO wejdzie w życie w pełni;/ Poza tym, niewiele osób wie o tych kurach i nie wolno na ten temat milczeć. Bo im więcej osób się o tym dowie, tym mniej będzie kupować tego typu jajka i przez to ileś tam kur mniej będzie cierpieć. ;)

a właściwie drobna pomyłka- los kur jest bardziej tragiczny, bo one zostają okaleczone na całe życie (nie tylko zniewolone).

Gość powinno się was rozstrzelać!
PIEPRZENI EKO-TERRORYŚCI!!!

Gość P. W.
Dla mnie ludzie (ci dobrzy) są ważniejsi od kur. No to mów swoim krewnym i znajomym o tym i już, faktycznie mało kto wie o tych chowach, nikt nie zwraca uwagi na numerek na jajkach, byle taniej kupić. Esprit jest już taka stronka: http://newworldorder.com.pl/ Ale przecież mało kto o niej wie? Jak przeczyta w gazetce ciekawy art to się i stronką zainteresuje.

Gość Skuteczny100
zobaczymy czy będziesz dlaej trzaskał eko terrorystów jak zdasz sobie sprawę, że pieniędzy nie możesz jeść.

a dla mnie sprawy bieżące są ważniejsze od tych, które mogą nadejść

poza tym ja nie napisałam, że jestem przeciwna informowaniu ludzi o NWO, ale to nie znaczy, że trzeba uświadamiać ludzi o NWO, a na temat kur milczeć. Bez sensu. Można przecież robić i jedno i drugie.

Gość P. W.
No to działaj, pisz na forach o tym. Mów o tym ludziom, których znasz. Ja tak robię, ostatnio moja matka dowiedziała się w ogóle co znaczą pierwsze cyfry w numerze na jajkach. Ale mój los, który już niebawem może się zmienić za sprawą na przykład czipów podskórnych (najpierw wymiany dowodów), jest ważniejszy niż los kur i to jest sprawa pierwszorzędna. Aha, przy okazji: http://newworldorder.com.pl/post,1111,0 Słyszeliście o chemtrailsach?

Chipów nie wprowadzą, jeśli ludzie będą na tyle normalni, że będą protestować o to.

Gość aquariussssssssssssss
PW coś Ci powiem mamy przejebane :) ostatnio analizowałem możliwośc poruszenia świadomości ludzkości na tematy które Ty poruszasz. Generalnie to jest nie możliwe, za dużo ludzi żyje sobie swoim zyciem i ma w dupie to co ktoś tam robi. Za dużo też Zombiaków i za dużo tyych co na nich żerują. Nie zmienisz ich nie ma szans. Może na kraj się 100 tyś obudzi, a reszta będzie zombiakami a to całe 30 milonów :D

Gość P. W.
Analizowałeś, a ja to zrealizuję i zobaczę efekt. (dobra wiem jaki to efekt będzie... ale tak naprawdę nie walczę dla rezultatów tylko dla zasad)

Gość big blue
Słuchajcie, ja myślę że oni prowadzą wszystko co chcą, tylko małymi krokami (chociaż z tego co się orientuję ostatnio przyśpieszyli w realizacji planów). Karty bankowe już są. Czipy dla zwierząt już są. Kolczykowanie krów też, telewizja mega ogłupiacz jest, a jak ktoś nie ma tv w domu jest dziwakiem. Muzyka idiotyczna techno z eski jest, a także satanistyczny rock jest i święci triumfy. Filmy idiotyczne są pokazujące zdrady chamstwo zabijanie itd. No kogo dziwi, że w filmie kogoś tam ktoś zabił? to przecież tylko film

Może na kraj się 100 tyś obudzi, a reszta będzie zombiakami a to całe 30 milonów No więc jest rozwiązanie: te 100 tyś niech żyje jako ludzie wolni, a resztę (30 milionów zachipować) :classic_cool:

Gość aquariussssssssssssss
tyle że ty będzxiesz z tymi 100 tyś żył pod kontrolą banikierów. bo tu chodzi o zmianę systemu. Bo np. mało ludzi wie, że posiadamy takie technologie, które pozawałyby znieść ten system w tym sensie że miałbyć darmowe, jedzienie, energie, wode, materiały i nie musiałbyś pracować. Takie coś już teraz jest możliwe, ale wiadomo, dlaczego się to przed nami ukrywa.

chcą podzielić społeczeństwo na 2 klasy: elojów i morloków, jak w filmie?

Gość mister loba-loba bumbastick
equiliubrium, orwell, te sprawy

Gość P. W.
Ech, czyli nie pomożecie?

Gość autorze napisz do uwagi tvn
:classic_cool:

też pisz o tym na forach- nie lepiej?

Gość P. W.
No to piszę. NWO, czyli New World Order. Nowy Porządek Świata.

chodziło mi też o inne fora, nie jedno