Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kourniokova

Jak zrobić dobry makijaż+ kosmetyki. PORADZCIE

Polecane posty

Gość Kourniokova

Chodzi mi tu od samego poczatku czyli co nakładacie czy podkład+ buder+ róż czy fluid + róż itp. Jak Wy to robicie żeby wasz maijaz był perfekt a nie maską...??;)

Gość taaaasooobieeejaaa
krem,fluid, puder, puder brązujący na poliki ;)

Gość ja proponuje
podkład puder róż na policzki i delikatne oczka

Gość podnoooooo
up

Gość coś w tym jestem
Pooglądaj na youtube profil Ciasteczko 25. Laska świetnie radzi

Gość kosmetyczkaaaa
Najpierw musisz przygotowac buzie. Umyc ja zelem dobranym do twojego typu skory, potem przetrzec tonikiem, osuszyc chusteczka higieniczna, potem wklepac krem na twarz i pod oczy, poczekac az sie wchlonie. Jezeli makijaz ma dlugo utrzymac sie na skorze teraz proponuje baze silikonowa pod makijaz np. dax cosmetics. Po rownomiernym rozprowadzeniu bazy, nakladamy dlonmi podklad idealniedobrany kolorystycznie, rozprowadzamy go dokladnie, nie zapominamy o kosciach zuchwy i szyi. teraz czas na korektor, aby zamaskowac drobne niedoskonalosci, pod oczy korektor w plynie. korektora nie rozcieramy tylko lekko wklepujemy. teraz wszystko utrwalamy pudrem omiatajac twarz szerokim pedzlem zawsze w kierunku z wlosem nigdy pod wlos bo buder bedzie widoczny, tj na policzkach, brodzie i nosie jedzioemy pedzlem w dol, na czole w poprzek. potem na kosci policzkowe odrobina rozu lub bronzera. nie zapominajmy o brwiach i oczach. w razie pytan sluze rada:)

1. Krem (mam hipoalergiczny. do skory wrazliwej). Wazne jest nawilzenie i tzw baza pod cala reszte. 2. Podklad Revlona. Nakladam jak krem na buzie, szyje, okolice uszu. Uwazaj przy zuchwie. Co nie co tuszuje korektorem (l'oreal). 3. Odrobina rozu na kosci policzkowe 4. Puder (artdeco) odrobina aby sie buzia nie swiecila. 5. Wczesniej tj po podkladzie maluje oczy. Kredka i dobry tusz (l'oreal) wystarcza aby oczy nie wygladaly na zmeczone. 6. Jakies 'smarowidlo' na usta. Jestem alergikiem. Mam sprawdzone swoje produkty, ktore nie daja efektu maski i przede wszystkim mnie nie uczulaja.

Gość Kourniokova
Dziękuje dziewczyny;) Chciałam sie jeszcze dotypać ja używam pudru maybelline dream matte mousse i powiedzcie czy przed jego nałożeniem też musze dać na twarz podkład czy daje samą baze pod podkład jak to jet ??

Gość kosmetyczkaaaa
ten puder rozumiem jest w kremie skoro mus???? jesli w kremie to sama baze jesli jest sypki to najpierw podklad

Gość Kourniokova
Nie on nie jest ani w kremie ani sypki to zwykły MUS jak sama nazwa wskazuje

Gość jhxzvlhsd
To jest tzw. podkład w musie, skoro to podkład innego nie ma potrzeby nakładać

baza pod podkład, fluit, puder, puder brązujący, róż, cienie, kretka, konturówka, szminka, błyszczyk i na początek wystarczy, aha i jeszcze solarium bo te blade świnie wyglądają ochydnie

Gość Eustachia24
A ktoś może używał kosmetyków mineralnych do makijażu ArtDeco? chciałabym sobie coś sprawić z tej serii, ale najpierw szukam opinii. Chodzi dokładnie o pudry i podkłady, korektor też (czy dobrze maskuje cienie). :)

Gość agrafka80
No ale jak nakladacie tyle rzeczy na twarz typu krem, fluid puder i jeszcze jakis roz to nie zapycha wam to porow? przeciez skora nie oddycha ja np jak naloze fluid i puder od razu mam zaskorniki a nie uzywam byle czego tylko kosmetyki z Clarins

Gość dobre sobieee
krem,podklad,puder sypki,roz,kredka,tusz ;)

Gość dziewczonka
Eustachia, ja używam teraz podkładu mineralnego ArtDeco i korektora lekko rozświetlającego. Jestem naprawdę zadowolona i mogę CI je polecić. Oczywiście możemy mieć inny typ cery, ale mają różne produkty, więc sobie na pewno coś dobierzesz.

Gość Herubinka
Dla mnie podstawą jest dobre przygotowanie skóry - oczyszczanie, w moim przypadku płynem micelarnym i następnie nałożenie odpowiedniego dla nas kremu nawilżającego. Teraz możemy przystąpić do makijażu. Tu wiele zależy od naszym indywidualnych cech. Ja na przykład muszę zamaskować cienie pod oczami, więc używam korektora, dobry i tani od Bell się sprawdza. Brwi- jak nic z nimi nie zrobię to ich nie widać :)więc stosuję normalny matowy brązowy cień ArtDeco, staram się nakładać precyzyjnie. Nie mam problemów z cerą, więc nie musze za bardzo maskować i omijam podkład, matuję skórę pudrem. Podkreślam oczy cieniami, robię kreskę na górnej powiece, tusz - tutaj róznie z fimami ostatnio rimmel. Na koniec odrobina różu na policzki i gotowe :)

Gość Sabi26
Dziewczyny! pamiętajcie, że sposób makijażu zależy od naszej cery i układu twarzy. http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/makijaz/jak-wymodelowac-twarz-podkadem_36362.html Tu są fajne porady jak modelować twarz w zależności od jej kształtu. Co do kolejności oto mój rytuał make-up'u: - zamalowanie korektorem przebarwień,wyprysków i cieni pod oczami, - nałożenie podkładu (odpowiednio dobrany do koloru skóry), nie ciemniejszy! to wygląda okropnie jak niektóre dziewczyny "malują" skórę na twarzy, a mają bladą szyję, - następnie puder ( tez nie za ciemny ), - baza na powieki, - malowanie powiek w trzech tonach ( na bokach ciemny, na środku jaśniejszy, w kącikach i pod brwią najjaśniejszy ), - eyeliner - w tym temacie też można znaleźć fajne porady, - tusz do rzęs - też odpowiednio dopasowany, - na koniec brąz lub róż na policzki ( w zależności od koloru cieni). Uważam, że dobrze jest używać kosmetyków tej samej marki. Szczególnie dobrze jest mieć ten sam podkład i puder.Kiedyś miałam wszystko różnych firm a dziś zaufałam Artdeco i jestem zadowolona. Pozdrawiam i życzę powodzenia w make'up'owych zmaganiach! :)

Gość migotka1718
Mój sposób na subtelny i delikatny makijaż? 1. Podkład Revlon, dokładnie taki: http://www.mergeto.pl/merged-auction/6748/revlon-colorstay-makeup-180-sand-beige-tlusta Wygląda bardzo naturalnie. Nakładam go jak krem. Utrzymuje się przez cały dzień, nawet przy mojej tłustej cerze. 2. Puder najzwyklejszy matujący Miss Sporty za około 10zł. 3. Nakładam delikatny beżowy cień a na zewnętrzne kąciki oczu jasno - brązowy. Używam paletki cieni marki Revlon : http://www.mergeto.pl/merged-auction/6651/revlon-colorstay-12-hour-eye-shadow-coffee-bean 4. Tuszuje rzęsy tuszem Max Factor 2000 calories. Też zresztą kupuję go na Mergeto. 5. Na policzki nakładam delikatny bronzer Miss Sporty za pomocą pędzelka. 6. Usta zostawiam naturalne bądź smaruje je pomadką ochronną. Cały makijaż zajmuje mi około 8min. Polecam ;)

Gość Tysia22
Ja po prostu ograniczam kosmetyki, ale też mam szczęście, bo nie miewam problemów z cerą. Krem nawilżający z Ziaji, korektor pod oczy oraz puder z Artdeco w zupełności wystarczą.

ja się muszę przyznać do tego, że nie mam talentu ani do tego, żeby się ładnie pomalować, ani też, żeby sobie dobrać odpowiednie kosmetyki. Wiem, że w najbliższy weekend w perfumerii Douglas w Złotych Tarasach są organizowane darmowe lekcje makijażu. Może by się tak wybrać, żeby poznać chociaż kilka trików związanych z idealnym makijażem.

Gość koalabear
o fajne są te lakcje makijażu teraz w Kaliszu w Galerii Tęcza, można się umówić na konsultacje związane z tym jak się pomalować, ale i jak pielęgnować cerę.

Gość Rzeta
Dobrze jest się wybrać na kurs. Tam na pewno nauczą Cię niezbędnych podstaw. Wszystko załapiesz w mig ;) Ja byłam na szkoleniu kosmetycznym u Pani Aleksandry Góreckiej. Wiele się nauczyłam.