Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szara w kratkę

po ile kasy zrzucacie się na domówki?

Polecane posty

Gość szara w kratkę

na samo jedzenie nie licząc alkoholu?

Gość naszka1
na samo jedzenie to nie dduzo zalezy ile osob bedzie?

Gość naszka1
i czy bedziesz robila jakies dania na goraca itd czy raczej chipsy, paluszki

Gość szara w kratkę
ok 12 osób, coś tam na ciepło będzie, ale bez szaleństw.

Gość naszka1
najlatwiej będzie jak przygotujesz sobie liste zakupow i podzielisz potem przez ilosc osob:) nie wiadomo przeciez co chcesz ugotowac, zrobic. Zalezy co bedziesz robila i kupowala. Mniej wiecej pomysl jakiep otrawy chcesz przygotowac mniej wiecej oblicz koszt i oszacuj ile na osobre. Inaczej jakbys robila kanapki i chipsy to wystarczyloby po 5 zl nawet, a inaczej jak dania jakies wyszukane lub jakies byle jakie.

Gość szara w kratkę
ok, dzięki za pomoc:) A co myślicie o opcji, że każdy coś przynosi? (Teraz myślę, że to może nawet lepiej, bo nie nadążam z tym kto na co jest uczulony, kto nie je mięsa, kto nie lubi papryki etc... :D)

Gość naszka1
a to masz takie wymagające towarzystwo? jeśli tak to bym się nie zabierała za to bo ktoś powie dalam kase, a nie moge nic zjesc. No to moze rzeczywiscie niech kazdy cos przyniesie i ty bedziesz mial mniej orboty i wiecej czasy na zrobienie siebie:P

Gość szara w kratkę
nie wymagające, tylko część to znajomi znajomych, nie znam ich upodobań i trochę się obawiam, że nie trafie w gust kulinarny:D Opcja 'każdy coś' chyba jest lepsza.

Gość egoisia
u nas nie ma skladek. znajoma u ktorej bedzie domowka robi jedzenie, a goscie przynosza alkohol.

tylko zrób listę. kto mieszka blisko (ewentualnie Ty - kanapki)sałatki, kto w miarę blisko - napoje, ciasta. kto daleko - paluszki,chipsy etc. z głową to musicie podzielić bo ja bym z końca miasta nie targała np. 10 litrów soków ani 2 tac kanapek :P (a nigdy nie przychodzę przed imprezą tylko mam zawsze jakiś tam 'poślizg') :P

Gość egoisia
to nie problem wziasc auto lub taryfe :P

u "nas" składamy się po 30zeta, bez alkoholu, trzeba liczyć po 2l jakiegoś napoju/soku na osobę, do tego dochodzi jedzenie typu kanapki/sałatki/śledzie/ przystawki/orzeszki/ chipsy/paluszki/ i serwetki/talerzyki ( raczej nie starczy naszej porcelany:P ) / coś na ciepło i w trakcie kupowania wychodzi wiele innych rzeczy, więc 30 zeta od osoby, to wcale nie dużo a jedzenia nikomu na pewno nie zabraknie.

tak, auto na imprezę, puknij się w swoją pustą główkę :P a taryfą wracam. szkoda mi kasy na jazdę w 2 strony jak impreza na końcu miasta :P

Gość egoisia
pusta glowe to masz ty... widac ze jakis dzieciak z ciebie. na szanujacej sie imprezie gospodarz zapewnia nocleg wiec auto to nie problem :P no i widze ze kilka zl na taryfe zal.... to juz twoj problem :P

kilka zł? :D chyba nie wiesz ile kosztuje taryfa w dużym mieście, a raczej przejechanie z jednego końca miasta na drugi :) albo chodzisz na imprezy raz w roku, wtedy można się szarpnąć :)

Gość egoisia
tak sie sklada ze mieszkam w warszawie ...a raczej w dzielnicy willowej i do palacu kultury mam jakies 17km. no ale widzisz.... moze mnie poprostu stac i nie zydze raz w roku na taryfe.... a nawet jesli to rece ci nie odpadna jak wezmiesz kilka kilo w siatke i wsadzisz tylek do autobusu :P a slownik niby czemu....? bo nie uzywam poslkich znakow tumanie? :P bujaj sie zenujaca osobo :D