Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jowita z lublina

siedzę i rycze. nie mogę schudnąć:(

Polecane posty

Gość jowita z lublina

Mam 155cm wzrostu i ważę 119kg. Nie mogę zeszczupleć staram się jeść rozsądnie. Śniadanko zazwyczaj zupa mleczna z płatkami i dwie kanapeczki z ryba smażona i pomidorkiem. Na drugie śniadanie jem miseczkę makaronu z mięskiem i warzywkami. Koło 16 obiad zwykle kawałek mięsa, trochę frytek i sałatka i talerzyk zupy gulaszowej z mięsem i makaronem, bo gotuję ja na cały tydzień. Potem jem często kawałek ciasta np. napoleonke, pare ptasich mleczek i grzeska, zazanczam ze przez caly dzien nie jem juz innych slodyczy. Ostatni posilek mam okolo 19 jest to na ogół ryz z cynamonem i śmietana albo omlet z ananasem i posyypka czkoladową czasem sałatka z kurczakiem i majonezem. Codziennie ćwicze około 10 minut na rowerku albo robie 30 brzuszków co jest nie tak? Czemu tyje a nie chudne:(

Gość aaallles
Marna prowokacja :o

Gość odrej
Prowo, ale w sumie nawet sie usmiałam :D

Gość jowita z lublina
to nie prowokacja, przecież większość ludzi tak je poza tymi, którzy mają jakieś diety po 600kcal, ja nie jem duzo moze tak to brzmi ale ta miseczka makaronu to jest miseczka mała taka salaterka i dwa czy trzy male kawalki miesa, te frytki to tez z 10 frytek, moze te slodycze ale nie mowcie ze nie zjecie tyle w ciagu dnia z 3 ptasie mleczka, jakis baton i ciastko. Moze malo cwicze ale zawsze cos, do pracy chodze na pieszo 2km codziennie, kazdy tak zyje a ja tyje:(

Gość To chyba jakis zart
Kto zre takie ilosci !!!!

Gość ja nie jem słodyczy
codziennie, może ze 2 razy w tygodniu i wtedy jest to np jeden baton a nie to i to i tamto. Po co te frytki, nawet jeśli kilka, lepiej więcej mięsa i sałata, po co zupa mleczna pewnie z cukrem, zjedz płatki z chudym mlekiem. Smażona ryba - zjedz na parze. O ile to nie prowokacja bo faktycznie niezły ten tekst :D

Gość Ta jovita, ma nie pokolei
pod kopula, albo robi sobie zarty.

Gość tralalala lala lala
nie jedz do miesa frytek, ani ziemniakow etc. do miesa tylko warzywa, nei jedz tyle slodyczy - jedna napoleonka na tydzien starczy :) kup sobei jakies ciasteczka owsiane do podgryzania i zbadaj koniecznie poziom hormonu tarczycy, na pewno masz jakis problem z przemiana materii, przy takich ilosciach jedzenia nie powinnas az tyle wazyc

Gość jowita z lublina
każdy tak je, ok moge przejsc na diete 600kcal ale potem trzbe ajesc normalnie, wiem ze to brzmi jakbym duzo tego jadla ale ten ryz to troche z polowa jablka i cynamonem, omlet z jednego jajka ja to jem wymiennie przeciez nie ryz omlet i salatka na raz. No co wy nic nie jecie, nie jem zandych hamburgerow, chipsow nie pojadam jem tylko to co napisalam 5 posilkow tylko obiad jest spory ale reszta jest malutka.

Gość jowita z lublina
mleko jem bez cukru tylko płatki owsiane lub kukurydziane, a ryba jest taki cienki filecik i pomidor

Gość Gdybym jadla tak jak Jowita
to bym sie toczyla. Jestem szczupla i cale zycie pracuje na moja sylwetke. Malo ze to niezdrowe to tyle posilkow kazdego dnia. Nie to jakies nieporozumienie, kobieto na drugie sniadanie starczy ci jablko i to samo o19, nie mowiac juz o tych slodyczach.

Gość jowita z lublina
uwazasz, ze to duzo, a ja czesto sie czuje glodna okolo 22, powstrzymuje sie zeby nie jesc, moze ktos mi zaproponuje jakas diete na której nie bede glodna i choc troche schudne, lekarka mi kazala ale ja juz nie daje rady:(

jak byś tyle nie jadła to byś nie tyła. Nie kumam takiego gadania, nie jem a tyje. Pytam jak można tyć nie jedząc?? Od powietrza się nie tyje.

Gość tralalala lala lala
dajcie Jej spokoj. zdrowy, aktywny czlowiek nie powienien tak przytyc przy takim jedzeniu. cos jest na rzeczy. a Ty autorko nie przechodz absolutnie na diete 600 kac, bo potem dopiero jojo Cie dobije. Jesc trzeba czesto, male porcje. wprowadz kilka zdrowych nawykow. poczytaj o mleku - czy na pewno chcesz je dalej jesc. Wprowadz do diety duzo warzyw (seler naciowy jest rewelacyjny), jak juz musisz jesc slodycze, to chociaz rano, nigdy popoludniu, nie lacz z miesem makaronow, ryzu, ziemniakow, pieczywa. pieczywo tylko ciemne. i koniecznie zbadaj poziom hormonow, na pewno cos jest poprzestawiane

Gość To prowo
Bo nie wierzę, że dorosła kobieta może zadawać takie pytania. Ja jem bardzo mało, moj mężczyzna twierdzi, że czasami wydaje mu się, że żyję powietrzem, i też jakoś ciężko mi się chudnie. Ale ja jadam na śniadanie jakąś chudą sałatkę tzn. np. tylko same warzywa, ewentualnie jakąś rybę - tuńczyk czy makrelę, bo zawierają dużo białka. Obiad, to zazwyczaj pierś z kurczaka, lub jakąś potrawkę, pod wieczór jakieś jabłko, albo inny owoc. I tak już prawie półtora roku. Schudłam 18 kg. A ty wymieniasz jakieś ryże, makarony, moze jesczze chleb, co? Jak mnie wkurzają tacy ludzie. Prawdziwe odchudzanie, wymaga nie mało poświęceń, łez i potu. A nie biadolenia na forum jaka to ja jestem biedna bo nie mogę schudnąć...

Gość jjjjjjjj jjjjjjj
duzo duzo jesz i nie dietetycznie. ryby ni smaz (i to na sniadanie,..) tylko upiecz/zrob na parze. jesli jesz,platki to zamiast kolejych weglowodanow (pieczywo) zjedz np jablko albo dwa jak jestes strasznie glodna. Na drugie sniadanie to juz troche przesadzasz z tymi kolejnymi weglowodanami, pewnie jeszcze makaron bialy, mieso smazone... ech.. Co do obiadu juz lepiej ugotuj jednego malego ziemniaka i jego zjedz zamiast frytek, bo juz widze ile to dla Ciebie malutko ;p postaraj sie przyzadac mieso na malej ilosci tluszczu lub gotuj je albo piecz. No i stawiaj glownie na lekkie salatki Co do zupy gulaszowej na caly tydzien to postaraj sie gotowac jakies lzejsze zupy bo taki pelny talez niejednej kobiecie moglby sluzyc za pely dwudaniowy obiad ;P Co do napoleonki na diecie- no comments :D:D:D Co do ryzu ze SMIETANA czy tam salatki z MAJONEZEM i pewnie smazonym kurczakiem.. na diecie na kolacje je sie LEKKO i NIEWIELE. I NIE slodko. na taka 'diete' moga sobie pozwolic osoby chude, ktore nie tyja ale nie Ty i sama powinnas sie skpnac.. CHOC WG MNIE PROWO :D

Gość ppppppppp!!
smierdzi prowokaca na kilometr

skoro tyjesz tz że jeż za dużo. Dla kogoś 1500kcal to za dużo, a dla kogoś 2000kcal to za mało. Zamiast tych kalorycznych rzeczy jedz więcej warzyw i owoców. Na wieczór, o 21 zjesz duuże jabłko, zapchasz się nim, nie jesteś głodna- nie męczysz się. A kcal to tyle co nic. Jak się zapomnisz i zjesz nawet 2500kcal, to więcej się poruszaj, pobiegaj 30 minut i i tak nie przytyjesz, bo to co zjadłaś to spalisz.

Gość jowita z lublina
Dziekuje za rady, faktycznie macie racje jem za duzo weglowodanow w sumie to nie jest dieta odchudzajaca ale chodzilo mi o to, ze przy takim jedzeniu ja utylam a noramlnie ludzie zachowuja swoja wage. Musze nad tym popracowac, ciezko bedzie, ale moze sie uda, najgorzej gdy mnie ssie z glodu, ale musze sie trzymac!

Gość jowita z lublina
staram sie owoce czasem, lubie banany i winogronko, moze wlasnie zamasit ciastek bede jesc, oby sie udalo:)

Gość Marta9002
Bananów i winogron się nie powinno bo tuczą, to samo arbuz i czereśnie.

Gość ojj kazdy ma problem
a ja przytyc!