Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23 laaatka

Dołująca wizja życia...brak kasy

Polecane posty

Gość 23 laaatka

Studiuję dziennie na 1 roku magisterki, dorabiam jak jest tylko okazja utrzymuję się sama i odkładam co tylko się da, żyję jak najskromniej (w tym roku udało mi się uzbierać 5000zł) Jestem w związku od ok 7m-cy, to na pewno właściwy mężczyzna i już wiem, że chciałabym z nim spędzić życie... On ma 26lat, od 3 lat stałą pracę biurową. Przytłacza mnie myśl co będzie jak skończę studia... Chciałabym żyć z nim "na swoim" ale to wręcz nierealne bo skąd wziąć na to kasę??? Jak wyglądały te początki u was?

Gość 23 laaatka
up

Gość heloooowwww
życie :(

Gość DenimWomen
Sama borykam się z podobnym problemem, zajmij sie studiami, musisz mieć papier niestety.. Staniecie na nogi, jesli będziesz bardzo sie starała to da się osiągnąć nieml wszystkie zaplanowane cele. Nie poddawaj się. Łap okazje jak do tej pory, po magisterce walcz o prace. Sama jestem autorką wątku o praktykach bą są b. cenne bo byc moze zaproponują Ci pracę.. Powodzenia !

Gość dfsdgdfgf
ja w ciazy,brak kasy na wynajem. mama przeniosla sie do babci a my zylismy u mnie

Gość oczywiscie ze nie jest latwo,
i to dla wiekszosci ludzi. Ja konczylam dlugie studia (8 lat) podczas ktorych mieszkalam w wynajetych mieszkaniach. Teraz zaczynam pracowac i nadal mieszkam (z facetem) w wynajetym mieszkaniu. Na razie cisniemy sie w dwoch pokojach, wlasnie po to zeby zaoszczedzic maks, za kilka lat pomyslimy o kupnie czegos wiekszego. A wogole to nie rozumiem pytania, wiadomo ze jesli nie masz bogatych rodzicow to bedziesz na wszystko musiala zarobic sama - tak jak i 80% ludzi w Polsce, jeszcze nie zaczelas pracowac, a juz ci sie nie chce?

Gość 23 laaatka
w ciągu ostatnich 4 miesięcy zarobiłam ponad 4 tys. ale co z tego jak przez najbliższe 2 nie zarobię nic :/ bo muszę się uczyć. Od 4 lat "tułam się" po akademikach itp żeby było taniej... Tak mnie dzisiaj naszło że to nie ma chyba sensu, przeszło mi przez myśl, że może warto byłoby gdzieś wyjechać, przemęczyć się i coś osiągnąć. Całe życie jest mi ciężko, tata zarabiał ok 1200zł na 4 osobową rodzinę. Chciałabym inaczej żyć...