Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eBay........

Kupujecie na eBay ?

Polecane posty

Gość eBay........

Lepiej się opłaca kupować na eBay czy allegro?

Gość lexxe
to zalezy gdzie mieszkasz i co kupujesz, jakbym mieszkala w polsce pewnie kupowalabym na allegro bo na polski ebay jest malo popularny i nie ma tam jeszcze duzego wyboru...

Gość eBay......
up

Gość bukaa
To zależy co chcesz kupić. Nie mam wielkiego doświadczenia, bo do tej pory kupiłam az jedna rzecz na niemieckim eBayu. Kupiłam nową markowa kurtkę narciarską za 100 euro - o takiej cenie na allegro możesz tylko pomarzyć. Szukałam tez nart dla syna, ale ceny są dużo wyższe niż na allegro. Jest równiez problem z przesyłką, bo mało kto chce przesyłać do Polski no i koszty przesyłki są nieporównywalnie wyższe. Natomiast zgodzę się, że na polskim eBayu wybór jest żaden.

Gość jest tylko jedno ale - musisz
znac jezyki. nie tylko angielski, ale i niemiecki jesli znajdziesz towar u niemca, bo nie karzdy wystawiajacy towar niemiec potrafi dogadac sie po angielsku. no i ty sama musisz rozumiec niemiecki opis wystawianego towaru, zeby wiedziec jakie ma ewentualne wady lub uszkodzenia, jakie sa warunki wysylki itd. na allegro dogadujesz sie tylko po polsku, wiec jesli jezyki nie sa twoja mocna strona to nie masz czego szukac na ebayu. na polskich sprzedawcow raczej nie licz, bo malo ich tam i towaru jak na lekarstwo... w jezyku polskim masz jeszcze zawsze gumtree. tam tez mozesz troche kupic dla dzieci, tylko ze bez licytacji. to sa bardziej ogloszenia jak w gazecie oferta.

* kazdy

ja sama najczesciej wystawiam rzeczy wlasnie na gumtree dlatego bo z allegro jest za duzo zabawy i klopotu z wysylkami, przelewami, nieuczciwymi klientami, a tak to wiem ze sprzedaje bezposrednio ludziom ze swojego miasta i okolic, ktorych widze (umawiamy sie w publicznym miejscu) i od ktorych biore kase za towar przy osobistym odbiorze. tak jest pewniej i bezpieczniej, oraz nie ma niedomowien, bo kupujacy widzi towar na zywo.

Gość a ja chce wiedzieć
czy na ebay jest tez mozliwosc tak jak na allegro wyboru rozmiaru dla dzieci jak przeglądam ciuchy???? albo jestem niegramotna albo tam wszystko razem jest.......i szukaj se rozmiaru

ja kupuje na ebay-u w Stanach, np ciuszki z Cartersa dla synka (na allegro są sto razy droższe) albo z Desiguala dla mnie (tez o niebo taniej wychodzi mi zamówić towar w USA - łącznie z kosztami przesyłki) w sumie jestem bardzo zadowolona, tylko trochę się czeka dłużej:)