Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracocholiczka123

Jak myślicie jest szansa ,że się uda???Brac się za to??

Polecane posty

Gość pracocholiczka123

Mam pytanie jak myślicie ? Mam 3 klasy liceum plastycznego ...nie ukończone gdyż urodziłam córkę i wyjechałam z mężem za granicę .W sumie pracowałam w życiu 1,5 roku na 1/2 etatu jako dekorator w sieci galerii...teraz mam 33 lata i zapisałam się do zwykłego LO ( 2 lata zaocznie co 2 wekennd) chciała bym otworzyć własną firmę dekoratorską ,jak myślicie mam szansę na dofinansowanie ???Dodam że wcześniej nie wracałam do pracy bo w sumie moja sytuacja finansowa nie jest zła ( mąż dużo zarabia) i obydwojgu nam odpowiadało że byłam w domu ,ale teraz kiedy córa jest już starsza moje obowiązki to w zasadzie gotowanie:o obiadu A ja chciała bym od życia czegoś więcej starałam się coś znaleść ale z moim brakiem wykształcenia ciężko I nie ukrywam że chciałabym robić coś co mi sprawia przyjemność Tylko nie wiem czy mam jakieś szanse na dofinansowanie skoro matury brak :(

Gość cho cho cho
Jasne,że masz mój tato nie ukończył LO i otworzył firmę, teraz kończy zaocznie, dostał 18 tys. zł, a teraz po roku ma prawo dostać jeszcze 20 tys. na stworzenie miejsca pracy - bierz się za to!!!! :D

Gość pracocholiczka123
Rany dzięki :D myślałam że jak nie mam wykształcenia to będzie lipa :)

Gość pracocholiczka123
No to teraz mogę wierzyć że marzenia mogą się spełniać :D muszę się tylko dowiedzieć czy duży wkład własny muszę mieć bo w sumie mi by 18 tysi na początek starczyło :) tak na serio to potrzebowała bym tej kasy na programy do projektowania bo laptopa swojego mam , samochodzik też więc nic nie stało by na przeszkodzie by firmę w domu zarejestrować :) CHO CHO CHO- mam tylko pytanie czy wystarczy po wypełnieniu wniosku dołączyć biznes plan czy jeszcze jakieś dokumenty trzeba przedstawić ? Jak było z twoim tatą ?

Gość cho cho cho
No biznes plan to podstawa, konkretny, niezbyt obszerny, taki na chłopski rozum, a ponadto trzeba być zarejestrowanym w Powiatowym Urzędzie Pracy.

Gość cho cho cho
Wkład własny to też samochód i paliwo które będziesz tankować. Ogólnie chyba nie było jakichś wielkich wymagań. Zaczyna się nowy rok, urzędy dostaną kasę na dofinansowania, złóż wniosek i czekaj.